edek Posted December 26, 2015 Report Posted December 26, 2015 Mam pytanie : mam do rozbiórki starą szopę 9x5, dach to deski i papa która była smołowana nie raz.Jeszcze nie zacząłem rozbiórki ale wygląda na to, że oderwanie papy od deski będzie niemożliwe. Palić w piecu co papą z deskami nie bardzo chyba prawda ? A więc utylizacja ? Quote
Vademecum Posted December 26, 2015 Report Posted December 26, 2015 każda gmina ma tzw. lamus . można tam co miesiąc zawieźć 100 lub 200 kg badziewia w zależności od gminy. Inna możliwość to gabaryty raz albo dwa razy w roku. Palić papą nie polecam..... Quote
Tuzon Posted January 27, 2016 Report Posted January 27, 2016 Palić papę - broń Boże. Przecież to są tak toksyczne związki chemiczne, że można się niezłego badziewia nabawić. Quote
julia92 Posted March 3, 2016 Report Posted March 3, 2016 Firma, która zajmuje się wywózką w miejscu Twojego zamieszkania na pewno będzie widziała, co z takim odpadem zrobić, więc po prostu warto jest zawieść to do nich, lub zgłosić, że jest taki odpad do zabrania. Quote
Sklep.Mizar.com.pl Posted July 1, 2016 Report Posted July 1, 2016 Palenie pape z deskami w piecu to ostatnia rzecz jaka należy robić,stanowczo odradzam bo zatrujesz tym środowisko. Są specjalne firmy zajmujące się utylizacją i powinieneś właśnie do nich się zgłosić,ewentualnie dopytać w swoim urzędzie gminy jak to wygląda. Quote
Recommended Posts