Jan-ros77 Posted August 23, 2017 Report Posted August 23, 2017 Mojemu znajomemu teraz folię z ogórkami okradają, przez jedną noc opędzlowali całą ... on sobie wymyślił, że założy taki alarm co mu w domu zadziała podczas kradzieży, tylko u niego folię są blisko od domu, sam się dziwię, że ktoś w ogóle się połaszczył, żeby ją okraść...najlepsze, że ma dwa niby groźne i szczekające psy, a nic nie zrobiły, a w dzień to pilnują Quote
ZaopatrzenieRolnictwa Posted August 24, 2017 Report Posted August 24, 2017 Na dobrego złodzieje jest dobry sposób- alarm plus monitoring i zaufaj mi, że nie ma na to mocnych, wszystko masz udokumentowane. Jedyne na co trzeba zwrócić uwagę to odpowiedni system alarmowy oraz monitoringu, kamery z nagrywanie w jakości full HD,a to swoje kosztuje. Quote
DuzyGrzegorz Posted August 24, 2017 Report Posted August 24, 2017 Zadaniem systemu ochrony przed kradzieżą jest danie czasu na reakcję. Twoja propozycja tego czasu nie daje wiec wybacz Kolego, ale Ci nie zaufam. Pozdrawiam! Quote
Vademecum Posted September 3, 2017 Report Posted September 3, 2017 wniosek ? najbezpieczniejszy ten co nic niema Quote
DuzyGrzegorz Posted September 3, 2017 Report Posted September 3, 2017 Ja wyciągnąłem zupełnie inny wniosek. Prawda jest taka że jeżeli komuś się zabierze najnowsze BMW to za miesiąc będzie jeździł jeszcze nowszym BMW. Jeżeli komuś się zabierze stary rower to nawet za rok będzie chodził pieszo. Pozdrawiam! Robert ;-) 1 Quote
Vademecum Posted September 4, 2017 Report Posted September 4, 2017 a to inny kierunek w wyciąganiu wniosków i dobry i prawdziwy. Quote
ZaopatrzenieRolnictwa Posted December 1, 2017 Report Posted December 1, 2017 Profilaktyka przede wszystkim i nasze wnioski które są dalekie od tematu nie mają nic do rzeczy, alarm z reguły się sprawdza i to w wielu gospodarstwach, podobnie jak wspomniany przeze mnie monitoring. Quote
Tuzon Posted December 4, 2017 Report Posted December 4, 2017 Myślę, że sam monitoring zadziała całkiem prewencyjnie. Tylko nie robić tego na zasadzie atrap, tylko naprawdę zamontować kilka dobrej jakości kamer, które będą nagrywały zarówno w dzień jak i w nocy przy kiepskim oświetleniu. Quote
Radogost Posted December 6, 2017 Report Posted December 6, 2017 Po drugie można zrobić akcję w stylu zmylenia przeciwnika. Mój znajomy ma na około straszny bajzel i przez bramę główną jest normalna droga, że autem nawet w deszcz wyjedzie. Za to na innych podjazdach kilka razy się już złodzieje zakopali. Quote
WujekSamo2 Posted December 17, 2017 Report Posted December 17, 2017 Nawet przedszkolak wie jak pokonać barierę na podczerwień nie uruchamiając alarmu, a urządzenia do oszukania takich barier kosztują po ok. 10 zł. Oczywiście zajmują czas, jednak Kiedyś pracowałem w branży zabezpieczeń i chętnie będę polemizował w tej sprawie.W jaki sposób można to zrobić? Bo ja nie znam sposobów, aby w tak łatwy sposób unieszkodliwić barierę podczerwieni. Jeżeli mówimy o barierach mikrofalowych to niestety w większości przypadków nie da się ich zastosować w gospodarstwach. Jeżeli mówimy o laserach, to z całą pewnością po poznaniu kosztów nikt na to się nie zdecyduje.Proste rozwiązania są najlepsze, ale przede wszystkim jest jedna zasada: wartościowe przedmioty nie mogą sobie stać od tak sobie na polu. Quote
DuzyGrzegorz Posted December 18, 2017 Report Posted December 18, 2017 Mam w domu kilka urządzeń różnych producentów obsługiwanych pilotem, jednym pilotem. Jeżeli w przyszłości zmienię któreś z tych urządzeń, choć nie mam jeszcze pojęcia jakie ono będzie i jakiego producenta, to jestem pewny że pilot który mam będzie to urządzenie obsługiwał. To wyjaśnia wszystko.Sprawdź Kolego jakie są obecnie ceny laserów.Nie widzę problemów z zainstalowaniem barier mikrofalowych w gospodarstwach. Problem polega na braku odpowiedniego oprogramowania dostosowanego do takich warunków jak w gospodarstwach.Każde urządzenie musi dać czas na reakcję. Od czasu reakcji zależy rodzaj zabezpieczeń.Pozdrawiam! Quote
Kuar_pl Posted February 13, 2018 Report Posted February 13, 2018 W kwestii zabezpieczeń przed włamaniem i kradzieżami to wydaje mi się, że najlepszą opcją jest system monitoringu oraz alarmu, co będzie zarazem praktyczne. Tylko jedna uwaga: na dobrych kamerach naprawdę nie warto oszczędzać. Quote
mentor22 Posted September 13, 2023 Report Posted September 13, 2023 U mnie brat taty nigdy nie chciał myśleć o żadnych zabezpieczeniach. Uważał to za stratę pieniędzy. Okazało się, że trafiła kosa na kamień - został okradziony z dużego dobytku (dobrze wyposażony dom + dobrze prosperujące gospodarstwo). To żywy przykład, że nie warto oszczędzać na wysokiej jakości zabezpieczeniach. To go w końcu przekonało - skorzystał z usług firmy Eltrox. Jest wymagający, więc na prawdę jest to firma godna polecenia, skoro na nią postawił (a trochę ich przerobił). Na ich stronie znajdziecie najwyższej jakości asortyment - monitoring, kamery, system alarmowy itd. Moi rodzicie nie mają gospodarstwa, ale od tamtej pory również korzystają z zabezpieczeń. To dobra inwestycja i zdecydowanie mniej kosztowna, aniżeli utrata dobytku przez kradzież i uszkodzenie. Quote
Recommended Posts