Skocz do zawartości

Zdjęcie

zabezpieczenie gospodarstwa przed kradziezami

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
62 odpowiedzi w tym temacie

#61 DuzyGrzegorz

DuzyGrzegorz

V.I.P

• Użytkownik
  • 3601 postów

Napisano 18 grudzień 2017 - 01:25

Mam w domu kilka urządzeń różnych producentów obsługiwanych pilotem, jednym pilotem. Jeżeli w przyszłości zmienię któreś z tych urządzeń, choć nie mam jeszcze pojęcia jakie ono będzie i jakiego producenta, to jestem pewny że pilot który mam będzie to urządzenie obsługiwał. To wyjaśnia wszystko.

Sprawdź Kolego jakie są obecnie ceny laserów.

Nie widzę problemów z zainstalowaniem barier mikrofalowych w gospodarstwach. Problem polega na braku odpowiedniego oprogramowania dostosowanego do takich warunków jak w gospodarstwach.

Każde urządzenie musi dać czas na reakcję. Od czasu reakcji zależy rodzaj zabezpieczeń.

Pozdrawiam!

• 0

#62 Kuar_pl

Kuar_pl

Nowy

• Użytkownik
  • Pip
  • 21 postów

Napisano 13 luty 2018 - 11:37

W kwestii zabezpieczeń przed włamaniem i kradzieżami to wydaje mi się, że najlepszą opcją jest system monitoringu oraz alarmu, co będzie zarazem praktyczne. Tylko jedna uwaga: na dobrych kamerach naprawdę nie warto oszczędzać.

• 0

#63 mentor22

mentor22

Nowy

• Użytkownik
  • Pip
  • 1 postów

Napisano 13 wrzesień 2023 - 16:07

U mnie brat taty nigdy nie chciał myśleć o żadnych zabezpieczeniach. Uważał to za stratę pieniędzy. Okazało się, że trafiła kosa na kamień - został okradziony z dużego dobytku (dobrze wyposażony dom + dobrze prosperujące gospodarstwo). To żywy przykład, że nie warto oszczędzać na wysokiej jakości zabezpieczeniach. To go w końcu przekonało - skorzystał z usług firmy Eltrox. Jest wymagający, więc na prawdę jest to firma godna polecenia, skoro na nią postawił (a trochę ich przerobił). Na ich stronie  znajdziecie najwyższej jakości asortyment - monitoring, kamery, system alarmowy itd. Moi rodzicie nie mają gospodarstwa, ale od tamtej pory również korzystają z zabezpieczeń. To dobra inwestycja i zdecydowanie mniej kosztowna, aniżeli utrata dobytku przez kradzież i uszkodzenie.  :blush: 

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych