Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam, słuchajcie chciałbym założyć taki wątek o zbędnych rzeczach które jednemu gracą miejsce a drugiemu się przydadzą, lub może po prostu ktoś nie ma czasu na dodawanie ogłoszeń i bawienie się handel. Piszcie tu czy macie coś na zbyciu lub może chcecie coś kupić. 

Nie wiem czy nie powinienem tego umieścić w dziale ogłoszenia, ale wydaje mi się że to nie konkretne ogłoszenie tylko tak własnie "Między nami gospodarzami" :-) 

Na początek ja zacznę chętnie kupiłbym jakiś motocykl  starszy najlepiej WSK 125 lub coś podobnego  

Posted
ja myślałem o czymś takim i to jest dobra myśl. Ja mam troche gratów nawet nowych do mtz czy t 25 czy żuka, jakieś półosie, obudowe sprzęgła skrzynie wywaliłem na złom, ale są rzeczy które,szkoda,wywalać....
Posted

ja myślałem o czymś takim i to jest dobra myśl. Ja mam troche gratów nawet nowych do mtz czy t 25 czy żuka, jakieś półosie, obudowe sprzęgła skrzynie wywaliłem na złom, ale są rzeczy które,szkoda,wywalać....

Niektóre szkoda, pewnie ale ja mam np. gaźnik do MZ 150, błotniki stare do 60-ki, opony, to mało miejsca zajmuje niby ale zawsze zagraca, to po co mam wywalić skoro może komuś się przyda. A niektórzy po prostu też jakoś tak nie pomyślą żeby wystawić na aukcje 

Posted
Ja mam mase,rzeczy w zapasie teraz zapełnił mi sie garaż częściami do przystawki kuku i kombajnu. Natomiast nie wrócę do t 25, mtz82 czy żuk, nysa, tarpan, warszawa bo i niedawno jakieś elementy tapicerki wywaliłem.
Posted

Miałem masę różnych cześci do 126p, Trabanta, Żuka. Jakieś gaźniki, pompy, zegary, nawet jeden wał był i całą masę innych rupieci, jakieś pół roku temu wywaliłem na złom, gdyż w stanie to było różnym i nie chciało mi się przebierać, ani tego trzymać, bo zajmowało mnóstwo miejsca.

Ale skoro taki wątek jest to chciałbym napisać że poszukuję takiego zupełnie nierolniczego elementu. Jeśli ktośby miał gdzieś niepopękane mocowanie alternatora do poliftowej E36 z 318i to chętnie odkupię za uczciwe pieniądze od zaraz. Pozdrawiam :)

Posted
Z maszyny wiejki można zrobić dobrą przyczepę do wrzenia siana słomy, reszta po rozbiórce może służyć do budowy innych rzeczy użytecznych w rolnictwie;-) pozostałości tych skarbów można przeznaczyć ma żyletki,
Posted

Cały  park  maszynowy     do  napędu  czterokopytnego tj  brony   pług  redło   kopaczka    kosiarka   [ bez  kół ]   wozy     konne  sztuk  2   niekompletne   pielnik  i  kopę   innych  drobniejszych    narzędzi  które  wyszły   z  użytku   ;)

Posted

czasem zastanawiam się po co ludzie trzymają zbędne rzeczy, maszyny,  poza korozją i graciarnią nic więcej w gospodarstwie nie wnoszą no chyba że sentyment.  A tak na poważnie  też mam jakąś przekładnie kątową,nagrzewnicę z żuka , jakieś siłowniki  , imadło z gwintownicy do rur ;)  ;)  ;)

Posted
koledzy, odkopałem dziś poidło dla prosiąt przy maciorze , po jednym miocie, sprawne, chyba salva-na-no coś takiego. Experymentowałem jak zacząłem bawić się w maciory i niestety u mnie nie zdało egzaminu. Poidło jest z zbiornikiem około 5 l i u mnie był problem bo cza to myć co kilka dni by woda sie nie psuła. Przy jednej czy kilku maciorach zda egzamin, a u mnie było 12 poroduwek i 12 takich umyć ras czy dwa w tygodniu to mocno czasochłonne i dlatego odpuściłem to rozwiązanie , poidło leży na magazynie kilkanaście lat i jest nienaruszone, zagraca dałem 100 sprzedam za pół tego.
Posted

No ja mam roxela, okrągły 10 stanowisk 6 smoczków, tworzywo, kwasówka i micha z polimerbetonu. Obsługuje od 60 do 100 szt.

Jakby ktoś chciał. Dałm za niego około 1800 puszcze za połowe.

Później zobacze dokładnie marke tego poidełka dla małych, ze zdjęciem mam problem wstawić bo z tableta nieda rady, a laptopa z pół roku nie włanczałem, a tam jest stary xp i pluje sie o aktualizacje, a ten program to już historia....

• 11 months later...
Posted

No ja mam roxela, okrągły 10 stanowisk 6 smoczków, tworzywo, kwasówka i micha z polimerbetonu. Obsługuje od 60 do 100 szt.

Jakby ktoś chciał. Dałm za niego około 1800 puszcze za połowe.

Później zobacze dokładnie marke tego poidełka dla małych, ze zdjęciem mam problem wstawić bo z tableta nieda rady, a laptopa z pół roku nie włanczałem, a tam jest stary xp i pluje sie o aktualizacje, a ten program to już historia....

Nie wiem co to jest XP i do czego służy, ale wgraj zamiast niego UBUNTU. To dobry system Linuxowy na początek.

U mnie z rzeczy do wykorzystania, bo o złomie pisał nie będę, jest endoskop i zestaw do sprawdzania ciśnienia sprężania diesli. Powinien być jeszcze przyrząd do sprawdzania wtryskiwaczy i pompy wtryskowej w czasie pracy oraz ustawiania kąta wtrysku, ale niekompletny bo niektóre elementy wykorzystałem przy budowie nowego.

Pozdrawiam na Nowy Rok wszystkich forumowiczów!