zbycho Posted January 5, 2016 Report Posted January 5, 2016 jestem tu nowy jak coś źle napisze to z góry przepraszam,myślałem o NH100 ts kompletnie nic o nich nie wiemmf 6245,55 tu skrzynie dyna podobno się psują no i dżony 6300-10 do ciągnika chciałbym podczepić 4 obracaneproszę o jakieś opinie na temat tych ciągników awaryjnośc ,części ,spalanie, z góry dzękuje Quote
Kamilc-360 Posted January 6, 2016 Report Posted January 6, 2016 Nie miałem styczności z tymi konkretnymi modelami, ale mogę Ci powiedzieć że jeśli chodzi o markę to wg. mnie najlepszy jest Massey Ferguson Quote
zbycho Posted January 6, 2016 Author Report Posted January 6, 2016 Nie miałem styczności z tymi konkretnymi modelami, ale mogę Ci powiedzieć że jeśli chodzi o markę to wg. mnie najlepszy jest Massey Fergusona skrzynie dyna wszędzie mówią żę się lubią psuć po paru tysiącach a tu chodzi o używany ciągnik przynajmniej w moich stronach krążą takie pogłoski wśod wszelakich mechaników - tylko nie MF tak mówią , niewiem dlaczego ? Quote
Vademecum Posted January 6, 2016 Report Posted January 6, 2016 Dlatego mf jest tańszy od innych i tu masz odpowiedź. Quote
zbycho Posted January 6, 2016 Author Report Posted January 6, 2016 z tymi cenami to jest różnie ,prym wiodą fendt - NEW HOLLAND 100 ts jakies wasze opinie ,silnik skrzynia,elektryka, awarie, spalanie Quote
JolaGB Posted January 7, 2016 Report Posted January 7, 2016 Witam.Mam pytanie, czy kupuje Pan za gotówkę, czy wspomaga się Pan kredytem?Pytam, ponieważ chciałam zaproponować pomoc w uzyskaniu kredytu dla rolników.Jeśli będzie Pan zainteresowany, proszę o informację. Quote
Rolnik7343 Posted January 8, 2016 Report Posted January 8, 2016 Sprawdz sobie jeszcze Case MX ciągniki nie do zajechania tak samo jak stara seria JD Quote
Rolnik7343 Posted January 8, 2016 Report Posted January 8, 2016 Jak do pługa to napewno bedzie to ciągnik główny ? Jeśli tak to dobry by był ciagnik wiekszych rozmiarów typu JD 6610 lub Case MX 110/120/130 żeby nie łądowac mu nie wiadomo ile obciążenia 6310 wydaje mi sie ze bedzie za mały do pługa 4 skibowego obrotowego. Byś musiał mu z 700kg na przód włożyć żeby w miare sie tym jezdziło Także wydaje mi sie ze lepsze będzie coś z 6 cylindramiSory za post pod postem ale nie moge edytowac poprzedniego Quote
zbycho Posted January 8, 2016 Author Report Posted January 8, 2016 Jak do pługa to napewno bedzie to ciągnik główny ? Jeśli tak to dobry by był ciagnik wiekszych rozmiarów typu JD 6610 lub Case MX 110/120/130 żeby nie łądowac mu nie wiadomo ile obciążenia 6310 wydaje mi sie ze bedzie za mały do pługa 4 skibowego obrotowego. Byś musiał mu z 700kg na przód włożyć żeby w miare sie tym jezdziło Także wydaje mi sie ze lepsze będzie coś z 6 cylindrami Sory za post pod postem ale nie moge edytowac poprzedniego6 wydaje mi sie ze bedzie za duza poniewaz są duze odległosci miedzy polami długie przejazdy będzie dużo palił a case mx jaki mA SILNIK BO NEW HOLLAND100 TS CHYBA IVECO CZY SIE MYLE? Quote
Rolnik7343 Posted January 8, 2016 Report Posted January 8, 2016 Jeżeli dobrze mi sie wydaje to one mają silnik Cumminsanp. taki http://olx.pl/oferta/case-mx-110-obciazniki-bardzo-ladny-oryginalny-CID757-ID9gOVl.html#dd9c87c0c4 Quote
zbycho Posted January 9, 2016 Author Report Posted January 9, 2016 Jeżeli dobrze mi sie wydaje to one mają silnik Cumminsa np. taki http://olx.pl/oferta/case-mx-110-obciazniki-bardzo-ladny-oryginalny-CID757-ID9gOVl.html#dccase mxu za duży dla mnie NEW HOLLAND ts 100 ma silnik forda bardzo dobra jednostka chyba ?tylko jaka reszta skrzynia tylni most ? a jak wypada na tym tle renault Ares 556 RZ Quote
Vademecum Posted January 9, 2016 Report Posted January 9, 2016 napewno lepszy ares niż coś na silniku forda, ale mniej awaryjna będzie renia na mechanicznej skrzyni. Quote
zbycho Posted January 9, 2016 Author Report Posted January 9, 2016 no właśnie dziś byłem u szpenia który chwali renie ,naprawia ,ściąga z zachodu i naprawia ogolnie niby uczciwy gośc w moich stronach ?gosc własnie chwalił wszystko co elkto-hyd. tarczki itd -tańsze w naprawie ,twierdził ze kupił komplet tarczek do clas ares za 3700zł.a przy skrzyniach mechanicznych jeden tryb może kosztowac 2 koła i co ? twierdzi że pierwsze new hollandy np. seria 100ts posiadajo silniki ford mówi bardzo dobre motory i tu sie znim zgodze mam kombajn zbożowy NH z silnikiem forda 6 cylindry -żyleta . Tylko ale ma do skrzyni -most że są w naprawie drogie jako mechaniczne podzespoły 15-20 tyś Quote
Vademecum Posted January 9, 2016 Report Posted January 9, 2016 skoro wiesz tyle, to wiesz co wybrać..... Quote
zbycho Posted January 9, 2016 Author Report Posted January 9, 2016 skoro wiesz tyle, to wiesz co wybrać.....to mi pomogłeś ja pisze to co mi mówił mechanior nh ts 100 czy ares bo mf odpada mechanior Quote
zbycho Posted January 15, 2016 Author Report Posted January 15, 2016 to mi pomogłeś ja pisze to co mi mówił mechanior nh ts 100 czy ares bo mf odpadamechaniordeutz fahr agrotron 100 rocznik 2005 cena 85 tys 3700 h wizualnie bardzo ładny egzemplarz ,co powiecie na taki ciągnik ? Quote
Recommended Posts