Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam jak w tytule wątku interesuje mnie kwestia przeróbki tura 1 sekcyjnego na 3 sekcje z samopoziomowaniem +euroramka, znacie kogoś kto robił coś takiego sam lub kogoś kto posiada takiego tura, interesuje mnie kwestia wymiarów siłowników sterujących wychylem narzędzi i rozmiar euroramki(grubość blachy i fi tych prętów na górze i dole ramki )w turach do małych ciągników np ursus c360.

oraz jak to się sprawuje w użytkowaniu codziennym, (zworzenie bel, ładowanie obornika) euroramka i samopoziomowanie

Posted

Euroramka   nie  ważne   do  jakiego  ciągnika   ma  takie   same  wymiary  jest   o  tyle   wygodna  że  nie  musisz  mieć  np  łap  do  bel  możesz   pożyczyć  od   kumpla  i  będą  pasować , widziałem   gotową  w  necie  koszt  ok1000 zł    z  wymiarami  nie  pomogę  bo  mam  tura  firmy  krzak  i  jest  inne  rozwiązanie  .

Posted

Nie on jest na nowym mocowaniu przez skrzynie, ale to nie ma nic do rzeczy, do przeróbki jest tylko ramię wysięgnika i słupki do których mocowany jest wysięgnik,oraz zakup rozdzielacza na 3 sekcje.ale to już nie problem,

ważne są wymiary siłowników i euroramki reszta nie jest problemem;-)

Posted

Nie wiem wymiarów nie znam, nie pomogę, mogę tylko doradzić że lepiej kupić nowego tura, ja też miałem tego na linkę, i jakoś nie kalkulowały mi się przeróbki a chciałem tylko na 2 sekcje a to oznaczało dospawanie siłownika (mocowania) i zakup rozdzielacza. Sprzedałem starego za 2,5tyś a za 3,5tyś kupiłem nowego WOL-MET już z nowym mocowaniem, i mam nowy sprzęt, ale Ty zrobisz jak uważasz, pozdrawiam 

Posted
To czy warto to inna kwestia, mój tur ma 3 lata to góra, mam narzędzia widły, szufla,widły do bel własnej produkcji, wiem zakup części wyjdzie mnie ponad 1200 zł lekko licząc a zakup nowego ponad 5tysi bez osprzętu wiec wole przerobić ten co mam na początku był pomysł zrobić drugą sekcje do narzędzi ale postanowiłem zrobić coś ekstra;-)
Posted

Firma  o  której   pisze   kamil  -c-360   jest  dobra  bo    tania  być   może  w   c-360   ten  tur  zdaje   egzamin  ja  mam  coś  podobnego  w    swoim   Breżniewie pęka  we   wszystkich  możliwych   miejscach .

• 3 weeks later...
Posted
Mam pytanko odnośnie siłowników do krokodyla i chwytaka bel jaki ma wysuw ? Mam w kupnie dwa jednakowe siłowniki za parę złotych, ale nie wiem czy mi się nadadzą, ma ktoś takie narzędzia do tura, byłbym wdzięczny za zmierzenie i napisanie w tym wątku ;-)
Posted

Chwytak   do   bel  mam  na   dwa   siłowniki   z   krokodyl   również     jeżeli  na  coś   się   przydadzą   to    jutro   mogę  wrzucić     wymiary .

Posted

Siłowniki  u  krokodyla  mają    długość  48  cm   przy   wsuniętym   tłoku  68  przy  wysuniętym     skok   20  cm    przy   łapach  do  bel    nie   mierzyłem  bo   nie  wiem  jakie   masz  zamiar   robić   [dwa  krótkie   po   bokach   czy   jeden  długi   z  tyłu  łap  ] .

Posted

Dzięki wielkie za informacje;-) i tak je wezmę mają 20 cm wysuwu ale są cienkie i już wiem do czego mi się przydadzą,

Co do krokodyla to myślałem że jest dłuższy ale i to dobrze wiedzieć, w sumie do chwytaka też mogły by wystarczyć te 20 cm wysuwu.