Jacek Mocny Posted January 8, 2016 Posted January 8, 2016 Witam,oto pierwszy odcinek z serii klipów o rozdzielaczach hydraulicznych :-) Pozdrawiam,Jacek Mocny Quote
Vademecum Posted January 8, 2016 Posted January 8, 2016 waryński widziałem, że robi rozdzielacz do ostrówka. Czy mógłbyś coś powiedzieć na ten temat ? Quote
pablos Posted January 9, 2016 Posted January 9, 2016 Rozdzielacz 3 sekcyjny na jedną wajchę szukam info jak to się sprawuje w użytkowaniu . Quote
Robert ;-) Posted January 9, 2016 Posted January 9, 2016 A są takie w ogóle? Widziałem rozdzielacz 3sekcyjny dwie sekcje sterowane za pomocą dzojstika (nie wiem jak to się pisze) i jedna sekcja za pomocą dźwigni jak w zwykłych. Quote
Jacek Mocny Posted January 15, 2016 Author Posted January 15, 2016 Oczywiście, Waryński nadal produkuje rozdzielacze hydrauliczne do Ostrówka.W ofercie nie posiadamy rozdzielaczy 3-sekcyjnych sterowanych 1 dźwignią.Mamy rozdzielacze hydrauliczne Waryński - 3-sekcyjne sterowane: dźwigniami (oddzielna na każdą sekcję) lub na linki (3 linki).Alternatywnie można zamontować joystick z 1 przyciskiem elektrycznym, który sterować będzie 3 odbiornikami. W takim przypadku trzeba jednak zastosować:- Rozdzielacz hydrauliczny Waryński dwu-sekcyjny sterowany joystickiem,- Elektrozawór 6/2 (Dzielnik),- Linki (na kulkę lub widełki) - 2 sztuki,- Joystick (na kulkę lub widełki),Do jednej sekcji rozdzielacza podłączamy elektrozawór, który przekierowuje strumień oleju na 1 lub 2 odbiornik (za pomocą joysticka góra/dół: sterujemy odbiornikiem wciskając przycisk - 1 odbiornik; bez przycisku góra/dół - 2 odbiornik). 3 odbiornikiem również sterujemy joystickiem (lewo/prawo). Quote
Robert ;-) Posted January 15, 2016 Posted January 15, 2016 Wszystko pięknie tylko cena rozdzielacz dwu sekcykny przystosowany na linki koszt około 350zl sam yojstik kosztuje 250 linka 50 zł sztuka dzielnik pewnie ze 300 a tak kupuje się rozdzielacz trzy sekcykny za 300 parę złotych i po problemie, jeśli już yojstik to na linki z zawleczkami, Quote
pablos Posted January 15, 2016 Posted January 15, 2016 Ja mam u siebie rozdzielacz trzy sekcyjny [jedna dżwignia na sekcję ] , chciałem przerobić na joistyck ale przyzwyczaiłem się do zwykłego rozdzielacza bałem się że jeżeli rozdzielacz w kabinie to będą przecieki i kupa syfu ale nie jest żle po 8 latach pracy tylko delikatne pocenie . Quote
Jacek Mocny Posted January 18, 2016 Author Posted January 18, 2016 Dokładnie Robert, na dzień dzisiejszy wychodzi to dosyć drogo.Innego rozwiązania póki co nie jestem w stanie zaproponować, może wkrótce... :-) Quote
Recommended Posts