LaKopia Posted January 8, 2016 Report Posted January 8, 2016 Witajcie. Zima w końcu zawitała i to dość konkretnie. Planuje zrobić sobie przeróbkę mojego pługa. Abym był w pełni usatysfakcjonowany potrzebuję sterować wysokością podnoszenia oraz kątem zagarniania śniegu. Mam dojście do 12V i wymyśliłem proste sterowanie oparte o siłownik elektryczny oraz proste przyciski do sterowania.Pytanko jest czy ktoś ma doświadczenie w tego typu konstrukcji i czy siłownik Super Jack się do tego nadaje:http://www.elektrobi...uper-power-jack/Znalazłem na internecie takie zdjęcie i wygląda dość ciekawie(załacznik)Czy ktoś już ma sprawdzone takie rozwiązanie?Dzięki za odp. Quote
lottomito Posted January 9, 2016 Report Posted January 9, 2016 Ten siłownik to okno otworzy ale w pługu to posypie się drzazgi zwłaszcza przy większym śniegu. Chyba że ma to być zabawka do quada albo coś w tym stylu. Bo jak widzę na zdjęciu to raczej jest to mały pług własnie pod coś takiego Quote
Recommended Posts