Jump to content

Recommended Posts

Posted

Z oznaczeniem niestety nie pomogę, ale trafiłem ostatnio na porządne opony agrimax z bkt i zamówiłem jakiś czas temu w agro expercie. Nie ma szans żeby je szybko zjechać, tylko z wulkanizacją miałem lekki problem…

Posted

Mam ją już od 4 lat ale wtedy nie produkowali jeszcze takich bardzo wąskich kół więc wziąłem takie jak u massey ferguson 255 tylne oczywiście :) a teraz pasowałyby mi jeszcze węższe. U deelera będą pewnie kosztować z 10 tysięcy... jak nie więcej :/ 

Posted

Tak te są szerokie ale mam drugi komplet kół które są założone nie wiem jakie mają wymiary ale miały być takie jak u mf'a :) dokąd nie zacząłem siać tym ciągnikiem to było wszystko ok bo na polu tylko kilka przejazdów było szerszych to tak nie przeszkadzało a teraz zacząłem nim również siać ( lepszy komfort pracy niż w mf'ie :D ) i bruzdy są szeroki a to jest wcale nie potrzebne......  deelera mam jakieś 30 KM od siebie tylko wiadomo na wsi jak to na wsi nigdy nie ma czasu żeby podjechać :/ zawsze coś się robi 

Posted

Nie wiem czy dobrze myślę, że jak założysz węższe koła to bruzdy będą może i węższe ale za to głębsze będą robiły rowki,

Z drugiej strony można by poszukać jakiś kół od starych traktorów(ważne wy wysokość była taka sama jak twoje szerokie, ale trzeba by kombinować przy tarczach aby śruby i otwory centrujace pasowały.koszt na pewno byłby sporo niższy

Posted
Tak to jest 4x4 ciężko będzie cos wykąbinować :/ takie opony jak mam teraz w przodzie założone mogły by zostać jedynie na tył trzeba by było coś znaleźć żeby się zagrały razem z przodem... może za tydzień uda mi się pod jechać do deelera i dowiedzieć się ile by to kosztowało i jakie wymiary powinny mieć te wąskie koła :)
Posted

Opon nie ma do wymiany ma felgi.  Jeśli teraz z tyłu ma 30-ki to maja one wysokość około 1468 mm i takiego zamiennika powinieneś szukać.

Z przodu masz oponę 12,4R20 i takiego tyłu szukaj. Opona 12,4R36 ma średnicę 1458. Czyli by grało. 10 mm nie gra roli.

Posted

bo jest jakaś granica, a im węższe tym więcej kasy cza dać i trudniej o nie.

Owszem pisałeś że masz jak mf 255 tylko jakoś nie pisałeś skąd i w którym momencie je zmieniłeś z tych co w pierwszym poście opisałeś, nic to...