Tomcio Posted January 9, 2016 Report Posted January 9, 2016 Witam!Mam do was pytanie w sprawie praktyk w roku 2016/2017 wybieram się do szkoły średniej i muszę szukać praktyki kierunek to Technik Mechanizacji Rolnictwa, mam pytanie czy mogę u mojego Taty wykonywać praktykę czy musi mieć jakieś kursy?Czy coś podobnego...Jak ma wyglądać podanie złożone o przyjęcie na praktyki,P.S.Nie w każdej szkole są praktyki w pierwszym roku akurat do, której się ja wybieram są potrzebne na I,II,III roku a w IV klasie są przygotowania do matury,Pozdrawiam Quote
VoYtek8 Posted January 9, 2016 Report Posted January 9, 2016 A czy w tej szkole nie masz jakoś zagwarantowanych miejsc do praktyk? Quote
Tomcio Posted January 9, 2016 Author Report Posted January 9, 2016 A czy w tej szkole nie masz jakoś zagwarantowanych miejsc do praktyk?Właśnie nie, dla mnie i tak jest dobrze bo nie muszę dojeżdżać na praktyki do szkoły lub do innego miejsca, a na miejscu mam firmę Agro-As, i gospodarstwo rolne, Quote
Vademecum Posted January 9, 2016 Report Posted January 9, 2016 prawdopodobnie w domu nie możesz mieć praktyk, bo tam będzie przewidziany jakiś program którego w swoim gosp. nie,będziesz mógł zrealizować i pewnie wymagana jest jakaś dokunentacja Quote
Tomcio Posted January 9, 2016 Author Report Posted January 9, 2016 prawdopodobnie w domu nie możesz mieć praktyk, bo tam będzie przewidziany jakiś program którego w swoim gosp. nie,będziesz mógł zrealizować i pewnie wymagana jest jakaś dokunentacjaTeż tak sądzę ale wolę się zapytać was dla pewności Quote
VoYtek8 Posted January 9, 2016 Report Posted January 9, 2016 Najlepiej będzie jeśli udasz się osobiście do szkoły, ew. nawiążesz kontakt telefoniczny lub e-mailowy i dowiesz się dokładnie, u źródła w szkole gdzie można odbywać praktyki.Bliżej wakacji z pewnością w każdej szkole są dni otwarte po to by potencjalni uczniowie obejrzeli szkołę i zdobyli informacje na tematy które ich interesują.W miejście położonym najbliżej mnie jest szkoła rolnicza, ale znajomi którzy tam chodzili praktyki odbywali ze szkoły, a nie w oddzielnym miejscu niezwiązanym ze szkołą, stąd właśnie moje pytanie. Pozdrawiam Quote
Recommended Posts