Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam!

Mam do was pytanie w sprawie praktyk  w roku 2016/2017 wybieram się do szkoły średniej i muszę szukać praktyki kierunek to Technik Mechanizacji Rolnictwa, mam pytanie czy mogę u mojego Taty wykonywać praktykę czy musi mieć jakieś kursy?

Czy coś podobnego...

Jak ma wyglądać podanie  złożone o przyjęcie na praktyki,

P.S.

Nie w każdej szkole są praktyki w pierwszym roku akurat do, której się ja wybieram są  potrzebne na I,II,III roku  a w IV klasie są przygotowania do matury,

Pozdrawiam

Posted

A czy w tej szkole nie masz jakoś zagwarantowanych miejsc do praktyk?

Właśnie nie, dla mnie i tak jest dobrze bo nie muszę dojeżdżać na praktyki do szkoły lub do innego miejsca, a na miejscu mam firmę Agro-As, i gospodarstwo rolne,

Posted

prawdopodobnie w domu nie możesz mieć praktyk, bo tam będzie przewidziany jakiś program którego w swoim gosp. nie,będziesz mógł zrealizować i pewnie wymagana jest jakaś dokunentacja

Też tak sądzę ale wolę się zapytać was dla pewności

Posted

Najlepiej będzie jeśli udasz się osobiście do szkoły, ew. nawiążesz kontakt telefoniczny lub e-mailowy i dowiesz się dokładnie, u źródła w szkole gdzie można odbywać praktyki.

Bliżej wakacji z pewnością w każdej szkole są dni otwarte po to by potencjalni uczniowie obejrzeli szkołę i zdobyli informacje na tematy które ich interesują.

W miejście położonym najbliżej mnie jest szkoła rolnicza, ale znajomi którzy tam chodzili praktyki odbywali ze szkoły, a nie w oddzielnym miejscu niezwiązanym ze szkołą, stąd właśnie moje pytanie. Pozdrawiam :)