ZETEXX85 Posted January 14, 2016 Report Posted January 14, 2016 Witam. Szukałem trochę w necie informacji na temat żmijki firmy Kul-Met i co się okazało, ta żmijka nie posiada wyłącznika prądu :/ Jedynym sposobem odcięcia prądu jest odłączenie wtyki co jest bardzo uciążliwe . Znalazłem też żmijki firmy Agropart. I te posiadają już wyłącznik termiczny. Tylko nie wiem czy występują przy nich silniki z przekładnią Na fotkach były tylko pasowe. Mnie interesuje wersja z silnikiem u góry żmijki Poniżej umieszczam fotki obu żmijek Quote
Vademecum Posted January 15, 2016 Report Posted January 15, 2016 Se zamontuj wyłącznik, a najtasza i najprostsza przekładnia to pasowa, najłatwiej dobrać obroty. Natomiast inne przekładnie w tego typu przenośnikach nie występują. Przekładnie zębowe stosuje sie przy większych obciążeniach i w stacjonarnych przenośnikach. Taka przekładnia kosztuje więcej niż cały przenośnik o którym piszesz i se waży.... Quote
Recommended Posts