mat9x9 Posted January 16, 2016 Report Posted January 16, 2016 Witam otóz mam taki problem gy naciskam pedał hamulca zawór hamulcowy mi cały czas syczy a powinien syknąć. Zawór jest nowy Quote
Vademecum Posted January 16, 2016 Report Posted January 16, 2016 cza przeczyścić, wilgoć z powietrza powoduje przycinanie sie zaworów. Quote
mat9x9 Posted January 29, 2016 Author Report Posted January 29, 2016 cza przeczyścić, wilgoć z powietrza powoduje przycinanie sie zaworów.To nic nie daje syczy cały czas po nacisnieciu pedała Quote
Vademecum Posted January 29, 2016 Report Posted January 29, 2016 tak, powinien syknąć. To nie wina zaworu w ciągniku tylko w przyczepie, rozbierz i przeczyść zawór w przyczepie, a jeśli coś wypracowane to cza nowe. Nie piszesz jaka przyczepa. Hamulce pneumatyczne działają tak, że wciskając pedał spuszczasz powietrze z węża a zawur w przyczepie otwiera powietrze z butli na tłoki hamulcowe. Dla upewnienia się że to nie problem w ciągniku to nabij powietrza i odepnij wąż hamulcowy powinno psyknąć z szybkozłącza a hamulce powinny sie zacisnąć. Jeśli powietrze schodzi intensywnie do zera to walnienty zawór a jeśli zacisną sie hamulce i pomału uchodzi to też źle. Powinno powietrze szczelić po odpięciu hamulców od ciągnika i nic nie uchodzić z węża. Podjedź też do np. sąsiada i podłącz jego przyczepe , powinna działać, jeśli z jego ciągnikiem działa. Quote
mat9x9 Posted February 13, 2016 Author Report Posted February 13, 2016 tak, powinien syknąć. To nie wina zaworu w ciągniku tylko w przyczepie, rozbierz i przeczyść zawór w przyczepie, a jeśli coś wypracowane to cza nowe. Nie piszesz jaka przyczepa. Hamulce pneumatyczne działają tak, że wciskając pedał spuszczasz powietrze z węża a zawur w przyczepie otwiera powietrze z butli na tłoki hamulcowe. Dla upewnienia się że to nie problem w ciągniku to nabij powietrza i odepnij wąż hamulcowy powinno psyknąć z szybkozłącza a hamulce powinny sie zacisnąć. Jeśli powietrze schodzi intensywnie do zera to walnienty zawór a jeśli zacisną sie hamulce i pomału uchodzi to też źle. Powinno powietrze szczelić po odpięciu hamulców od ciągnika i nic nie uchodzić z węża. Podjedź też do np. sąsiada i podłącz jego przyczepe , powinna działać, jeśli z jego ciągnikiem działa.zrobiłem tak jak mowiłeś i nadal syczy,ale nie jestem pewien czy to prawdza ale to moze byc wina zbyt długiego łacznika zaworu a tej łapki bo mi ta blaszka sie zgubiła i dałem tam kawałek łańcuszka i czyzby to było przyczyną że jest za długi i zawór do końca się nie otwiera ? Quote
Vademecum Posted February 13, 2016 Report Posted February 13, 2016 nie kumam co piszesz, sprubuj inną przyczepe podpiąć, sąsiada. Quote
henryk Posted February 13, 2016 Report Posted February 13, 2016 może syczeć ten zaworek którego się otwiera żeby koła odblokowały gdy odczepi się przyczepę od ciągnika i wtedy h-ce zablokują,po ponownym późniejszym podczepieniu p-py nieraz trzeba ruszyć tym grzybkiem bo nie odbił dobrze Quote
mat9x9 Posted February 14, 2016 Author Report Posted February 14, 2016 może syczeć ten zaworek którego się otwiera żeby koła odblokowały gdy odczepi się przyczepę od ciągnika i wtedy h-ce zablokują,po ponownym późniejszym podczepieniu p-py nieraz trzeba ruszyć tym grzybkiem bo nie odbił dobrzeja ten grzybek nasmarowałem lekko olejem a przyczepy mają dobry zawór bo inne ciagniki normalnie z nimi funkconują Quote
Recommended Posts