mimi5 Posted January 16, 2016 Report Posted January 16, 2016 co myslicie o oponach kabat?czy ktoś je ma?nie mogę nic o nich znaleźć. Quote
henryk Posted January 26, 2016 Report Posted January 26, 2016 Kabat. Nowe wyzwania www.kabat.pl/pl/article/firma-kabat-nowe-wyzwania/ Nie oznacza to, że firma nie wytwarza opon rolniczych w tej chwili. ... W opinii Andrzeja Kabata, najważniejsze jest to, że na wszystkie segmenty produkcji są ... Quote
pablos Posted January 26, 2016 Report Posted January 26, 2016 Mam je od ponad roku zamontowane w przyczepie na dzień dzisiejszy jest ok . Quote
izydor6280 Posted January 27, 2016 Report Posted January 27, 2016 co można powiedzieć o produkcie, który dopiero wchodzi na rynek ? Quote
Scumbag Posted January 30, 2016 Report Posted January 30, 2016 co można powiedzieć o produkcie, który dopiero wchodzi na rynek ? A bardzo dużo, bo firma nie jest młoda na rynku, czerpie rozwiązania z ponad 25 lat doświadczeń przy wyrobach gumowych. Opony są całkiem niezłe, tzn. nie ustępują w niczym, wobec konkurencyjnych marek zagranicznych. Dodam tylko, żeby przede wszystkim omijać tanią chińszczyznę (są też dobre chińczyki, ale kosztują swoje)... Quote
ali Posted January 30, 2016 Report Posted January 30, 2016 A bardzo dużo, bo firma nie jest młoda na rynku, czerpie rozwiązania z ponad 25 lat doświadczeń przy wyrobach gumowych. Opony są całkiem niezłe, tzn. nie ustępują w niczym, wobec konkurencyjnych marek zagranicznych. Dodam tylko, żeby przede wszystkim omijać tanią chińszczyznę (są też dobre chińczyki, ale kosztują swoje)... To czy są dobre czy złe będzie można ocenić po iluś tam latach użytkowania, na oficjalnej stronie piszą ,że wprowadzili je do obrotu początkiem 2014r , co nie znaczy że nie popieram polskiego produktu. Quote
Scumbag Posted January 31, 2016 Report Posted January 31, 2016 Wiem, że rolnicy zbyt wiele oczekują od opon. To już nie te czasy, że robi się coś "na wieki", i jest powszechnie wiadome że każda współczesna opona będzie gorsza od tych z przed 5-10 lat... Po pierwsze coraz mniej na rynku porządnych diagonalnych opon rolniczych, a więcej radialnych. Diagonalne są dużo wytrzymalsze, z kolei radialne polepszają trakcyjność przy większych prędkościach na asfalcie. Wadą radialnych jest wrażliwość na niskie ciśnienie, bardzo szybko rozrywa się osnowa płócienno-sznurkowa i opona tylko na śmietnik. Firma Kabat robi opony diagonalne, jeszcze wg. starej koncepcji układu płócien co jest wielkim plusem. Pozostaje kwestia mieszanki gumowej - jak wiadomo w przeciągu ostatnich lat, stosuje się coraz mniej kauczuku naturalnego, na rzecz kauczuku butylowego i żywic syntetycznych. Taka guma szybciej parcieje, pojawiają się bruzdy i pęknięcia, łatwo się wyszczerbuje. Nie mówię że opony w omawianej firmy będą niezniszczalne, bo na pewno nie będą, jednak nie sądzę, żeby były gorsze od konkurencji na rynku opon.Trochę w życiu wiedzy zebrałem o kapciach, bo 14 lat pracowałem w wulkanizacji. Quote
Vademecum Posted January 31, 2016 Report Posted January 31, 2016 jakby robili lepsze byłoby mniej śmieci, generalnie byłoby taniej i środowisko na plus odczułoby to, a tak to robi się szmelc i wymienia, aco któraś ląduje w ognisku albo lesie, a podczas produkcji też środowisko cierpi. Ja jakoś po wyszczale 16 - stki 3 letniej szukam używek. Quote
henryk Posted January 31, 2016 Report Posted January 31, 2016 dlatego że mam diagonalne Stomil 14.9-28 z 1999r.to zastanawiam się czy za 2-3 lata nie dać ich do bieżnikowania gdyż na prawdę wyglądają super Quote
Robert ;-) Posted January 31, 2016 Report Posted January 31, 2016 Henryk znaczy się masz możliwość zrobić nalewki? Na oponach ze swojego ciągnika np? Quote
henryk Posted January 31, 2016 Report Posted January 31, 2016 właśnie tak , w mojej okolicy robią bieżnikowanie opon ,konkretnie Strzelno KUJ.POM. ale musze jeszcze zrobić wywiad...-pozdrawiam Quote
Robert ;-) Posted January 31, 2016 Report Posted January 31, 2016 Mam takie opony co by się im przydała taka operacja boki super(opony roczne) ale bieżnik pojechał:-( Quote
ali Posted January 31, 2016 Report Posted January 31, 2016 parę lat temu za ładną oponę np c360 w sensie całą bez dziur płacili 150zł , szły oczywiście nalewki na nich Quote
adam289 Posted November 2, 2017 Report Posted November 2, 2017 Bardzo mi się podoba obsługa w Auto Set, zdecydowanie wychodzą frontem do klienta. Sam miałem z nimi mały zgrzyt na początku bo opona do MTZ 82 którą dowieźli szybko pękła. Na szczęście reklamację uwzględnili bez marudzenia, wysłali kuriera na swój koszt i na swój koszt dostarczyli nową gumę w sumie od ręki. Wiadomo jak to jest – wada fabryczna, czasami się tak z oponą zdarzy więc nie mam do nich pretensji, najważniejsze że załatwili zwrot ekspresowo. Quote
Vademecum Posted November 4, 2017 Report Posted November 4, 2017 miałeś przy tym jeszcze troche szczęścia Quote
ZaopatrzenieRolnictwa Posted December 1, 2017 Report Posted December 1, 2017 A możesz napisać ile kosztują te opony? Bo szczerze mówiąc to opinie na ich temat są podzielone, więc chętnie dowiem się Waszej opinii w tej kwestii. Jestem zdania, że lepiej dołożyć i wybrać nowe opony dobrej marki,które posłużą nam przez kilka sezonów. Quote
ali Posted December 1, 2017 Report Posted December 1, 2017 zaopatrzenie , nabijasz sobie posty????? kilkanaście odpowiedzi w godzinę i nic w twoich odpowiedziach nie ma Quote
Vademecum Posted December 2, 2017 Report Posted December 2, 2017 dobre opony, dobrej marki i kilka sezonów ??? A ja jestem z używkami dobrej marki, tylko opony nie mogą mieć 15 lat. Quote
szuetan Posted March 19, 2018 Report Posted March 19, 2018 kabat mimo że polski to jak dla mnie słaby tu mogę polecić indyjskie jest taka marka opon i mówię to z czystym sumieniem na prawdę kupiłem kiedyś na http://huropony.pl i do dziś się cieszę bo dają radę bałem się bo to może chińskie bo cena atrakcyjna ale właśnie nie. marka się nazywa Farmking a opony za tą cenę spok jest dobrze. Quote
eustachy Posted March 21, 2018 Report Posted March 21, 2018 Ja tam opony kupuję w sklepie Grasdorf Koła Polska i to zarówno do ciągnika, jak i do maszyn. Wiele razy już korzystałem z ich oferty i za każdym razem jestem zadowolony z tego, jakie rozwiazania mi doradzaja. Quote
ali Posted March 21, 2018 Report Posted March 21, 2018 po co te reklamy , powinien być SPAM dla użytkowników nie udzielających się a reklamujących jakieś firmy. Towar kupuje się taki jak chce i tam gdzie jest dobra cena i warunki. Quote
Recommended Posts