Jump to content

Recommended Posts

• 2 weeks later...
Posted

co można powiedzieć o produkcie, który dopiero wchodzi na rynek ?

A bardzo dużo, bo firma nie jest młoda na rynku, czerpie rozwiązania z ponad 25 lat doświadczeń przy wyrobach gumowych. Opony są całkiem niezłe, tzn. nie ustępują w niczym, wobec konkurencyjnych marek zagranicznych. 

Dodam tylko, żeby przede wszystkim  omijać tanią chińszczyznę (są też dobre chińczyki, ale kosztują swoje)... 

Posted

A bardzo dużo, bo firma nie jest młoda na rynku, czerpie rozwiązania z ponad 25 lat doświadczeń przy wyrobach gumowych. Opony są całkiem niezłe, tzn. nie ustępują w niczym, wobec konkurencyjnych marek zagranicznych. 

Dodam tylko, żeby przede wszystkim  omijać tanią chińszczyznę (są też dobre chińczyki, ale kosztują swoje)... 

To czy są dobre czy złe będzie można ocenić po iluś tam latach użytkowania, na oficjalnej stronie piszą ,że wprowadzili je do  obrotu początkiem 2014r  , co nie znaczy że nie popieram polskiego produktu.

Posted

Wiem, że rolnicy zbyt wiele oczekują od opon. To już nie te czasy, że robi się coś "na wieki", i jest powszechnie wiadome że każda współczesna opona będzie gorsza od tych z przed 5-10 lat...  Po pierwsze coraz mniej na rynku porządnych diagonalnych opon rolniczych, a więcej radialnych. Diagonalne są dużo wytrzymalsze, z kolei radialne polepszają trakcyjność przy większych prędkościach na asfalcie. Wadą radialnych jest wrażliwość na niskie ciśnienie, bardzo szybko rozrywa się osnowa płócienno-sznurkowa i opona tylko na śmietnik. Firma Kabat robi opony diagonalne, jeszcze wg. starej koncepcji układu płócien co jest wielkim plusem. Pozostaje kwestia mieszanki gumowej - jak wiadomo w przeciągu ostatnich lat, stosuje się coraz mniej kauczuku naturalnego, na rzecz kauczuku butylowego i żywic syntetycznych. Taka guma szybciej parcieje, pojawiają się bruzdy i pęknięcia, łatwo się wyszczerbuje. Nie mówię że opony w omawianej firmy będą niezniszczalne, bo na pewno nie będą, jednak nie sądzę, żeby były gorsze od konkurencji na rynku opon.

Trochę w życiu wiedzy zebrałem o kapciach, bo 14 lat pracowałem w wulkanizacji.

Posted
jakby robili lepsze byłoby mniej śmieci, generalnie byłoby taniej i środowisko na plus odczułoby to, a tak to robi się szmelc i wymienia, aco któraś ląduje w ognisku albo lesie, a podczas produkcji też środowisko cierpi. Ja jakoś po wyszczale 16 - stki 3 letniej szukam używek.
  • 1 year later...
Posted

Bardzo mi się podoba obsługa w Auto Set, zdecydowanie wychodzą frontem do klienta. Sam miałem z nimi mały zgrzyt na początku bo opona do MTZ 82 którą dowieźli szybko pękła. Na szczęście reklamację uwzględnili bez marudzenia, wysłali kuriera na swój koszt i na swój koszt dostarczyli nową gumę w sumie od ręki. Wiadomo jak to jest – wada fabryczna, czasami się tak z oponą zdarzy więc nie mam do nich pretensji, najważniejsze że załatwili zwrot ekspresowo.  

• 4 weeks later...
  • 3 months later...
Posted

kabat mimo że polski to jak dla mnie słaby tu mogę polecić indyjskie jest taka marka opon i mówię to z czystym sumieniem na prawdę kupiłem kiedyś na http://huropony.pl i do dziś się cieszę bo dają radę bałem się bo to może chińskie bo cena atrakcyjna ale właśnie nie. marka się nazywa Farmking a opony za tą cenę spok jest dobrze.  :)

Posted

po co te reklamy , powinien być SPAM dla użytkowników nie udzielających się a reklamujących jakieś firmy. Towar kupuje się taki jak chce i tam gdzie jest dobra cena i warunki.