Jump to content

Recommended Posts

Posted

Może nie do ciągnika czy kombajnu, ale w samochodach macie pewnie radia?

Jeśli tak, to jakich firm(mogą być linki do aukcji, ogłoszeń) i jakie jest wasze zdanie na sens kupna takiego urządzenia. opinie,sugestie i propozycje aukcji mile widziane;-)

Posted

nom parenaście razy mnie uratowało cb ... mam midlanda teraz http://www.cbradia.waw.pl/zdjecia/radia/cb_radio_alan_1001z.jpg

a kiedys miałem unidena http://www.bartex-caraudio.com.pl/images/CB-UNIDEN-520.jpgi był o lepszy ale z autem sprzedałem kupujący mi dopłacił i kazał zostawić... mówią o presidencie że są dobre ja miałem te 2 i polecam drugie czyli uniden do tego antena jakaś dobra zestroić i śmigać :)

Posted

Też mam Uniden 520xl i Polecam.. Antena Sirio ML 145 i śmiga lux.  Kolega kupił podobne M-Tech Legend 2 też dobre radyjko. Nie kupuj tylko firmy canva, straszne dziadostwo, kiedyś się na to pokusiłem i to było najgorzej wydane 160zł w moim życiu..

Ja polecam to, takie same parametry jak uniden i z tego co rozmawialiśmy w sklepie to bardzo dobrze schodzą te radia

http://allegro.pl/cb-radio-m-tech-legend-ii-antena-florida-hurt-i5265252270.html

#http://allegro.pl/radio-cb-m-tech-legend-iii-antena-magnetyczna-gr-i5504807124.html

Co do anten to nie  mam pojęcia jaką, mi polecili w Warszawie w sklepie tą ml 145 i ściąga bardzo dobrze i z daleka.

Posted

Też mam Legend'a z anteną presidenta. Nie pamiętam symbolu ale na bardzo mocnym magnesie i jest niewiele większa od standartowej anteny radiowej jaką mają volkswageny. 

Moje uratowało mi już prawo jazdy kilka razy:)

Posted

latałem kiedys na ciężarówkach i radyjko było nie zastąpione , teraz mam jakiegoś unidena z anteną magnesówką jakieś 100 czy 110cm zwykły drut kupione w lombardzie jako komplet za 125zł jak dobrze pamiętam , było w idealnym stanie z plombą , czasem gadam z gościem co ma stacjonarną w odl. jakieś 22km w lini prostej a tak normalnie to słyszę kierowców jak pytają o drogę a do głównej mam jakieś 7km 

Posted

Ciekawe propozycje, kiedyś szwagier miał jakiś badziew to zasięg niby miała duży ale niestety szum był straszny i jak jechałem jego samochodem to wyłączalem bo nie szlo słuchać, druga kwestia jeździmy co dzień do warszawy i kiedyś ze 4lata do tylu anten było widać na co drugim samochodzie a ostatnio może co 10 ma, i dla tego pytałem jak to jest czy warto kupić czy będzie z kim pogadać,

w Mińsku maz jest taki sklepik trzeba się będzie wybrać i zobaczyć co mają.

Z drugiej strony słyszeliście powiedzenie "im dłuższy bat, tym krótszy rozum" ;-)

Posted

Tak pamiętam jak raz jechałem to jakiś typ muzykę włączył i zagłuszal innych,

z tymi rozmowami chodzi mi bardziej o info typu, gdzie stoją miśki lub jak gdzieś dojechać(mam nawigacje) ale zawsze można o coś zapytać. Co do ceny to myślałem jakieś 250 może 300 zł, mam zdanie że czasem warto dać więcej i mieć sprzęt dobry(choć są wyjątki)

Posted

no, miaem kiedyś okazje jechać z kuzynem a on cb, nawigacja i dwa tlefony które non stop dzwoniły, a i radio z muzą. Kociokwik na całego ! Ja jak jade w nieznane to tylko nawigacja z wyłączonym dźwikiem, włanczam pod koniec drogi jak cza gdzieś trafić...

Ostatni mandat za prędkość zapłaciłem z 6 lat temu, nagrali mnie :) a tak to mandaty za parkowanie, wjazd na strefe, albo nie zapięte pasy :) cb - ma sens jak ktoś non stop jeździ i w nieznane z uwagi na suszących. Czasem trza zapłaci byle stówe a nie pięć :)

• 3 months later...
  • 7 months later...
Posted

I tak bywa zawodny, zresztą nie popieram Yanosika bo akurat samochodem warto jechać w terenie zabudowanym przepisów co znacznie ograniczyłoby liczbę wypadków wynikających z nadmiernej prędkości. W ciągniku czasem się przydaje CB, wiadomo że nie używam notorycznie, ale przynajmniej można zabić tym w jakiś sposób nudę :)

• 4 months later...
  • 1 year later...