Robert ;-) Posted January 21, 2016 Report Posted January 21, 2016 Może nie do ciągnika czy kombajnu, ale w samochodach macie pewnie radia? Jeśli tak, to jakich firm(mogą być linki do aukcji, ogłoszeń) i jakie jest wasze zdanie na sens kupna takiego urządzenia. opinie,sugestie i propozycje aukcji mile widziane;-) Quote
michas89 Posted January 21, 2016 Report Posted January 21, 2016 nom parenaście razy mnie uratowało cb ... mam midlanda teraz http://www.cbradia.waw.pl/zdjecia/radia/cb_radio_alan_1001z.jpga kiedys miałem unidena http://www.bartex-caraudio.com.pl/images/CB-UNIDEN-520.jpgi był o lepszy ale z autem sprzedałem kupujący mi dopłacił i kazał zostawić... mówią o presidencie że są dobre ja miałem te 2 i polecam drugie czyli uniden do tego antena jakaś dobra zestroić i śmigać Quote
adam1208 Posted January 21, 2016 Report Posted January 21, 2016 Też mam Uniden 520xl i Polecam.. Antena Sirio ML 145 i śmiga lux. Kolega kupił podobne M-Tech Legend 2 też dobre radyjko. Nie kupuj tylko firmy canva, straszne dziadostwo, kiedyś się na to pokusiłem i to było najgorzej wydane 160zł w moim życiu..Ja polecam to, takie same parametry jak uniden i z tego co rozmawialiśmy w sklepie to bardzo dobrze schodzą te radiahttp://allegro.pl/cb-radio-m-tech-legend-ii-antena-florida-hurt-i5265252270.html#http://allegro.pl/radio-cb-m-tech-legend-iii-antena-magnetyczna-gr-i5504807124.htmlCo do anten to nie mam pojęcia jaką, mi polecili w Warszawie w sklepie tą ml 145 i ściąga bardzo dobrze i z daleka. Quote
lottomito Posted January 21, 2016 Report Posted January 21, 2016 Też mam Legend'a z anteną presidenta. Nie pamiętam symbolu ale na bardzo mocnym magnesie i jest niewiele większa od standartowej anteny radiowej jaką mają volkswageny. Moje uratowało mi już prawo jazdy kilka razy:) Quote
michas89 Posted January 21, 2016 Report Posted January 21, 2016 ojcu dałem antene ta ml145 bo dla mnie była za dłuuugaaa ... zależy kto jaki ma garaż hehe . Nie kupuj anten z tym niby szkiełkiem http://yagi.pl/images/antena_cb_radio_regulacja.jpg mam taką i już patrzę kupić inną po nie całym roku wszystko śniedzieje i paruje w środku badziewie. Sirio mają dobre anteny i ten president tylko cena.... zależy ile chcesz wydać na taki zestaw Quote
ali Posted January 23, 2016 Report Posted January 23, 2016 latałem kiedys na ciężarówkach i radyjko było nie zastąpione , teraz mam jakiegoś unidena z anteną magnesówką jakieś 100 czy 110cm zwykły drut kupione w lombardzie jako komplet za 125zł jak dobrze pamiętam , było w idealnym stanie z plombą , czasem gadam z gościem co ma stacjonarną w odl. jakieś 22km w lini prostej a tak normalnie to słyszę kierowców jak pytają o drogę a do głównej mam jakieś 7km Quote
Robert ;-) Posted January 23, 2016 Author Report Posted January 23, 2016 Ciekawe propozycje, kiedyś szwagier miał jakiś badziew to zasięg niby miała duży ale niestety szum był straszny i jak jechałem jego samochodem to wyłączalem bo nie szlo słuchać, druga kwestia jeździmy co dzień do warszawy i kiedyś ze 4lata do tylu anten było widać na co drugim samochodzie a ostatnio może co 10 ma, i dla tego pytałem jak to jest czy warto kupić czy będzie z kim pogadać,w Mińsku maz jest taki sklepik trzeba się będzie wybrać i zobaczyć co mają.Z drugiej strony słyszeliście powiedzenie "im dłuższy bat, tym krótszy rozum" ;-) Quote
ali Posted January 23, 2016 Report Posted January 23, 2016 A o czym tu gadać , zero kultury na kanale , ludziska kupują by mieć , pomądrzyć się bo ich nikt nie widzi itd Quote
Robert ;-) Posted January 23, 2016 Author Report Posted January 23, 2016 Tak pamiętam jak raz jechałem to jakiś typ muzykę włączył i zagłuszal innych,z tymi rozmowami chodzi mi bardziej o info typu, gdzie stoją miśki lub jak gdzieś dojechać(mam nawigacje) ale zawsze można o coś zapytać. Co do ceny to myślałem jakieś 250 może 300 zł, mam zdanie że czasem warto dać więcej i mieć sprzęt dobry(choć są wyjątki) Quote
michas89 Posted January 23, 2016 Report Posted January 23, 2016 ja bym brał takie coś http://allegro.pl/najtaniej-president-teddy-antena-florida-gw-fv-i5143623794.html lub szukać unidena popatrz po lombardach mają nie raz coś ciekawego... tak jak mówisz ja jak jadę w trasę to tylko z cb navi tez jest ale czasem o coś trzeba zapytać, poszukać ... nom nie raz wyzywają często na Panie jak jadę hehe ... Quote
Vademecum Posted January 23, 2016 Report Posted January 23, 2016 no, miaem kiedyś okazje jechać z kuzynem a on cb, nawigacja i dwa tlefony które non stop dzwoniły, a i radio z muzą. Kociokwik na całego ! Ja jak jade w nieznane to tylko nawigacja z wyłączonym dźwikiem, włanczam pod koniec drogi jak cza gdzieś trafić...Ostatni mandat za prędkość zapłaciłem z 6 lat temu, nagrali mnie a tak to mandaty za parkowanie, wjazd na strefe, albo nie zapięte pasy cb - ma sens jak ktoś non stop jeździ i w nieznane z uwagi na suszących. Czasem trza zapłaci byle stówe a nie pięć Quote
adam1208 Posted January 23, 2016 Report Posted January 23, 2016 No President z linku który podesłał :at:Michas89 lux, bardzo dobre radia . Quote
ali Posted January 24, 2016 Report Posted January 24, 2016 Dobre to są wszystkie , jak działają Quote
ZaopatrzenieRolnictwa Posted April 25, 2016 Report Posted April 25, 2016 Racja,ale akurat tak szczerze mówiąc radia Presidenta ich modele są moim zdaniem najlepszej jakości jeżeli chodzi o bezawaryjność i służą dosyć długo,ja swoje kupiłem bodajże za 400zł i jestem zadowolony,tylko gorzej z kulturą kierowców i to niezależnie od kanału. Quote
Darko Posted April 26, 2016 Report Posted April 26, 2016 Nie używam. W ciągniku kompletnie moim zdaniem niepotrzebne, a w samochodzie jak chcę widzieć gdzie są patrole to mam Yanosika. Quote
ZaopatrzenieRolnictwa Posted November 28, 2016 Report Posted November 28, 2016 I tak bywa zawodny, zresztą nie popieram Yanosika bo akurat samochodem warto jechać w terenie zabudowanym przepisów co znacznie ograniczyłoby liczbę wypadków wynikających z nadmiernej prędkości. W ciągniku czasem się przydaje CB, wiadomo że nie używam notorycznie, ale przynajmniej można zabić tym w jakiś sposób nudę Quote
Sołtys Michał Posted April 27, 2019 Report Posted April 27, 2019 Uniden 520 xl , stary , ale najlepszy. Chiński i daje radę. Antena Sirio 145. Quote
Recommended Posts