izydor6280 Posted January 23, 2016 Report Posted January 23, 2016 Witam, jak w temacie, może ktoś ma i używa ?Zastanawiam się czy nie kupić największego, czyli na 2 tarcze, oczywiście do samego granulatu szukałbym tarczowego, ale czasem trzeba posypać jakieś wapno, więc takie cudo by mi pasowało i wyszło przynajmniej połowę taniej niż kupno 2 siewek Quote
henryk Posted January 23, 2016 Report Posted January 23, 2016 ja używam starego,, KOSA'' który do wapna jest niezawodny ,oczywiście na małe hektary,KŁOS myślę że jest lepszy bo napędzany z wałka-pozdrawiam simson54 1 Quote
henryk Posted January 23, 2016 Report Posted January 23, 2016 „Kłos” jest przeznaczony do powierzchniowego wysiewu nawozów mineralnych granulowanych i pylistych oraz wapna nawozowego na polach uprawnych, łąkach, ścierniskach i pastwiskach. Dane techniczne: Lp. Wyszczególnienie Dane producenta 1. Typ maszyny NO21 2. Pojemność zbiornika 320 dm3 3. Zakres dawek 20-1520 4. Masa rozsiewacza 108 kg 5. Dopuszczalna ładowność 400 kg 6. Prędkość transportowa 15/do 14km/h 7. Wymiary robocze i transportowe: położenie robocze i transportowe: - długość - szerokość - wysokość 1.45 m 1.29 m 1.24 m 8. Zespół dozujący typ szczelinowy 9. Aparat wysiewający - liczba tarcz - liczba łopatek na tarczy tarczowy 1 6 10. Szerokość robocza przy nawozach: - granulowanych - pylistych do 8 m do 4 m 11. Źródło energii - ciągnik klasy 6 kN Wyposażenie dodatkowe: - przystawka sadownicza- zimowy zestaw drogowy- hydrauliczna zasuwa- plandeka- wałek przekaźnika mocy [WOM] Quote
izydor6280 Posted January 24, 2016 Author Report Posted January 24, 2016 dane techniczne nie problem znaleźć właśnie chcę wymienić kosa na coś lepszego, bo jednak maleństwo i jedna tarcza miałem nadzieję że ktoś widział taki rozsiewacz w pracy, bo skoro produkują już kilka lat to i ktoś musi je kupowaćciekawi mnie jeszcze jak z dostępem części takich jak wałki czy taśma, bo z tarcza czy przekładnia zapewne ta sama co w mniejszych czy Motylu Quote
Vademecum Posted January 24, 2016 Report Posted January 24, 2016 motyla miałem, jakoś idzie, ale po 3 latach zaczeły sie jaja z taśmą, schodziła raz na jedną, a raz na drugą strone.... Quote
henryk Posted January 24, 2016 Report Posted January 24, 2016 ja myślę że z częściami to nie ma problemu,bo nawet do starego KOSA części jest szeroki wybór-pozdrawiam Quote
Recommended Posts