gospodyni19 Posted January 27, 2016 Report Posted January 27, 2016 Co robić głupia owca nie chce go i go błodzie ..musze ja łapać przewracać trzymać i jeszcze małego podstawiać żeby pił mleko nie mam już do niej sił.Pierwszy raz się mi to zdarzyło żeby owca nie chciała jagniecia swojego , nawet go nie wylizała Quote
Vademecum Posted January 27, 2016 Report Posted January 27, 2016 gospodyni, troche cie nie było na forum... a co do owcy to powiem, że każdą złą matke wśrud zwierząt likwiduje sie. A to jagnie sprubuj sama karmić bo natury nie zmienisz. Quote
Robert ;-) Posted January 27, 2016 Report Posted January 27, 2016 Vademecum ma racje, nie na "mówisz" jej do karmienia kup mleko w proszku jeśli nie masz mleka krowiego np i butelką karm Quote
lottomito Posted January 28, 2016 Report Posted January 28, 2016 Tylko sztuczne dojki pomogą. Niestety u owiec zdarza się to częściej niż np u krowy. Quote
okurcze Posted January 28, 2016 Report Posted January 28, 2016 Całe szczęscie, że nie hoduję owiec - to brzmi naprawdę kiepsko. Ale tak jak radzą, chyba najlepiej butelka Quote
gospodyni19 Posted February 3, 2016 Author Report Posted February 3, 2016 tak chyba ta owca pójdzie do gara nie mam sił i czasu na nią, a młody beczy i beczy jak mnie widzi bo chce mleczka od jutra zamierzam dawać mu mleko takie z kartonu moze byc ? bo mam w domu tego mleka pełno . czy po tym mleku mu nic nie bedzie ? i ile mu dawać butelek mleka? zakupiłam butelke co ma 330ml . to ile takich butelek na dzień? oczywiście mleko mu będe wcześniej podgrzewać. Od krowy mu nie dam bo wszystko cielęta doją Quote
Recommended Posts