bizonsuperzo56 Posted February 4, 2016 Posted February 4, 2016 WITAM wszystkich na forum mój kuzyn chce kupić kombajn do 10000 tyś i znalazł z okolic swoich od starszego człowieka garażowanego od nowości bizona Z040 CENA 9500TYŚ jest naprawdę w bdb stanie ... co myślicie o tym modelu jak z częściami do tego modelu . Quote
Robert ;-) Posted February 4, 2016 Posted February 4, 2016 U nas jeden kupił takie cudo w zastępstwie claasa Europy to bizon jeździł więcej do tyłu niż do przodu, opchnął ten złom, części pewnie już nie ma, chyba bez z zapasów z pod szopy, a one miały mały przerób wąska mlocarnia i gardziel, za te pieniądze może jakieś sampo albo claasa bym szukał mniejszy heder 3m i w pole. Quote
bizonsuperzo56 Posted February 4, 2016 Author Posted February 4, 2016 JA MAM Z056 i nie mam problemów a kuzyn znalazł Z040 porostu nie stać go na droższy a chce mieć z szerszym chederem i dlatego pytam was czy do tego części są . lepiej jak by dołożył 5 tyś i kupił Z050 Quote
Robert ;-) Posted February 4, 2016 Posted February 4, 2016 To niech szuka forszaja e512 widziałem w tej cenie na olx.a jeszcze się odniosę kiedyś na innym forum był taki sam temat,gość kupił zo56 za parę groszy, a potem robił calego:-(aż żal było czytać co on w nim wymieniał, moim skromnym zdaniem jeśli się ma mało kasy to lepiej dozbierac i kupić coś droższego,(w lepszym stanie) jak bardzo chce bizona to takiego za ponad 20tys, albo jeszcze więcej dozbierac i coś z zachodu, kupno złomu za 10 tysięcy nie jest ekonomiczne, zwłaszcza że brat ma wymagania niedostosowane do swojego portfela.a tak z drugiej strony zakładasz już trzeci temat o bizonie? Na forum mamy zasadę żeby nie powielać takich samych wątków. Quote
Vademecum Posted February 4, 2016 Posted February 4, 2016 za 10 tysi to można sie zabawić a nie myśleć o zakupie kombajnu do pracy, a z tym bizonem to dej se już siana d....... Quote
bizonsuperzo56 Posted February 4, 2016 Author Posted February 4, 2016 to co mu proponujecie wiecie coś za 10000tyś??? w miarę co pochodzi bo ja oglądałem tego bizona dokładnie to bym powiedział ze jest w lepszym stanie od mojego tylko martwi mnie fakt ze z częściami bedzie miał problem. a jesli chodzi o jego wydajność choć jest sporo gorsza od 56 to jemu by wystarczył bo ma liche ziemie 5 6 klasa wiec ścian zboza nie ma... i dodam ze nie jest pozrywany nie popękany i nie spawany oryginał... Quote
bizonsuperzo56 Posted February 4, 2016 Author Posted February 4, 2016 PANIE Robercie1983 a może pan powie jaki kombajn ma, jakie duże rolnictwo, jaka specjalizacje przyjął w rolnictwie??? Bo pan jest tak wymądrzały na forum na każdy temat i wszystko wie ze szok Quote
Robert ;-) Posted February 5, 2016 Posted February 5, 2016 Zajrzyj do mojego profilu i galerii? A nie w każdym wątku się udzielam, tylko w takich w którym mam jakąś wiedzę lub praktykę, a dla kolegi widzę że bizon jest de best,więc niech brat kupi tylko nie zapomnij napisać po żniwach jak mu sie sprawował. Quote
Tofik Posted February 5, 2016 Posted February 5, 2016 Kupić wytłoczonego trupa to żaden interes a za 10tyś to żadnego rarytasu sie nie kupi tylko szrot. nie ma co sie oszukiwać że kupi rarytas przecież ten kombajn przez swoje lata pracował a nie stal za garażowany.Ile w ogóle kolega ma ha? że tak mu ten kombajn potrzebny. Pozdrawiam Quote
Tofik Posted February 5, 2016 Posted February 5, 2016 Więc by mu sie z pewnością przydał z tym że ja nie mam przekonania do antyków za nieduże pieniądze bo wiadomą sprawą jest to że nie raz trzeba drugie tyle dołożyć a wyjechać w pole i stać to nic miłego może lepiej niech sie jeszcze wstrzyma i dołoży co nie co do kupki i kupi "coś" godnego uwagi. Pozdrawiam Quote
bizonsuperzo56 Posted February 5, 2016 Author Posted February 5, 2016 tez mu to tłumaczyłem ale on wszystko już już jak ma trochę grosza. wolał bym na jego miejscu dołożyć trochę i chociaż kupić z050 wszytko do niego kupi tylko muszę przyznać sprzedawcy zo40 ze szanował sprzęt .chodził na 11 ha Quote
Tofik Posted February 5, 2016 Posted February 5, 2016 Mój teściu też tak sie napalił na kombajn i dal coś kolo 15tyś (choć dokładnie nie pamiętam) bynajmniej kombajn przez dwa sezony chodził bez większych awarii a teraz pluje sobie w brodę że nie dołożył i nie kupił czegoś bardziej popularnego bo teraz za bardzo części do nie go nie może dostać i sprzedać też nie może bo nikt nie chce kupić a jak już to za grosze chcą kupić Ci co sprzedają na części.Więc na miejscu twojego kuzyna poważnie bym sie zastanowił. Pozdrawiam Quote
bizonsuperzo56 Posted February 5, 2016 Author Posted February 5, 2016 tofik ja się dowiadywałem o czesci do z040 kuzynowi i powiem szczerze ze ciężka sprawa jakieś części na zamówienie jedynie i to tylko niektóre. Jutro chce mnie wyciągnąć do z050 bizona to już lepiej bo do tego wszystko jest . Quote
Tofik Posted February 5, 2016 Posted February 5, 2016 Fakt teraz części są a co będzie za np. 5 lat teraz ludzie sie takich sprzętów pozbywają bo przecież coraz więcej jest sprzętu ściąganego z zachodu więc z czasem i z częściami będzie trudniej no ale przecież to jego wybór więc ja nie odradzam aczkolwiek wolał bym dołożyć i wybrać coś zachodniego bardziej popularnego Pozdrawiam Quote
Vademecum Posted February 5, 2016 Posted February 5, 2016 kupi za to ze 2 wistule albo 3 i na pare lat będą części. U mnie jest sąsiad co ma około 10 ha i robi wistulą Quote
bizonsuperzo56 Posted February 5, 2016 Author Posted February 5, 2016 tofik a co bizon nie jest popularny ??? 56 58 ??naj mniejszy detal do niego kupisz Quote
Tofik Posted February 5, 2016 Posted February 5, 2016 Ale przecież ja nie napisałem że bizon nie jest popularny tyle że bizon to już przeżytek dlatego jest wypychany przez sprzęt zachodni.Pozdrawiam Quote
bizonsuperzo56 Posted February 6, 2016 Author Posted February 6, 2016 witam i finalizacja zakupu kombajnu przez kuzyna BIZONA Z050 77r z sieczkarnia i kabina fabryczna jak miały bizony zakładane. STAN DOBRY Quote
Vademecum Posted February 6, 2016 Posted February 6, 2016 napisz po żniwach jak sie sprawował... Quote
bizonsuperzo56 Posted February 6, 2016 Author Posted February 6, 2016 okey napisze kombajn wygląda na szanowany jest zadbany brechę miałem ze sobą i sprawdzałem te najważniejsze podzespoły czy nie ma luzów na odrzutniku na młocarni klawiszy i wszytko wygląda na dobre bez luzów . 12500 cenił i utargowaliśmy na 11tyś ...dobrze ze tej ZO40 NIE KUPIŁ BO DO TEGO WSZYSTKO KUPI cepy klepisko podsiewacz wszystko jak do zo56 Quote
Recommended Posts