Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam. Czy ktoś z Was miał przeprowadzkę w ostatnim czasie? Czy korzystaliście z usługi firmy od przeprowadzek czy może przeprowadzaliście się samodzielnie? Co jest Waszym zdaniem lepszym rozwiazaniem? 

Posted

Przy firmie wykładasz tylko kasę i nic cie nie obchodzi no a samodzielnie no to trzeba sie nadźwigać ale za to parę groszy zostaje w kieszeni więc wszystko zależy od grubości twojego portfela :)

Pozdrawiam

Posted

Jakiś   czas   temu    pomagałem    bratu   wyprowadzał  się   z  bloku   [  mieszkał  na  ósmym   piętrze ]    ogólnie  masakra   lokatorzy  skarżyli  się  że  winda cały  czas   zajęta   ,    a wchodziło  w  nią   dwie szafki   męczyliśmy   się    cały   dzień    a  najgorsze  było   pianino  jakie  to  cholerstwo ciężkie  na  dodatek  musieliśmy   tachać po   schodach  bo  do  windy  nie   wchodziło , po  tych    doświadczeniach  wolałbym  wezwać   firmę .

• 1 month later...
Posted
Przyznam szczerze,że przeprowadzałam się trzy razy. Za pierwszym razem wynajęłam takich panów - żeby nikogo nie obrazić, ani ni urazić - no, ale takich którzy przesiadują pod wiejskim sklepem z piwkiem ;) no i niestety, ale parę rzeczy się zniszczyło. Panowie szybko się zmęczyli, co chwilę robili przerwy. Bardzo się starali, ale niestety, nie było to czego bym oczekiwała. Za drugim razem wynajęłam już profesjonalną firmę . No i, tak jak chciałam wszystko było wykonane. Szybko, sprawnie, bez narzekania i przerw. [/color]
Posted
no, jeśli ktoś używa trunków osłabiających to nic dziwnego, że kondycha prycha i cza robić przerwy zakrapiane co z koleji doprowadza do osłabienia .... Krótko, nie kożystamy z takiej pomocy , chodźby dla szacunku naszego zdrowia psychicznego.
  • 1 month later...
Posted

Wszystko zależy zarówno od tego ile rzeczy trzeba przewieźć jak i na jaką odległość,czasem zapłacisz nieco więcej za skorzystanie z usług transportowych takiej firmy przeprowadzkowej,ale przynajmniej wszystko zabierzecie od razu i bezpiecznie uda się przetransportować zamiast jeździć kilkukrotnie,wiec to typowo praktyczne względy.

• 2 years later...
Posted
Aż sobie wyobraziłam jak musiała wyglądać ta przeprowadzka. Jednak jeżeli o przeprowadzki chodzi to raczej trzeba postawić na doświadczoną i sprawdzoną firmę, bo tak jak pisała osoba powyżej, niektóre rzeczy mogą ulec zniszczeniu jeżeli się nieodpowiednio do nich podejdzie. Mnie niebawem też czeka zmiana miejsca zamieszkania i aż się boję, nie wiem nawet jak się za to zabrać. Oczywiście jakieś standardowe rzeczy spakuje się do kartonów, ale jak poskładać meble i jak je zabezpieczyć, no to już większy problem. Myślę o firmie TDU , bo nie tylko działają na terenie Polski, ale również międzynarodowo, więc mają ogromne doświadczenie. Nie współpracowałam jeszcze nigdy z takimi firmami, ale po opiniach sądzę, że wszystko idealnie zaplanują i przewiozą bez problemu.
Posted

Ja wolałbym sam to zrobić i poprosić o pomoc znajomych / rodzinę, wiem co wiozę i jak się z tym obnosić, w firmie CI przewiozą ale mogą uszkodzić, chyba że jest to firma ubezpieczona tak jak piszą poprzednicy ale to już niestety kosztuje. Jeśli masz fundusze to pewnie że bierz firmę i się pocić nie będziesz ;) 

• 3 weeks later...
Posted
Wszystko zależy czy przeprowadzamy się w jednym mieście czy może z miasta do innego miasta, czy mamy dużo gratów i mebli. Jedno i drugie rozwiązanie ma swoje plusy i minusy.
  • 3 weeks later...
  • 10 months later...
  • 10 months later...
Posted

Z uwagi na pracę kilka razy zmieniałem miejsce zamieszkania. Problem zawsze polegał na tym, że mam już komplet swoich mebli. Tak więc poza dużą ilością pudeł i kartonów z drobnicą miałem dodatkowo do przewiezienia gabaryty. Raz tylko spróbowałem samodzielnej przeprowadzki. Nigdy więcej. Z firmą jest szybko i sprawnie. Doradzą odpowiednio, dobytek dojeżdża w stanie idealnym do miejsca docelowego. Jeżeli jeszcze szukasz jakiejś firmy do przeprowadzki to mogę polecić taką, z której usług teraz korzystam za każdym razem. Znajomi też mają o niej dobre opinie. https://www.przeprowadzki-gorzow-wielkopolski.pl/ polecam i powodzenia przy przeprowadzce!