Mmichał Posted February 5, 2016 Report Posted February 5, 2016 Witam Mam pytanie:co myślicie o masce z tworzywa do C 360,czy lepiej wygląda oryginalna..Czy są jakieś problemy z zamontowaniem nowej kabiny,bo maska to chyba będzie pasować,ale z kabiną nie będzie tak łatwo? Quote
Robert ;-) Posted February 5, 2016 Report Posted February 5, 2016 Mi się bardziej podoba nowa z tworzywa(o gustach sie nie dyskutuje, każdy ma swój)myślę że do nowej nie powinno być problemu z założeniem, wiem jedno do czeskiej z rur nie pasuje, dla pewności zadzwoń do sprzedawcy maski i będzie wiadomo co i jak Mmichał 1 Quote
henryk Posted February 5, 2016 Report Posted February 5, 2016 zawsze myślałem że plastykowe to będzie ciszej,przy zakładaniu wspomagania korzystając że kolumna kier. i stara deska rozdzielcza była wywalona założyłem nowy pulpit(plastyk,tworzywo z włókien szklanych) na zegary z przodu kierownicy żeby było więcej miejsca do nóg,pulpit ten ładnie leży na zbiorniku i łączy się ładnie z maską ale wtedy dopiero zaczął się hałas,podkładałem ,gumy ,plastyki a mimo wszystko wibracje przy ok.1200obr./min. były przeraźliwe,przy 2000 było o niebo ciszej,aż się wkurwiłem i przestrzeń pomiędzy zbiornikiem a pulpitem ok.2cm wypełniłem pianką montażową,teraz idzie radia słuchać ale początki były trudne a kto nie wytrwały to po prostu szkoda gadać....pozdrawiam,oczywiście c-360,wiem że nowe plastykowe od Naglaka z Koźmina pasują bez niczego bo ma mój sąsiad w swojej 360-ce,kabinę pulpit i maskę koszt chyba za komplet ok 7500 Mmichał 1 Quote
pawel7991 Posted February 5, 2016 Report Posted February 5, 2016 Według mnie lepiej wygada oryginalna. Mmichał 1 Quote
Robert ;-) Posted February 5, 2016 Report Posted February 5, 2016 Do kabiny z kwadratowymi błotnikami lepiej gra ta maska podobna do maski c385, bo maska okrągła a błotniki w kant to już nie pasuje, co do hałasu to w c360 i pochodne niema co wymagać komfortu tam jest głośno i tyle:-( Mmichał 1 Quote
henryk Posted February 5, 2016 Report Posted February 5, 2016 Robercie musiał byś słyszeć przed wymianą i po wymianie tego pulpitu,teraz już jest ok. ale z początku z tym nowym pulpitem to był horror Mmichał 1 Quote
izydor6280 Posted February 6, 2016 Report Posted February 6, 2016 Według mnie lepiej wygada oryginalna.wygląd to nie wszystko, dostęp do silnika jest beznadziejny, nową otwierasz do przodu i masz wszystko jak na dłoni z tymi kabinami różnie bywa, słyszałem że przy tańszych nie pasujące otwory to normalna rzecz Mmichał 1 Quote
Mmichał Posted February 6, 2016 Author Report Posted February 6, 2016 wygląd to nie wszystko, dostęp do silnika jest beznadziejny, nową otwierasz do przodu i masz wszystko jak na dłoni z tymi kabinami różnie bywa, słyszałem że przy tańszych nie pasujące otwory to normalna rzeczto znaczy,że tej tańszej kabiny nie ma co kupować czy coś można poprzerabiać Quote
Robert ;-) Posted February 6, 2016 Report Posted February 6, 2016 U mnie w okolicy kupili kabinę nowa za jakieś mniejsze pieniądze, to ponoć szyby same wypadły Mmichał 1 Quote
Recommended Posts