Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam. Mam 4-miesięcznego cielaka , ostatnio za dużo napił się ciepłej wody i zjadł garść

śruty co spowodowało ze cielaka wzdęło . Był u niego weterynarz , dostał antybiotyk ale nic mu nie dało co prawda brzuch opadł ale cielak straszne dysze tzn. ciężko oddycha a tak jakby chciał jeść ale nie może bo coś go w środku boli(dodam że tak jest od 3 dni) . Co poradzicie? proszę o szybką odp.

Posted
Witam, miałam podobny problem. Zaparzyłam mu kawy zbożowej, pił kilka dni, dodatkowo lekarz kazał dawać mu niewielka ilość (po ok. łyżce stołowej kredy dla krów i drożdży browarnianych - tych, które dajemy krową) i to pomogło, chociaż długo dochodził do siebie.
Posted

Witam' date=' miałam podobny problem. Zaparzyłam mu kawy zbożowej, pił kilka dni, dodatkowo lekarz kazał dawać mu niewielka ilość (po ok. łyżce stołowej kredy dla krów i drożdży browarnianych - tych, które dajemy krową) i to pomogło, chociaż długo dochodził do siebie.

[/quote']

Zgadzam się ale , u mojego cielaka są powikłania po wzdęciu i tu jest raczej ewidentny problem z płucami ... drożdże i kawa tu nie pomogą , myślę że pomoże jedynie antybiotyk i czas.