heniek56 Posted November 12, 2011 Report Posted November 12, 2011 Witam. Mam 4-miesięcznego cielaka , ostatnio za dużo napił się ciepłej wody i zjadł garść śruty co spowodowało ze cielaka wzdęło . Był u niego weterynarz , dostał antybiotyk ale nic mu nie dało co prawda brzuch opadł ale cielak straszne dysze tzn. ciężko oddycha a tak jakby chciał jeść ale nie może bo coś go w środku boli(dodam że tak jest od 3 dni) . Co poradzicie? proszę o szybką odp. Quote
gusiak Posted November 13, 2011 Report Posted November 13, 2011 Witam, miałam podobny problem. Zaparzyłam mu kawy zbożowej, pił kilka dni, dodatkowo lekarz kazał dawać mu niewielka ilość (po ok. łyżce stołowej kredy dla krów i drożdży browarnianych - tych, które dajemy krową) i to pomogło, chociaż długo dochodził do siebie. Quote
heniek56 Posted November 13, 2011 Author Report Posted November 13, 2011 Witam' date=' miałam podobny problem. Zaparzyłam mu kawy zbożowej, pił kilka dni, dodatkowo lekarz kazał dawać mu niewielka ilość (po ok. łyżce stołowej kredy dla krów i drożdży browarnianych - tych, które dajemy krową) i to pomogło, chociaż długo dochodził do siebie. [/quote'] Zgadzam się ale , u mojego cielaka są powikłania po wzdęciu i tu jest raczej ewidentny problem z płucami ... drożdże i kawa tu nie pomogą , myślę że pomoże jedynie antybiotyk i czas. Quote
Recommended Posts