Jump to content

Recommended Posts

Posted

Jakie pieniądze płacicie bądź bierzecie za naprawy ciągników?

Najbardziej w tej chwili interesuje mnie ciągnik ursus c360,

ile za wymianę kompletnego sprzęgła,

wymiana uszczelnień tłoka podnośnika,

wymiana instalacji elektrycznej

ciągnik nie ma kabiny ale za to ma tura na sankach.

Macie jakieś informacje o mechanikach i ich cenach, oraz ile ostatnio placiliscie za naprawy to piszcie;-)

Posted
O, tofii nie tylko wiatr, jakaś awaria wczoraj hulała na forum..... jeśli chodzi o koszt napraw to patrz na godziny ktre cza poświęcić na naprawe. Rozpołowienie ciągnika i wym. sprzęgła to żadko kto podejmie sie w pojedynke. Mechanik sto i pomocnik pięćdziesiąt liczył bym. Wymiane uszczelnienia na tłoku tak samo. To są prace gdzie cza tężyzny, natomiast instalacja elektryczna to w pojedynke za 100 to odpowiednia cena. Cza se powiedzieć, że stówe cza zarobić....
Posted

Tak jak piszą koledzy za wymianę instalacji 100 zł.

W zeszłym roku za generalny remont silnika C4011 (bez sprzęgła) mechanik wziął 700 zł (1 dzień rozkręcania i 2 dni skręcania) ale standardowo bierze 1 tyś tylko z uwagi na moją jak to on powiedział pomoc z zaangażowaniem wziął mniej.

Posted

Za instalacje już wiemy;-) to teraz za sprzęgło i podnośnik ile?

Co do czasu, mam sporo może stać i trzy tygodnie, sprzęgło już zrobiłem i usemke, teraz został podnośnik instalacje zostawię na deser ,ale jeszcze sporo innych drobnych robót przy tym rupciu przede mną,

ciężko to obliczyć bo dawno nie było takiej roboty i nie mam pojęcia, z resztą to dobry znajomy.

• 2 months later...
  • 1 month later...
Posted

U nas jak mechanik kupuje jest od 20-30 za godzinę. wiadomo na częściach tez jakąś prowizje ma. I tak lepiej zdecydować się na zakup przez mechanika bo mniej czasu i zawracania głowy. Pod jednym warunkiem, że mu ufamy i nie nakładzie nam szrotu.

• 4 weeks later...