Robert ;-) Posted February 9, 2016 Report Posted February 9, 2016 Jakie pieniądze płacicie bądź bierzecie za naprawy ciągników? Najbardziej w tej chwili interesuje mnie ciągnik ursus c360,ile za wymianę kompletnego sprzęgła, wymiana uszczelnień tłoka podnośnika, wymiana instalacji elektrycznejciągnik nie ma kabiny ale za to ma tura na sankach.Macie jakieś informacje o mechanikach i ich cenach, oraz ile ostatnio placiliscie za naprawy to piszcie;-) Quote
Tofik Posted February 9, 2016 Report Posted February 9, 2016 Znam gościa co wymienia instalacje ale tylko w ciągnikach starej daty czyli 360, 330, t25 tak więc za wymianę bierze 100zl Pozdrawiam Quote
Robert ;-) Posted February 9, 2016 Author Report Posted February 9, 2016 Ok;-) dzięki ;-) a dalej za resztę prac może ktoś coś powie Quote
Tofik Posted February 9, 2016 Report Posted February 9, 2016 Jak będzie więcej osób na forum to pewnie i sie wypowiedzą tyle że ja na razie to w ostatnim czasie na forum hula wiatr Pozdrawiam Quote
Vademecum Posted February 10, 2016 Report Posted February 10, 2016 O, tofii nie tylko wiatr, jakaś awaria wczoraj hulała na forum..... jeśli chodzi o koszt napraw to patrz na godziny ktre cza poświęcić na naprawe. Rozpołowienie ciągnika i wym. sprzęgła to żadko kto podejmie sie w pojedynke. Mechanik sto i pomocnik pięćdziesiąt liczył bym. Wymiane uszczelnienia na tłoku tak samo. To są prace gdzie cza tężyzny, natomiast instalacja elektryczna to w pojedynke za 100 to odpowiednia cena. Cza se powiedzieć, że stówe cza zarobić.... Quote
miszka Posted February 10, 2016 Report Posted February 10, 2016 Tak jak piszą koledzy za wymianę instalacji 100 zł. W zeszłym roku za generalny remont silnika C4011 (bez sprzęgła) mechanik wziął 700 zł (1 dzień rozkręcania i 2 dni skręcania) ale standardowo bierze 1 tyś tylko z uwagi na moją jak to on powiedział pomoc z zaangażowaniem wziął mniej. Quote
Robert ;-) Posted February 10, 2016 Author Report Posted February 10, 2016 Za instalacje już wiemy;-) to teraz za sprzęgło i podnośnik ile?Co do czasu, mam sporo może stać i trzy tygodnie, sprzęgło już zrobiłem i usemke, teraz został podnośnik instalacje zostawię na deser ,ale jeszcze sporo innych drobnych robót przy tym rupciu przede mną,ciężko to obliczyć bo dawno nie było takiej roboty i nie mam pojęcia, z resztą to dobry znajomy. Quote
Vademecum Posted February 10, 2016 Report Posted February 10, 2016 To policz 20 zł za godzine pracy mechanika. Quote
ZaopatrzenieRolnictwa Posted April 25, 2016 Report Posted April 25, 2016 U nas jest nawet drożej w zależności oczywiście od modelu oraz dostępu na do wysprzęglika bo nie wszędzie jest tak kolorowo,czasem zamiast godziny wychodzą dwie. Średni koszt pracy za godzinę mechanika to 25 zł plus oczywiście swoje części kupione osobno. Quote
Bogumil Posted May 31, 2016 Report Posted May 31, 2016 U nas jak mechanik kupuje jest od 20-30 za godzinę. wiadomo na częściach tez jakąś prowizje ma. I tak lepiej zdecydować się na zakup przez mechanika bo mniej czasu i zawracania głowy. Pod jednym warunkiem, że mu ufamy i nie nakładzie nam szrotu. Quote
ZaopatrzenieRolnictwa Posted June 28, 2016 Report Posted June 28, 2016 To racja,mechanik musi być na tyle godny zaufania iż możemy mu spokojnie powierzyć nasze maszyny w tym ciągnik,oraz iż części na których on sam będzie bazował i które wybierze,będą jednak wysokiej jakości. Quote
Recommended Posts