Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam wszystkich na forum oto do was pytanie który z ciągników był by lepszy do tura c360 czy zetor 6711 u mnie w okolicy własnie wypatrzyłem obie te marki ciągników w podobnej cenie i mam dylemat ... oba są w bdb stanie zarejestrowane opłacone wiec czekam na jakieś konkrety z wszej strony wady zalety tych cięgników????

Posted

Ja wybrałbym Zetora, jest cięższy i nieco szerszy co zapewni mu lepszą stabilność, ma też o kilka KM więcej.

Zetor http://www.tractoor.pl/cignik/dane-techniczne/116-zetor/940-zetor-4712-6745.html

Ursus http://forum.tractoor.pl/cignik/dane-techniczne/115-ursus/931-ursus-c-4011-362.html

Od razu powiem, że 6711 nie jeździłem dlatego swoje zdanie opieram na danych technicznych, a równie ważny jest przecież komfort jazdy dlatego sprawdź jak się nimi pracuje, jak z widocznością tura i głośnością w kabinie.

Posted

Do tura miękki przód nie za bardzo się nadaje, chyba że ma możliwość blokady jak c385.

No i wspomaganie 60 nie mają w oryginale, a szkoda, ułatwia życie.(widziałem kilka zetorow ze wspomaganiem, nie wszystkie miały) to plus dla Zetora.

Zetor na pewno wygodniejszy ale czy ten model sprawa do dyskusji, oba są podobnej klasy, dla mnie najwazniejszy byłby stan techniczny i dostępność oraz jakość części zamiennych, dobrze też jest jak ciągnik ma obciazniki z tyłu, nie trzeba wtedy dużego balastu na tylnym tuz

Posted

z dwojga złego lepiej zetora, ursus to marna podróbka i niektóre "ulepszenia" potrafią doprowadzić do szału właściciela

ten 6711 wygląda nie głupio, laczki chyba radial, miękki przód, kabina kwestia gustu, wolałbym ori

jeśli szukasz czegoś do 15tys. to można już znaleźć już coś z ciężkiej serii, do takiego można już podczepić jakiś agregat siewny czy ścierniskowy

Posted

po co 75 jak można i 200km kupić do tura, autor nie określił się jaki ma areał , maszyny, hodowlę czy uprawy a kwotą zdaje się nie dysponuje dużą , 

Posted

a do orki to mam fortschritta :) wiec potrzebuje takiego ciągnika pośredniego przecież fortschrittem nie wjadę z opryskiem czy rozsiewaczem . wiec co myślicie o tym zetorze 6711 bo się na taki model bardziej zdecydowałem niż na c360

Posted

są prasy zachodnie z którymi c 330 pójdzie, ale z taką polską kostką to c 360 ma co robić, a jak taka 30stka miałaby pare dni pochodzić po 10 h dziennie to raczej długo nie pociągnęła by, a w sianie ? prasa w upale rypie ciągnik na maxa.

Miałem polską famarol i mf 255 miał co robić w sumie to go brakowało, ja robiłem nim w roku 2 do 5 tysi bali. Zmianiłem na mniejszą clasa i lżej szło.