Guest bizonsuperzo56 Posted February 14, 2016 Posted February 14, 2016 WITAM wszystkich na forum możne orientujecie się jak jest teraz z dofinansowaniem na budynek gospodarczy ?? Jakie trzeba spełnić kryteria itd ???? Quote
Vademecum Posted February 14, 2016 Posted February 14, 2016 z tego co wiem, to na produkcje zamkniętą świń można dostać do 900 tyś zł. Docelowo 50 macior i nie jest to dużo.Praktycznie w moim przypadku jest to spokojnie osiągalne tylko mam ciemne wizje co do opłacalności hodowli świń....Też w moim wieku pasi odpocząć, rok temu zlikwidowałem 20 macior i 300 tuczników, i dopuki nie otworzy sie sensowny rynek zbytu na wieprzowine to szkoda se głowy zawracać tym tematem... Quote
Guest bizonsuperzo56 Posted February 14, 2016 Posted February 14, 2016 vademecum a ile musisz mieć wkładu własnego??? Quote
Vademecum Posted February 14, 2016 Posted February 14, 2016 nie wiem, ale możesz wkład własny kredytować, mnie zachęcali doradcy z MODR ( małopolski ośrodek doradztwa rolnego ) Quote
Guest bizonsuperzo56 Posted February 14, 2016 Posted February 14, 2016 aha po dowiaduje się na ten temat u siebie jak to będzie wyglądało Quote
Recommended Posts