edek Posted February 18, 2016 Report Posted February 18, 2016 Czy mogę na tył do ciągnika ursus c- 4011 zamontować widlaka (maszt z widłami) ? Jeśli tak to ile mogę maksymalnie podnieść ? Ile kg. ? Pozdrawiam wszystkich Quote
Vademecum Posted February 18, 2016 Report Posted February 18, 2016 odpowiedź jest prosta i sama sie nasuwa : tyle ile podniesie albo z tym ujedziesz Quote
pawel7991 Posted February 18, 2016 Report Posted February 18, 2016 W Ursusie C-4011 TUZ ma udźwig 1200 kg., przy zamontowanym maszcie kiedy podnośnik jest opuszczony można podnieść trochę więcej. Quote
Robert ;-) Posted February 19, 2016 Report Posted February 19, 2016 Jeśli maszt ma kulka to jeszcze więcej, ale czy się plecak nie rozerwie to nie wiem(max kg liczy się na belce) Quote
Scumbag Posted February 19, 2016 Report Posted February 19, 2016 miałem maszt polskiej produkcji "Rak" zamontowany na Zetorze 5911, rzeczywiście udawało się podnosić blisko 1,5 tony, ale tylko na podniesieniu na kilkanaście centymetrów od ziemi. Ale sprzedałem maszt i zaczepy, bo dużo mam jeżdżenia po placu z paletami i kupiłem stary wózek widłowy Buhler-Miag na pompowanych kołach, z bliźniaczymi z przodu...Zależy do czego ci to trzeba, jak masz coś ciężkiego ładować na np. naczepę ciężarówki, albo układać coś wysoko, to maszt przy traktorze słabo się sprawdzi. Ale znowóż, jak masz coś robić na nierównym i nieutwardzonym terenie lepiej mieć maszt przy traktorze Quote
Vademecum Posted February 19, 2016 Report Posted February 19, 2016 jak niedużo pracy to tak, ale na dłuższą mete to porażka, można porównać do pracy osrówkiem Quote
Recommended Posts