Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam,

od niedawna pracuję na pewnym gosp. Zauważyłam kradzież mleka. Wynika z tego że właściciel o tym nie wie. Jak miec dowody na to ,że mleko jest kradzione przez pracowników i mleczarzy? Pilnując pracowników przy dojeniu cały dzień skok mleka z jednego na drugi był o 100 l ! Jak udowodnić szefowi? Wydaje mi się,że zootechnik fermy jest w to zamieszany.

Posted

Może jak nikt nie patrzy to swoją robotę wykonują niedbale. Nie opróżniają dojków itp. 

Jeżeli jesteś pewna że kradną to kamerka będzie w sam raz. Będziesz miała dowód. Ale nie wydaje mi się żeby właściciel nie zauważył takich braków. Chyba że dziennie udoi kilka tysięcy litrów i te 100 mu lata wysokkooooo........

Najlepsze wyjście to powiedzieć o tym szefowi i niech on się już tym martwi, w końcu to jego okradają. 

Posted

Tylko to jest tak,że jak oni mnie widzą to zachowują się normalnie w miarę. Uciekają przede mną. Chciałam zakupić kamerkę szpiegowską. Ale jeśli tylko powiem szefowi,że przyda się kamera może się pokapuje co?

• 1 month later...
Posted

To samo powiedziałem koleżance, ale tu to zbieg okoliczności : nowy pracownik i jego słowa kontra słowa ludzi którzy pracują tam już jakiś czas. Potwierdzone zeznania ludzi których znam a słowo nowicjusza to kogo wybierzecie? Sami sobie odpowiedzcie.......

• 4 weeks later...