maineklaine Posted February 20, 2016 Report Posted February 20, 2016 Witam,od niedawna pracuję na pewnym gosp. Zauważyłam kradzież mleka. Wynika z tego że właściciel o tym nie wie. Jak miec dowody na to ,że mleko jest kradzione przez pracowników i mleczarzy? Pilnując pracowników przy dojeniu cały dzień skok mleka z jednego na drugi był o 100 l ! Jak udowodnić szefowi? Wydaje mi się,że zootechnik fermy jest w to zamieszany. Quote
lottomito Posted February 20, 2016 Report Posted February 20, 2016 Może jak nikt nie patrzy to swoją robotę wykonują niedbale. Nie opróżniają dojków itp. Jeżeli jesteś pewna że kradną to kamerka będzie w sam raz. Będziesz miała dowód. Ale nie wydaje mi się żeby właściciel nie zauważył takich braków. Chyba że dziennie udoi kilka tysięcy litrów i te 100 mu lata wysokkooooo........ Najlepsze wyjście to powiedzieć o tym szefowi i niech on się już tym martwi, w końcu to jego okradają. Quote
maineklaine Posted February 21, 2016 Author Report Posted February 21, 2016 Okej dzięki za pomoc. A co mam powiedzieć szefowi,aby sobie nie zaszkodzić? Na ile mogę sobie pozwolić? Widziałam jak z filtra upuszczają mleko. Quote
Robert ;-) Posted February 21, 2016 Report Posted February 21, 2016 Ja to bym anonimowo poinformował szefa? bo jak się rozniesie kto sypną a to prędzej czy później wyjdzie, możesz mieć krzywo w pracy:-( nagraj na komórkę i wyślij filmik lub fotkę gdzie trzeba . Quote
Vademecum Posted February 21, 2016 Report Posted February 21, 2016 no, w dzisiejszych czasach to nagranie jest wręcz idealne. Wiele problemuw wyjaśnie sie przez łatwość nagrania czy fotki. Odrazu data i godzina ...... Niema zmiłuj sie. Quote
maineklaine Posted February 21, 2016 Author Report Posted February 21, 2016 Ale jak to zrobić? A jak zgłoszę się do niego i powiem,że potrzebuję monitoring i tyle w temacie? Anonimowo jak wysłać? Nawet jego meila nie mam . Tylko nr tel. Quote
maineklaine Posted February 21, 2016 Author Report Posted February 21, 2016 Tylko to jest tak,że jak oni mnie widzą to zachowują się normalnie w miarę. Uciekają przede mną. Chciałam zakupić kamerkę szpiegowską. Ale jeśli tylko powiem szefowi,że przyda się kamera może się pokapuje co? Quote
Robert ;-) Posted February 21, 2016 Report Posted February 21, 2016 Myślę że dobry pomysł, niepowiesz wprost, a szef powinien zaczaic o co biega Quote
maineklaine Posted February 21, 2016 Author Report Posted February 21, 2016 Dobra mogę z Tobą prywatnie pogadać? Bo nie chcę pisać na forum. Quote
maineklaine Posted February 21, 2016 Author Report Posted February 21, 2016 Boję się,że ja na końcu przegram i wylecę z tej pracy.. Quote
Vademecum Posted February 21, 2016 Report Posted February 21, 2016 Możesz wysłać pocztą i masz pełną anonimowość, sama nie adresuj koperty. Walnij fotke , koperta i skrzynka pocztowa . albo filmik. Quote
maineklaine Posted February 21, 2016 Author Report Posted February 21, 2016 Ale oni teraz na mnie uważają ,bo wiedzą co się święci rozumiesz? Nie jestem w stanie im robić fotek. Quote
henryk Posted February 22, 2016 Report Posted February 22, 2016 chciała bym i boję się,to może daj se spokój... Quote
maineklaine Posted February 22, 2016 Author Report Posted February 22, 2016 Sprawa załatwiona. Szef już wszystko wie. Mam niby dostać monitoring Quote
Halifaxx Posted February 25, 2016 Report Posted February 25, 2016 No właśnie, u nas też jest monitoring - tylko gdy jest ciemno, to kompletnie nic nie widać. W jaki sposób dałoby się to poprawić? Quote
Tuzon Posted February 25, 2016 Report Posted February 25, 2016 W przypadku kamer, stosuje się doświetlenie na podczerwień. Kamery mają zwykle wbudowane diody.Zwykle mają, ale widocznie nie masz, skoroMasz dwie opcje - kupić nowe kamerki - czyli coś takiego jak te tutaj: http://www.ip.pl/produkty/kamery-ip-zintegrowane/lc-750-ip.htmAlbo dokupić obudowę, w której będą zamontowane diody IR. Quote
maineklaine Posted February 29, 2016 Author Report Posted February 29, 2016 U mnie jak na razie cisza z monitoringiem.. wiec kradziez jest dalej chodz z mlekiem przystopowali.. Quote
maineklaine Posted March 29, 2016 Author Report Posted March 29, 2016 Odświeżam. Za prawdę co dzieję się w firmie szef mnie zwolnił. mora and Robert ;-) 2 Quote
Tofik Posted April 5, 2016 Report Posted April 5, 2016 Może sam kazał to mleko odlewać co by go na lewo co by podatku nie płacić a że sie wychyliłaś no to cie zbanował Pozdrawiam Quote
lottomito Posted April 6, 2016 Report Posted April 6, 2016 To samo powiedziałem koleżance, ale tu to zbieg okoliczności : nowy pracownik i jego słowa kontra słowa ludzi którzy pracują tam już jakiś czas. Potwierdzone zeznania ludzi których znam a słowo nowicjusza to kogo wybierzecie? Sami sobie odpowiedzcie....... Quote
maineklaine Posted May 1, 2016 Author Report Posted May 1, 2016 Nie wiem, mam się odezwać na koniec maja. Na moje główny prezes kradł z wszystkimi. Musiał mieć jakieś korzyści. Quote
maineklaine Posted May 1, 2016 Author Report Posted May 1, 2016 Zadzwonię i zobaczymy co powie. Nawet nie chciałabym już tam pracować. Quote
Halifaxx Posted May 2, 2016 Report Posted May 2, 2016 Takie bezwstydne okradanie przez pracowników jest najgorsze. Nikomu nie można ufać. Quote
Recommended Posts