kunek Posted February 23, 2016 Report Posted February 23, 2016 Co myślicie o zbiornikach na paliwo z dystrybutorem w gospodarstwie. Jakie są korzyści z takiego rozwiązania? Kiedy coś takiego było by opłacalne? Quote
Vademecum Posted February 23, 2016 Report Posted February 23, 2016 jakbyś zużywał pare tysi rocznie i kupował hurtem. To nie są tanie zabawki. Zbiornik musi być 2 płaszczowy. No chyba , że cie satysfakcjonuje mauzer na palecie i jakaś śmieszna pompa z licznikiem ale to bardziej zabawa niż usprawnienie i zawsze sie rozleje z takiej pipidufki.. Quote
crazy333 Posted February 23, 2016 Report Posted February 23, 2016 To zależy czy masz dużo zapotrzebowanie. Dokładnie tak jak pisze Vademecum żeby zainwestować w takie urządzenie trzeba zużywać kilkanaście tysięcy rocznie litrów, a dystrybutor uzupełniała by Ci cysterna. Znam takich co mają takie coś, i sobie chwalą bo nie muszą co krok jeździć na stacje traktorem czy inną maszyną bo mogą w domu to zrobić. Dla takich ludzi jest to opłacalne jak najbardziej A Ty kunek dużo zużywasz paliwka w ciągu roku? Quote
kunek Posted March 11, 2016 Author Report Posted March 11, 2016 Zużycie wychodzi mi ponad 3000 L bo samochód też na ropę, jesienią dokupiłem 4 ha i jak będę miał możliwości to jeszcze dokupię ziemi za kilka lat, także zużycie mi wzrośnie Quote
Recommended Posts