Jump to content

Recommended Posts

• 2 weeks later...
Posted

aukcja na allegro podaje link allegro.pl/tur-3a-1999rok-stan-jak-nowy-udzwig-8-5kn-i1953432622.html

Te tury to lipne jakieś nigdy takich nie widziałem. Nie wiedziałem że można w tak dziwaczny sposób utrudniając sobie za wszelką cenę życie zamontować siłowniki 2 sekcji (podginające łyżkę) proszę cie pokaż mi w turach Qake takie rozwiązanie są to jedne z najlepszych i najdroższych ładowaczy na rynku czy tak ciężko jest spojrzeć na mocowanie siłowników w tego rodzaju turach i zrobić tak samo czy trzeba tak wszystko utrudniać?

Nie polecam w żaden sposób takiego tura nie jest wart nawet 2 000 zł mam na swoim ciągniku tura sprowadzonego z zagranicy (TUR VETO) wspaniała maszynka rama jest jeszcze cieńsza niż w tym co drastycznie zmniejsza jego wagę i usprawnia pracę ciągnikiem, przy czym tur jest bardzo wytrzymały zdejmuję nim co roku palety z nawozami co nie stanowi dla niego żadnego utrudnienia zdejmowałem nim również paletę klinkieru cement i wytrzymuje dodam jeszcze że tur-a kupiłem używanego za 10 00 zł jeżeli miał bym wybierać jeszcze raz tego tura czy polskiego nowego to wybrał bym bez wahania tego co mam. Ups ale się rozpisałem już kończę nie polecam sprzętu umieszczonego na zdjęciu pozdrawiam.

Posted
to bardzo mało w życiu widziałeś jest to tur z samo poziomującą łyżką dlatego jest dwa siłowniki przeczytaj opinie na innych forach tur waży 400 kg na pewno udźwignie więcej niż jakiś wynalazek z zachodu który już swoje przeszedł a jeżeli chcesz zobaczyć coś naprawdę mocnego
Posted

to bardzo mało w życiu widziałeś jest to tur z samo poziomującą łyżką dlatego jest dwa siłowniki przeczytaj opinie na innych forach tur waży 400 kg na pewno udźwignie więcej niż jakiś wynalazek z zachodu który już swoje przeszedł a jeżeli chcesz zobaczyć coś naprawdę mocnego

BŁĘDNA STRONA jak to jest możliwe że tur Stoll Qake itp nie mają tak wspaniale zamocowanych siłowników jak te nasze wynalazki?

Posted

allegro.pl/tur-7-rzeszow-kompletny-ursus-3512-3514-i-inne-i1961822131.html

tym możesz węgiel na placu ładować nawet

To w takim razie ten tur jest jedno sekcyjny (góra-dół) tak?

Posted

dwu sekcyjny góra dół łyżka od siebie i do siebie

jak to jest możliwe? skoro ten jeden siłownik odpowiada tylko za utrzymywanie tego samego poziomu? za 6000 zł można kupić nowego tur-a 3 sekcyjnego samopoziomującego.

albo takie coś jak miał bym kupować TUR-a do ciągnika z napędem to nie popełnił bym takiego błędu jak tur 2 sekcyjny tzw 2 sekcja samopoziomująca

wolał bym już poczekać 2 miesiące lub nawet pół roku i kupić coś porządnego niż potem męczyć się z nim i przeklinać go całe życie kolejna sprawa dlaczego ten tur na twoich fotkach leży? przecież on ma stopki czy to jest tak uciążliwe postawić go na stopkach? przecież to raka prosta sprawa.Zerknij sobie na stopki do stawiania w twoim turze a w tym co ja podałem.

allegro.pl/ladowacz-czolowy-tur-faucheux-rok-2000-krokodyl-i1949208655.html

Posted

dwu sekcyjny góra dół łyżka od siebie i do siebie

jak to jest możliwe? skoro ten jeden siłownik odpowiada tylko za utrzymywanie tego samego poziomu? za 6000 zł można kupić nowego tur-a 3 sekcyjnego samopoziomującego.

albo takie coś jak miał bym kupować TUR-a do ciągnika z napędem to nie popełnił bym takiego błędu jak tur 2 sekcyjny tzw 2 sekcja samopoziomująca

wolał bym już poczekać 2 miesiące lub nawet pół roku i kupić coś porządnego niż potem męczyć się z nim i przeklinać go całe życie kolejna sprawa dlaczego ten tur na twoich fotkach leży? przecież on ma stopki czy to jest tak uciążliwe postawić go na stopkach? przecież to raka prosta sprawa.Zerknij sobie na stopki do stawiania w twoim turze a w tym co ja podałem.

allegro.pl/ladowacz-czolowy-tur-faucheux-rok-2000-krokodyl-i1949208655.html

TUTAJ MASZ ODPOWIEDNIE USTAWIENIE TUR-A NAWET POLACY JUŻ DO TEGO DOSZLI. W tym przypadku odczepienie tuta zajmuje 5 minut a 2 godziny.

gospodarz.pl/czesci-zamienne-i-akcesoria/czesci-do-ciagnikow/ladowacze-tury-do-nietypowych-marek-ciagnikow-i-nie-tylko.html

Posted
To są polskie TUR-y więc nie wiej jak one się sprawują bo takiego nie posiadam w tym linku z gospodarza chodziło mi o pokazanie jak w łatwy i bardzo szybki sposób odczepić TUR-a nie trzeba przy tym używać żadnych kluczy przynajmniej u mnie dwie dźwigienki przesuwam ku dołowi rozłączam 4 szybko-złącza i kabelek (na wsuwki) potem opuszczam stopki (mam 4 regulacje stopek) i ładowacz odpięty w zagranicznych turach wszystko jest połowę cieńsze i 2x mocniejsze niż w polskich.
Posted

Najlepsze są ładowacze czołowe Quicke i najdroższe jednocześnie lecz jakość jest z górnej półki.

Są różne modele, na małe i duże ciągniki, możesz dobrać kolor do ciągnika...

• 1 year later...
Posted

niestety Danbuda nie mam

Mam jakiś inny zachodni 3 sekcyjny

A te tur 7 czy jak je zwał to kant dooopy można rozbić.

Te na zdjęciach to już w ogole lipa, ten tłok to był do sipy ale bez euro ramki, ktos od biedy zrobił ramke i w tak dziwaczny sposób się wyhyla.

Kolega ma coś podobnego, tylko już łyzka na 2 tłoki ale dawał do przerobienia i ma normalnie euroramke jak w zachodnich ciągnikach, a tura żeby zdemontować to pół dnia zanim te bolce sie powybija i ustawi te boczne stopy.

Ja u siebie wysówam dwie małe stopki co ważą po 5 kg chyba, odpinam 5 węży na kńcówkach euro i przesuwam 2 dźwignie (brak bolcy itp) i odjeżdżam ciągnikiem (całość trwa 5 minut), jest dużo lżejszy od naszych TUR 5 czy 6 a bierze na klate lekko 1500 kg (auta z lawet nim ściągam).