Jump to content

Recommended Posts

Posted

Muszę założyć sobie w tym roku paszociąg dla świń w tuczarni.

Firma mi wyliczyła że weźmie za usługę dość słoną cenę...

Zastanawiam się jak obniżyć koszt tej inwestycji, czy wziąć kupić od firmy cały paszociąg i złożyć sobie samemu czy może kupić wszystkie poszczególne elementy na olx.pl i też samemu dokonać montażu.

Co będzie tańsze ? Czy ktoś porównywał ?

Posted

Lepiej popatrz na ceny części na stronach internetowych firm, możesz też zadzwonić do firm i prosić i wycenę bez montażu to nic nie kosztuje :) Wtedy sobie porównasz, gdzie najkorzystniej Ci zaproponowali. CO do używanych nie polecałbym bo istnieją firmy, gdzie kupi się nowe w super jakości i cenowo są porównywalne z tymi używanymi, a masz świadomość, że to jednak nowy sprzęt :)

Sądzę, że jeśli się znasz na rzeczy jesteś w stanie sam to zamontować, oczywiście przy pomocy swoich pomocników. Przecież jeśli czegoś nie będziesz wiedział dzwonisz do firmy i udzielają Ci pomocy telefonicznej, która też nic nie kosztuje, ale w większości produktów powinna być instrukcja. Możesz też na youtube popatrzeć na montaż takich urządzeń, ja tak zawsze robie i mi to pomaga :)

Mam nadzieje ze pomogłem :)