edek Posted March 4, 2016 Report Posted March 4, 2016 Muszę założyć sobie w tym roku paszociąg dla świń w tuczarni.Firma mi wyliczyła że weźmie za usługę dość słoną cenę...Zastanawiam się jak obniżyć koszt tej inwestycji, czy wziąć kupić od firmy cały paszociąg i złożyć sobie samemu czy może kupić wszystkie poszczególne elementy na olx.pl i też samemu dokonać montażu.Co będzie tańsze ? Czy ktoś porównywał ? Quote
Vademecum Posted March 4, 2016 Report Posted March 4, 2016 sam se porównaj, ja wiem, że najdroższy jest silos, a cała reszta jest dostępna na olx Quote
julia92 Posted March 4, 2016 Report Posted March 4, 2016 Witam, według mnie lepiej jest inwestować w używane części i składać samemu takie urządzenie. Pozdrawiam. Quote
crazy333 Posted March 9, 2016 Report Posted March 9, 2016 Lepiej popatrz na ceny części na stronach internetowych firm, możesz też zadzwonić do firm i prosić i wycenę bez montażu to nic nie kosztuje Wtedy sobie porównasz, gdzie najkorzystniej Ci zaproponowali. CO do używanych nie polecałbym bo istnieją firmy, gdzie kupi się nowe w super jakości i cenowo są porównywalne z tymi używanymi, a masz świadomość, że to jednak nowy sprzęt Sądzę, że jeśli się znasz na rzeczy jesteś w stanie sam to zamontować, oczywiście przy pomocy swoich pomocników. Przecież jeśli czegoś nie będziesz wiedział dzwonisz do firmy i udzielają Ci pomocy telefonicznej, która też nic nie kosztuje, ale w większości produktów powinna być instrukcja. Możesz też na youtube popatrzeć na montaż takich urządzeń, ja tak zawsze robie i mi to pomaga Mam nadzieje ze pomogłem Quote
Recommended Posts