rojeś5211 Posted March 4, 2009 Report Posted March 4, 2009 mam duzy problem przy kupnie kombajnu . doradźcie mi Quote
rolnik570 Posted March 4, 2009 Report Posted March 4, 2009 Zależy ile chcesz na niego wydać? Ja bym się rozglądał za claasem Quote
bamber21 Posted March 4, 2009 Report Posted March 4, 2009 no własnie zalez ile chce wydac i na jako powieszcznie ja by osobiscie ci odradzałem class co słyszałem to dosyc czesto sie zapalajom a w new hollanda nie słyszałem tego Quote
rolnik570 Posted March 4, 2009 Report Posted March 4, 2009 się zapalają bo jak im daje się w dupe i nie czyści się ich to są tego skutki...ale to zazwyczaj w silnikach perkinsa tak się dzieje. Ja bym radził claasa..nic więcej nie mogę Ci doradzić bo nawet ceny nie podałeś Quote
rojeś5211 Posted March 5, 2009 Author Report Posted March 5, 2009 tak do 20 25 tyś . dużo ziemi nie mam 20 ha i chciałbym powiększyć Quote
rolnik570 Posted March 5, 2009 Report Posted March 5, 2009 To jak do 25 tyś. to poleciłbym Ci Claasa mercatora. Fajny,mały kombajn,prosty w obsłudze wydajność porównywalna do bizona. Naprawdę warto Quote
rojeś5211 Posted March 5, 2009 Author Report Posted March 5, 2009 właśnie ja to chce nie za dużego nie za małego . mówią ze z classów to tylko dominatory ale jak sie trafi dobrego bizona to też nie jest żle Quote
rolnik570 Posted March 5, 2009 Report Posted March 5, 2009 kto tak mówi,że jak claas to tylko dominator? Pewnie Ci co nie mają z claasami do czynienia lub ci co mają właśnie dominatora ;/ Dominatora za 25tyś nie kupisz na pewno. Mercator też jest dobry popytaj może kogoś kto właśnie go ma i Ci powie. Quote
rojeś5211 Posted March 5, 2009 Author Report Posted March 5, 2009 tylko kto go ma u mnie w okolicy to są tylko bizony Quote
rolnik570 Posted March 5, 2009 Report Posted March 5, 2009 heh..a Ty byś sobie kupił Claasa I tak zrobisz jak chcesz ale ja Ci proponuje właśnie mercatora..poszukaj,poczytaj gdzieś może coś o nim znajdziesz. Na te twoje 20 ha to spokojnie starczy i nawet jakbyś chciał powiększyć to też...kuzyna znajomy miał mercatora 60 i obkaszał nim rocznie 70ha ale sprzedał go bo dobrał trochę pola to już wtedy był za mały. Quote
slawcik Posted March 6, 2009 Report Posted March 6, 2009 a ja nie polecam mekatora.raz nim kosiłem i mi sie nie podobało.słaba widoczność do naprawy też nie jest prosty.jak coś z classa to dominator.szukaj jelonka dominatora lub IHC.dominator jelonek IHC konstrukcyjnie so podobnie zrobione i to jest dobra konstrukcja.słyszałem że fary so dobre ale nie miałem z nimi doczynienia to sie nie wypowiem. Quote
fujitsu97 Posted March 9, 2009 Report Posted March 9, 2009 Nie ma takich kombajnów jak FARY!!!!! SA Deutz-Fahr sam posiadam takiego i jestem z niego zadowolony obkaszam nim rocznie 100h bardzo prosta konstrukcja wystarczy tylko nasmarować przejżeć i do roboty w zeszłym sezonie nie miałem ani jednej awari wyjeżdzłem z podwórka o 9 wracałem o 23 zero problemów Quote
ursus c -355 Posted March 10, 2009 Report Posted March 10, 2009 ja tam bym koledze na takom ilości pola polecił bizona super dobra maszyna na każde warunki sie nadaje i cześci tanie i wszędzie dostępnedo 25tyś to można kupic takiego jak nówka z FMż W POZNANIU Quote
fujitsu97 Posted March 13, 2009 Report Posted March 13, 2009 Mam M-88 i M1200 ten drugi gabarytowo przypomina bizona ale komfort lepszy klima radyjko i się muci heder ma 3,70 ale sa również z 4,20m ja mam mniejszy heder bo wiekszego mi nie potrzeba przepustowośc ma dużą gardziel ma szerszy niż u bizona naped kosy mam Sumahera dobra żecz kosa nie skacze jak jest wilgotna słoma do zbiornika wchodzi prawie 4tonyDo 20tys nie kupisz dobrego bizona wszystkie są juz wypracowane sam szukałem za tą kase bizona i nic nie znalazłem a zjeżdziłęm całą polske. sam nigdy wcześniej nie miałem doczynienia z Fahrami ale zaryzykowałem i opłacało się jest zadowolony i teraz nigdy nie zamienił bym się na zadnego bizona Quote
Guest Gość Posted August 25, 2011 Report Posted August 25, 2011 Ja bym ci poradził NH , bo Claas z 7 metrowym hederem 2003r. wymiękał przy naszym 3 letnim NH TC 5070 4 m heder Quote
edek Posted October 23, 2011 Report Posted October 23, 2011 Ja polecam Bizona, sam naprawisz a w razie czego każdy mechanik to opanuje, nio chyba że stać Cię na serwis... A z nowych to tylko New Holland, sąsiad kupił tego z mniejszym silnikiem, jest zadowolony. Quote
Kowalik Posted October 24, 2011 Report Posted October 24, 2011 New Holland-y to nie są takie drogie jak na nowy sprzęt, ale tak czy inaczej 300 tysięcy zł trzeba połozyć. Z drugiej strony Bizon to już archaizm, jak masz 15hektarów to sobie wymłucisz ale na usługi to już u nas nie ma co liczyc. Quote
Kowalik Posted October 24, 2011 Report Posted October 24, 2011 New Holland-y to nie są takie drogie jak na nowy sprzęt, ale tak czy inaczej 300 tysięcy zł trzeba połozyć. Z drugiej strony Bizon to już archaizm, jak masz 15hektarów to sobie wymłucisz ale na usługi to już u nas nie ma co liczyc. Quote
FARMERU Posted October 26, 2011 Report Posted October 26, 2011 fortshritt e 512 bardzo dobra wydajnosc, malo pali, nie jest stary, i najwazniejsze nie jest drogi do 20 tys. to juz kupi dobrego srzeta.ja sam mam e512 i jest bardzo dobry dalem za niego 13 tys 2 seziny temu.duzo czescie do nich pasuje od bizonow i clasow .tanie czesci i bezawaryjny.serdecznie polecam Quote
Sklep.Mizar.com.pl Posted October 27, 2011 Report Posted October 27, 2011 W tej cenie BIZON będzie dobrym wyborem,dostęp do części masz powszechny i wielkie osób potrafi naprawić. Dodatkowo zmieścisz się w cenie,a to też ważne. Quote
Recommended Posts