Jump to content

Recommended Posts

Posted
się zapalają bo jak im daje się w dupe i nie czyści się ich to są tego skutki...ale to zazwyczaj w silnikach perkinsa tak się dzieje. Ja bym radził claasa..nic więcej nie mogę Ci doradzić bo nawet ceny nie podałeś
Posted

kto tak mówi,że jak claas to tylko dominator? Pewnie Ci co nie mają z claasami do czynienia lub ci co mają właśnie dominatora ;/

Dominatora za 25tyś nie kupisz na pewno. Mercator też jest dobry popytaj może kogoś kto właśnie go ma i Ci powie.

Posted
heh..a Ty byś sobie kupił Claasa :D I tak zrobisz jak chcesz ale ja Ci proponuje właśnie mercatora..poszukaj,poczytaj gdzieś może coś o nim znajdziesz. Na te twoje 20 ha to spokojnie starczy i nawet jakbyś chciał powiększyć to też...kuzyna znajomy miał mercatora 60 i obkaszał nim rocznie 70ha ale sprzedał go bo dobrał trochę pola to już wtedy był za mały.
Posted
a ja nie polecam mekatora.raz nim kosiłem i mi sie nie podobało.słaba widoczność do naprawy też nie jest prosty.jak coś z classa to dominator.szukaj jelonka dominatora lub IHC.dominator jelonek IHC konstrukcyjnie so podobnie zrobione i to jest dobra konstrukcja.słyszałem że fary so dobre ale nie miałem z nimi doczynienia to sie nie wypowiem.
Posted
Nie ma takich kombajnów jak FARY!!!!! SA Deutz-Fahr sam posiadam takiego i jestem z niego zadowolony obkaszam nim rocznie 100h bardzo prosta konstrukcja wystarczy tylko nasmarować przejżeć i do roboty w zeszłym sezonie nie miałem ani jednej awari wyjeżdzłem z podwórka o 9 wracałem o 23 zero problemów
Posted

Mam M-88 i M1200 ten drugi gabarytowo przypomina bizona ale komfort lepszy klima radyjko i się muci heder ma 3,70 ale sa również z 4,20m ja mam mniejszy heder bo wiekszego mi nie potrzeba przepustowośc ma dużą gardziel ma szerszy niż u bizona naped kosy mam Sumahera dobra żecz kosa nie skacze jak jest wilgotna słoma do zbiornika wchodzi prawie 4tony

Do 20tys nie kupisz dobrego bizona wszystkie są juz wypracowane sam szukałem za tą kase bizona i nic nie znalazłem a zjeżdziłęm całą polske. sam nigdy wcześniej nie miałem doczynienia z Fahrami ale zaryzykowałem i opłacało się jest zadowolony i teraz nigdy nie zamienił bym się na zadnego bizona

• 2 years later...
Guest Gość
Posted
Ja bym ci poradził NH , bo Claas z 7 metrowym hederem 2003r. wymiękał przy naszym 3 letnim NH TC 5070 4 m heder
  • 1 month later...
Posted
Ja polecam Bizona, sam naprawisz a w razie czego każdy mechanik to opanuje, nio chyba że stać Cię na serwis... A z nowych to tylko New Holland, sąsiad kupił tego z mniejszym silnikiem, jest zadowolony.
Posted
New Holland-y to nie są takie drogie jak na nowy sprzęt, ale tak czy inaczej 300 tysięcy zł trzeba połozyć. Z drugiej strony Bizon to już archaizm, jak masz 15hektarów to sobie wymłucisz ale na usługi to już u nas nie ma co liczyc.
Posted
New Holland-y to nie są takie drogie jak na nowy sprzęt, ale tak czy inaczej 300 tysięcy zł trzeba połozyć. Z drugiej strony Bizon to już archaizm, jak masz 15hektarów to sobie wymłucisz ale na usługi to już u nas nie ma co liczyc.
Posted
fortshritt e 512 bardzo dobra wydajnosc, malo pali, nie jest stary, i najwazniejsze nie jest drogi do 20 tys. to juz kupi dobrego srzeta.ja sam mam e512 i jest bardzo dobry dalem za niego 13 tys 2 seziny temu.duzo czescie do nich pasuje od bizonow i clasow .tanie czesci i bezawaryjny.serdecznie polecam