Primo-dotacje Posted April 1, 2016 Report Posted April 1, 2016 DOTACJE UERozwiń swoją firmę za 300 tys. zł bezzwrotnej dotacji UE na zakup maszyn, urządzeń, wyposażenia lub budowę/modernizację budynków służących prowadzeniu działalności gospodarczej.PRIMO-DOTACJE tel. 668 113-213 / 668 117-120 e-mail: primo-dotacje@wp.pl www.primo-dotacje.com.pl Quote
Folwark Wrzosowka Posted April 1, 2016 Report Posted April 1, 2016 Witam, pomagacie we wnioskach w ramach poddziałania 4.2 czy "Wsparcie inwestycji w przetwarzanie produktów rolnych, obrót nimi lub ich rozwój ' ? Quote
weraN Posted December 15, 2016 Report Posted December 15, 2016 A czy ktoś może brał dotacje na maszyny do brykietowania i wie jak to wygląda? Zastanawiamy się z mężem nad ruszeniem własnej produkcji i upatrzyliśmy sobie linię biomasser duo set, bo widzieliśmy te maszyny w akcji na jednym z pokazów niedawno. Quote
rafaello3 Posted December 28, 2016 Report Posted December 28, 2016 Swego czasu sporo czasu spędziłem nad tym zagadnieniem ,czyli produkcja brykietu i linii do tego .Odpuściłem sobie ,bo funduszy na rozwój trzeba bardzo wiele ,a z odbiorem jest bardzo słabo .Moje pytanie jest czy gdzieś brykiet kupują ? Od czasu ,jak zniesiono dotacje to wszystko upadło . Quote
DuzyGrzegorz Posted December 28, 2016 Report Posted December 28, 2016 Od kilku lat w branży jest bryndza i nie zanosi się na poprawę. Produkcja była rozbuchana na potrzeby elektrowni. Teraz elektrownie nie biorą i firmy co utrzymały się na rynku idą po kosztach więc nie ma miejsca na nowych producentów. Pozdrawiam Forumowiczów! Quote
pablos Posted December 29, 2016 Report Posted December 29, 2016 Mieszkam rzut beretem od elektrowni był czas że banda naganiaczy zachęcała do uprawy wierzby energetycznej obiecywali pewny zbyt i wysokie ceny a wyszła d....pa . Quote
Recommended Posts