spawer94 Posted April 8, 2016 Report Posted April 8, 2016 Witam, jaki polecacie samochód dla rolnika, ma jezdzić w terenie, przewozić nawozy, worki, itp. nie musi być to terenówka, ps. jakie w yposiadacie samochody? Quote
pawel7991 Posted April 8, 2016 Report Posted April 8, 2016 Ford F350 Super duty, jak kiedyś wygram w lotto to sobie kupię. Quote
Vademecum Posted April 8, 2016 Report Posted April 8, 2016 aś se wymyślił, może jeszcze na imprezy będziesz nim jeździć i z makaronem ? Ja mam 5 samochodów i tylko jeden jest do ciężarów. Quote
crazy333 Posted April 8, 2016 Report Posted April 8, 2016 Na co Ci aż 5 samochodów? Pytam się tak poprostu z ciekawości ja mam dwa i myślę żeby jeden sprzedać Quote
Vademecum Posted April 8, 2016 Report Posted April 8, 2016 no też bym ze dwa sprzedał ale nie wiem które ale i tak udało mi sie coś wcisnąc w rozliczeniu mam ładnego paska z klimą w skórach i pełną elektryką vr6 zagazowany , nie chcesz kupić ? Quote
Robert ;-) Posted April 8, 2016 Report Posted April 8, 2016 Dla rolnika z grubym portfelem myślę że pickap można i do kościoła jechać jak ktoś chodzi , i na pole jechać a wybór spory w tych autach toyota hilux np Quote
Tofik Posted April 8, 2016 Report Posted April 8, 2016 Do 20tyś to passata w kombi albo skode octavie tdi 110km silniki nie do zajechania a do tego kufer pomieści kilka metrów nawozu Pozdrawiam Quote
Robert ;-) Posted April 8, 2016 Report Posted April 8, 2016 Może też pomyśleć o np citroen berlingo peugeot partner fiat doblo albo Kangoo, pakowny a mały Quote
Stiven1983 Posted April 8, 2016 Report Posted April 8, 2016 Może też pomyśleć o np citroen berlingo peugeot partner fiat doblo albo Kangoo, pakowny a małyCiekawe autka dla rolnika... Ja mam Octavie 3 i renault mastera a przydało by się coś pomiędzy. Quote
Vademecum Posted April 8, 2016 Report Posted April 8, 2016 nie wiem jak wy chcecie pogodzić wożenie w aucie środków do produkcji rolnej i np. spożywki, dzieci i gdzieś czasem wyjechać. jedno auto to syf i tyl, a te wymienione to przy wożeniu nawozu to i zawieszenie padnie i jak sie nawóz rozsypie, a z worka napewno coś wypadnie i korozja pewna.Na gospodarstwo musi być auto dostawcze lub ciężarowe i osobowe.. Quote
ali Posted April 8, 2016 Report Posted April 8, 2016 ja tak zgnoiłem osobówkę nawozy , warzywka itd, ładowało się pod 700kg ale w końcu padło na przyczepkę i to był bardzo dobry wybór Quote
Vademecum Posted April 9, 2016 Report Posted April 9, 2016 z przyczepką to już dobry pomysł. Jak sie wozi autem wszystko to zawsze będzie syf w takim aucie. Quote
spawer94 Posted April 9, 2016 Author Report Posted April 9, 2016 Może też pomyśleć o np citroen berlingo peugeot partner fiat doblo albo Kangoo, pakowny a małyMyślałem właśnie nad tym typem samochodu, wiem że niektóre kangoo albo doblo mają napęd 4x4 ale cena pewnie większa Quote
michas89 Posted April 9, 2016 Report Posted April 9, 2016 ja takim latałem na polowania , po polach i nie tylko ... dobrze się sprawował https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/6/62/Mitsubishi_L200_%28third_generation%29_%28open_bed%29_%28front%29,_Serdang.jpg Quote
kunek Posted April 12, 2016 Report Posted April 12, 2016 pamiętam czasy jak każdy rolnik miał poloneza, teraz większość ma kombivany peugeot partner, citroen berlingo, renault kangoo, vw caddy itp. Quote
martin868 Posted April 12, 2016 Report Posted April 12, 2016 Kangoo albo Berlingo. Sam na razie mam starą Astrę 1,4 ale zastanawiam się czy nie kupić któregoś z tych. albo Suzuki Vagon. Ponoć mają mocne silniki. Quote
ali Posted April 12, 2016 Report Posted April 12, 2016 różne potrzeby maja ludziska, a zwłaszcza gusty, finanse też grają rolę Quote
Luke16 Posted April 14, 2016 Report Posted April 14, 2016 Moi rodzice mają do kościoła i na zakupy Fiata Stilo zaś do roboty starego Scenica który ma na blacie ponad 350 tys km. Ja za to jeżdżę Megane II Grandtour... Quote
BKtrade_pl Posted June 3, 2016 Report Posted June 3, 2016 Moim zdaniem to nic innego jak tylko kwestia budżetu jaki posiadamy na zakup samochodu oraz to jakie roczne przebiegi pokonujemy,na tym podczas kupna należy się przede wszystkim skupić,a kupując używkę zawsze jest ta lekka "niepewność". Quote
adam1208 Posted June 3, 2016 Report Posted June 3, 2016 Ja latam Passatem b5 po lifcie. A do wożenia truskawek mam forda couriera Quote
ZaopatrzenieRolnictwa Posted June 28, 2016 Report Posted June 28, 2016 Ja Vectra C 1.8 122km plus do tego znajomy polecił mi montaż lpg i póki co sprawuje się bez zarzutu,mało pali i nie jest awaryjny,do tego ceny części chyba najtańsze w tym segmencie aut. Quote
crazy333 Posted June 28, 2016 Report Posted June 28, 2016 Ja mam asterke 2 z hakiem tak do brudnej pracy to sobie przyczepke podpinam i wszystko gra A większe ilości nawozu przywożą mi z hurtowni rolno-ogrodniczej wiec jakis wiekszych ciezarow nie woze. Oprócz tego wlasnie zakupilem sobie quada Nie powiem fajna sprawa jak chce szybko latem na pole wjechac, przyczepke tez podpinam. Na niedziele przesiadam sie juz w skorke Quote
Recommended Posts