pronax Posted April 15, 2016 Posted April 15, 2016 Witam, miewam ten problem już od bardzo długiego czasu u mojego bydła. Zarówno u cielaków jak i u starszych krów, czy byków. Mianowicie chodzi mi o (sam nie wiem jak to nazwać) białe kuleczki, niemal jak łupież u człowieka, na skórze bydła, lecz TYLKO na szyi. Zastanawiam się, co to za choroba i te pytanie kieruje właśnie do was. Co to za choroba? Jak jej zapobiegać? Są jakieś środki? Ile czasu stosować i czy może nie jest to bowiem jakaś "wszawica" ? Quote
Vademecum Posted April 15, 2016 Posted April 15, 2016 a nie masz w okolicy lekarza weterynarii ???? Inaczej nie pomoge bo nie wiem.... Quote
ZaopatrzenieRolnictwa Posted April 25, 2016 Posted April 25, 2016 Nie widząc zdjęcia trudno będzie cokolwiek doradzić a i tak nikt z nas nie jest lekarzem i z perspektywy forum nie doradzi co może być przyczyną. Jeżeli możesz i zależy Ci na zdrowiu zwierząt to czym prędzej wezwij weterynarza i daj znać na forum co stwierdził . Quote
Recommended Posts