muzyk Posted March 10, 2013 Report Posted March 10, 2013 Wszyscy mają rację ale najbardziej spodobał mi się post Fineasza ale nie do końca.Prawda jest taka że jeśli będziemy dbali o sprzęt tznOC wymianaoleju,filtrów,umiejętne wyk. skrzyni biegów i głowy to ciągnik odwdzięczy nam się pracując bezawaryjnie.To dobrze że piszecie o ulubionych markach bo każdy może w jakiś tam sposób poznać te ciągniki.Ja też chętnie bym poczytał o ciekawych usterkach i awariach.Pozdrawiam. Quote
íktorn Posted March 10, 2013 Report Posted March 10, 2013 Ciekawe awarie. Mnialy taka w polskim Farmerze 10224 na ostatniej naprawieGwarancyjnej. wymieniono uszczelke silnika oraz kodowanie butli powietrza i trzebabyloRozpolowic ciągnik że sam jestem mechanikiem zauważyłem niedokrecone śruby silnikaI łącznika po kłótni zostały dokrecone po powrocie i po 100mth traktor się złamałI okazało się gdzie pod kabinę nie zajrzalem śruby łłącznika i skrzyni 2 brak jedna nieDokrecona. Zenada serwisu i udają że cię nie znają Quote
luks.88 Posted March 25, 2013 Report Posted March 25, 2013 Chciałbym powiedzieć ,że mój sąsiad ma New Hollanda użytkuje go 2 lata i co się okazuje ,że przy orce pługiem obrotówką rozwalił mu się cały tylni podnośnik . New Holland jest produkowany w Chinach więc sami sobie odpowiedzcie na to czy to dobry sprzęt.Także nie polecam bo to masówka a jakość części i materiału tragiczna.Zresztą wogule ja uważam ,że nie ma co porównywać John Deere z New Hollandem to tak samo jak porównać Mercedesa z Maluchem. Quote
muzyk Posted March 25, 2013 Report Posted March 25, 2013 No cóż inni chwalą New HOLLANDA i mają do tego prawo.Wracając do tego posta co pisał iktorn miałem identyczno sytuację gdy kupiłem Zetora też był rozkręcony na moście tylko w porę to zauważyłem i obyło się bez poważnej awarii, poza tym przypadkiem nie mam z nim żadnych kłopotów chodzi jak szwajcarski zegarek.Pozdrawiam. Quote
luks.88 Posted March 25, 2013 Report Posted March 25, 2013 Chłopie jak moge ci dobrze doradzić to wogule się nie zastanawiaj i kup sobie John Deere. New Holland to ciągnik który jest wadliwy poprostu ,bo to jest składanka różnych firm tylny most case skrzynia biegów new holland produkowana w chinach a silnik iveco więc sam sobie odpowiedz na to co napisałem .John Deere jest renomowaną firmą na całym świecie jest liderem w jakości swoich maszyn innowacyjności i nowoczesności ma swój silnik produkowany od podstaw do końca na jednej taśmie montażowej cały ciągnik sinik skrzynia i tylny most wszystko John produkuje w fabrykach które są w Niemczech i USA. Quote
krisodx Posted March 29, 2013 Report Posted March 29, 2013 Witam co do jd i nh to moim zdaniem lepszy jest nh ponieważ jest składany z takich części co case i ta marka też jest popularna .Moi sąsiedzi mają case i nh i oba mają po 100km i porównywali te ciągniki i mają tako samo skrzynie i coś jeszcze tylko nie pamientam Kolego new holand to praktycznie wszystko to samo tylko że się kolorem różnią. MOj brat pracował w serwisie firmy która sprzedawała case i holandy. Ktoś może mieć pnełmatyke innej firmy albo jeszcze coś innego ale to tylko zależ od czy wolisz ciągnik złożony z części tańszych marek czy też droższych..A nh jest sporo tańszy. Jeśli się orientujecie to podam przykład case jxu95 jest to to samo co nh t5050... Quote
KrowieBieszczady Posted March 30, 2013 Report Posted March 30, 2013 Porównywanie John Deer'a i New Hollanda to tak jak porównywać Audi i Opla. John Deere tak jak np. Audi jest "nie zawodny" a NH tak jak np. opel przereklamowany Quote
Mar1991 Posted April 4, 2013 Report Posted April 4, 2013 Co uważacie za lepszy wybór JD 5100r czy NH T.5 105 ? Jeśli ktoś posiada jeden z tych ciągników to proszę o opinie. Quote
BSWP Posted December 17, 2013 Report Posted December 17, 2013 A przedni most JD serii 5 gdzie jest produkowany? Nie czasem w CHINACH? Quote
michael00ursus Posted December 17, 2013 Report Posted December 17, 2013 Ja proponował bym ci New Hollanda ponieważ John Dere dużo pali, bynajmniej widzę to u siebie we wsi jak maja obie marki. Ten co ma New hollanda robi nim wszystko od orki to jazdy z przyczepo po słomę i inne rzeczy co możne robić np 330 którą ma , a ten co ma John dera to widzę ze używa go do orki i tyle stoi pod wiato cały rok, a wydaje mi się ze ciągnik powinien być przydatny cały rok. U mnie w okolicy dużo ludzi ma New hollandy ale trzeba i z głowo dobierać maszyny do nich. Quote
luks.88 Posted December 17, 2013 Report Posted December 17, 2013 Takie marki jak cat challenger,john deere,fendt, to mają w swoim założeniu wytrzymałość niezawodność i innowacyjność swych maszyn rolniczych ,które są produkowane w Niemczech i USA a case stracił na twarzy ,bo stworzył koorporacje z New Holladnem i teraz spadła sprzedaż ciągników jednocześnie po zjednoczeniu z New Hollandem więc wszyscy odpowiedzmy sobie na to pytanie czym jest wytrzymałość niezawodność i innowacyjność maszyn New Holland . Najgorszą wadą ciągników New Holland jest układ podnośnika i hydraulika a silnik iveco ,którego kolego trzymaj się daleko to czyli składanka. Cat ,John Deere i Fendt są składane od samego początku na jednej linii produkcyjnej i wszytkie podzespoły i silnik mają swoje a nie składane z różnych firm jak New Holland mccormick i i inne. Quote
íktorn Posted December 20, 2013 Report Posted December 20, 2013 To ja bym wybrał z tego fergusona mało nowek bo cena zaporowa Quote
cezarykkaminski Posted January 31, 2014 Report Posted January 31, 2014 Michael00Ursus ma rację, problem wyboru miedzy jednym a drugim powinny rozwiazac najwazniejsze kwestie. New Holland kladzie przy produkcji nacisk na mniejsze zużycie paliwa, przez co jest bardziej ekonomiczny. A co do czesci z roznych krajow to to, że mój laptop jest składany z różnych elementów i w Chinach czy Tajlandii, nie świadczy to o tym, że na dzień dobry jest zły - zaden laptop, tak samo jak zaden traktor nie jest bezawaryjny, duzo wazniejsza jest kwestia profesjonalnego serwisu. Quote
gintus15 Posted March 7, 2014 Report Posted March 7, 2014 co wy gadacie że niebieski nieciągnie posiadam new holland t7.210 (170km) i lemkena 5*60 (zapotrzebowanie 220km) bez kręcenia idzie 10-11,5 km/h pod duże góry 8,5-9,5 bez niczego nawet dumka nie puści i na testach mieliśmy john derra 6190rspaliłm dużo więcej niż nh a wcale lepiej nie ciągnoł nh góruje a jelenie wyginą Quote
michael00ursus Posted March 7, 2014 Report Posted March 7, 2014 Witam. Ja wybrał bym New Hollanda bo tańszy i mniej pali a wcale nie jest taki zły i gorszy od John deera ale jaki byś nie miał ciągnik jak go nie poszanujesz to ci marka nie pomoże. Pozdrawiam. Quote
Recommended Posts