Jump to content

Recommended Posts

Posted
Wszyscy mają rację ale najbardziej spodobał mi się post Fineasza ale nie do końca.Prawda jest taka że jeśli będziemy dbali o sprzęt tznOC wymianaoleju,filtrów,umiejętne wyk. skrzyni biegów i głowy to ciągnik odwdzięczy nam się pracując bezawaryjnie.To dobrze że piszecie o ulubionych markach bo każdy może w jakiś tam sposób poznać te ciągniki.Ja też chętnie bym poczytał o ciekawych usterkach i awariach.Pozdrawiam.
  • Replies 64
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ciekawe awarie. Mnialy taka w polskim Farmerze 10224 na ostatniej naprawie

Gwarancyjnej. wymieniono uszczelke silnika oraz kodowanie butli powietrza i trzebabylo

Rozpolowic ciągnik że sam jestem mechanikiem zauważyłem niedokrecone śruby silnika

I łącznika po kłótni zostały dokrecone po powrocie i po 100mth traktor się złamał

I okazało się gdzie pod kabinę nie zajrzalem śruby łłącznika i skrzyni 2 brak jedna nie

Dokrecona. Zenada serwisu i udają że cię nie znają

• 2 weeks later...
Posted

Chciałbym powiedzieć ,że mój sąsiad ma New Hollanda użytkuje go 2 lata i co się okazuje ,że przy orce pługiem obrotówką rozwalił mu się cały tylni podnośnik . New Holland jest produkowany w Chinach więc sami sobie odpowiedzcie na to czy to dobry sprzęt.Także nie polecam bo to masówka a jakość części i materiału tragiczna.

Zresztą wogule ja uważam ,że nie ma co porównywać John Deere z New Hollandem to tak samo jak porównać Mercedesa z Maluchem.

Posted
No cóż inni chwalą New HOLLANDA i mają do tego prawo.Wracając do tego posta co pisał iktorn miałem identyczno sytuację gdy kupiłem Zetora też był rozkręcony na moście tylko w porę to zauważyłem i obyło się bez poważnej awarii, poza tym przypadkiem nie mam z nim żadnych kłopotów chodzi jak szwajcarski zegarek.Pozdrawiam.
Posted

Chłopie jak moge ci dobrze doradzić to wogule się nie zastanawiaj i kup sobie John Deere. New Holland to ciągnik który jest wadliwy poprostu ,bo to jest składanka różnych firm tylny most case skrzynia biegów new holland produkowana w chinach a silnik iveco więc sam sobie odpowiedz na to co napisałem .John Deere jest renomowaną firmą na całym świecie jest liderem w jakości swoich maszyn innowacyjności i nowoczesności ma swój silnik produkowany od podstaw do końca na jednej taśmie montażowej cały ciągnik sinik skrzynia i tylny most wszystko John produkuje w fabrykach które są w Niemczech i USA.

Posted

Witam co do jd i nh to moim zdaniem lepszy jest nh ponieważ jest składany z takich części co case i ta marka też jest popularna .Moi sąsiedzi mają case i nh i oba mają po 100km i porównywali te ciągniki i mają tako samo skrzynie i coś jeszcze tylko nie pamientam :P

Kolego new holand to praktycznie wszystko to samo tylko że się kolorem różnią. MOj brat pracował w serwisie firmy która sprzedawała case i holandy. Ktoś może mieć pnełmatyke innej firmy albo jeszcze coś innego ale to tylko zależ od czy wolisz ciągnik złożony z części tańszych marek czy też droższych..

A nh jest sporo tańszy. Jeśli się orientujecie to podam przykład case jxu95 jest to to samo co nh t5050...

• 8 months later...
Posted
Ja proponował bym ci New Hollanda ponieważ John Dere dużo pali, bynajmniej widzę to u siebie we wsi jak maja obie marki. Ten co ma New hollanda robi nim wszystko od orki to jazdy z przyczepo po słomę i inne rzeczy co możne robić np 330 którą ma , a ten co ma John dera to widzę ze używa go do orki i tyle stoi pod wiato cały rok, a wydaje mi się ze ciągnik powinien być przydatny cały rok. U mnie w okolicy dużo ludzi ma New hollandy ale trzeba i z głowo dobierać maszyny do nich.
Posted
Takie marki jak cat challenger,john deere,fendt, to mają w swoim założeniu wytrzymałość niezawodność i innowacyjność swych maszyn rolniczych ,które są produkowane w Niemczech i USA a case stracił na twarzy ,bo stworzył koorporacje z New Holladnem i teraz spadła sprzedaż ciągników jednocześnie po zjednoczeniu z New Hollandem więc wszyscy odpowiedzmy sobie na to pytanie czym jest wytrzymałość niezawodność i innowacyjność maszyn New Holland . Najgorszą wadą ciągników New Holland jest układ podnośnika i hydraulika a silnik iveco ,którego kolego trzymaj się daleko to czyli składanka. Cat ,John Deere i Fendt są składane od samego początku na jednej linii produkcyjnej i wszytkie podzespoły i silnik mają swoje a nie składane z różnych firm jak New Holland mccormick i i inne.
  • 1 month later...
Posted
Michael00Ursus ma rację, problem wyboru miedzy jednym a drugim powinny rozwiazac najwazniejsze kwestie. New Holland kladzie przy produkcji nacisk na mniejsze zużycie paliwa, przez co jest bardziej ekonomiczny. A co do czesci z roznych krajow to to, że mój laptop jest składany z różnych elementów i w Chinach czy Tajlandii, nie świadczy to o tym, że na dzień dobry jest zły - zaden laptop, tak samo jak zaden traktor nie jest bezawaryjny, duzo wazniejsza jest kwestia profesjonalnego serwisu.
  • 1 month later...
Posted

co wy gadacie że niebieski nieciągnie posiadam new holland t7.210 (170km) i lemkena 5*60 (zapotrzebowanie 220km) bez kręcenia idzie 10-11,5 km/h pod duże góry 8,5-9,5 bez niczego nawet dumka nie puści i na testach mieliśmy john derra 6190r

spaliłm dużo więcej niż nh a wcale lepiej nie ciągnoł nh góruje a jelenie wyginą