Adams Posted November 24, 2011 Report Posted November 24, 2011 Witam!Chciałbym rozwiazać wieczny spór ,, John Dere czy New Holland?''.Piszcie. Opinie i doświadczenia. Mam nadzieje że razem rozwiążemy ten spór:D Quote
rolnik1500 Posted November 24, 2011 Report Posted November 24, 2011 Wszystko zalezy kto ma jakie nawyki i jakiego dobrego dilera w okolicy. Ja do marki się nie przywiązuje. Zależy który model i do czego ma być. New holland jest tańszy i jak ma lekko pracować posłuży lepiej jak john dere. Na wyższe obciążenia brałbym jelonka. Quote
Adams Posted November 26, 2011 Author Report Posted November 26, 2011 Ja popieram zdanie rolnika. Ale któraś marka z jakichś powodów musi być lepsza od drugiej:s Quote
Kronel Posted November 27, 2011 Report Posted November 27, 2011 Też się na tym zastanawiałem które traktory są lepsze ale chyba nie ma tutaj łatwej odpowiedzi. Ja zdecydowałem się na Jokn Dere i cały czas uważam że są to mocniejsze i lepsze traktory od new hollandów. Tak jak sobie popatrzylem na to z perspektywy czasu to New Hollandy to tak jak Fiat, John Dere to Peugeot. Wszystko od gustu użytkowników. Różne modele różnie sobie radzą w różnych warunkach i trzeba zawsze wybrać coś dla siebie. Quote
Adams Posted November 29, 2011 Author Report Posted November 29, 2011 Moim zdaniem ważnym punktem jest sprzedaż obu ciągników. A jest ona ogromna gdyż obie marki są dobrze rozpowszechnione. I rozprowadzaja swoje modele na cały świat. Obie firmy są ,, kolasami'' jeśli chodzi o rynek zbytu:exclamation: Quote
Adams Posted December 10, 2011 Author Report Posted December 10, 2011 Pare lat temu nie miały konkurentów. Teraz wyrosły takie jak: Deutsh Fahr czy Fend lub Case. Quote
gosiaczek Posted December 11, 2011 Report Posted December 11, 2011 Ja bym wybrał Johna. Mój sąsiad ma dwa holendry i daje im ostro i sie psuje. Quote
Ojciec Posted December 11, 2011 Report Posted December 11, 2011 popieram John Deere jest stworzony do ciężkiej roboty. Quote
Adams Posted December 12, 2011 Author Report Posted December 12, 2011 Ja bym wybrał Johna. Mój sąsiad ma dwa holendry i daje im ostro i sie psuje. ,,Holendry'' ??? Nev Holland jest marką AMERYKAŃSKĄ Quote
Adams Posted December 14, 2011 Author Report Posted December 14, 2011 Wychodi na to że Nev Hollandy nie nadają się do ciężkiej pracy.A mnie ciekawi jak dostęp z częściami i do NH i do jelonkaWychodi na to że Nev Hollandy nie nadają się do ciężkiej pracy.A mnie ciekawi jak dostęp z częściami i do NH i do jelonka. Quote
muzyk Posted December 15, 2011 Report Posted December 15, 2011 Wedle ratkingów to Dżondir jest na 1 miejscu i słusznie. Natomiast NH daleko w tyle i tesz słusznie gdyż znam oba typy tych ciągników. Pozdrawia m. Quote
Adams Posted December 17, 2011 Author Report Posted December 17, 2011 Słusznie ja też wole Johny. Ale podobno dużo palą. Sam osobiście nie mam więc nie wiem. Quote
muzyk Posted December 18, 2011 Report Posted December 18, 2011 Ztym zużyciem ON jest moim zdaniem różnie i to zależy w dużej mierze od użytkownika ciągnika,jeśli będzie w sposób optymalny wykorzystywał skrzynie biegów,nadbiegi ,odp. obroty silnikaitp. To żaden ciągnik nie spali więcej ponad normę. Przedewszystkim to trzeba myśleć co sie robi.Pozdrawiam. Quote
Adams Posted December 21, 2011 Author Report Posted December 21, 2011 Ja też sądze że nietrzeba z ciągnikiem robić wszystkiego bo jestt silny. Quote
swidnik125 Posted December 25, 2011 Report Posted December 25, 2011 Jak dla mnie NH chociaż nie miałem styczności z JD. Posiadam NH T6030 i świetnie się spisuje. Nie ma marek lepszych, gorszych, to po prostu zależy od gustu kupującego Quote
Adams Posted December 28, 2011 Author Report Posted December 28, 2011 Więc NH wcale nie są słabe? Quote
owca Posted December 28, 2011 Report Posted December 28, 2011 Pare lat temu nie miały konkurentów. Teraz wyrosły takie jak: Deutsh Fahr czy Fend lub Case.Pojawiło się dużo marek' date=' ale często jeden traktor sprzedawany jest pod wieloma markami. Np. ciągniki Duetz Fahr, Same, Lamborgini to toćka toćka takie same ciągniki i różnią się tylko kolorem pokrywy silnika. Wszystkie części są dokładnie takie same. ,,Holendry'' ??? Nev Holland jest marką AMERYKAŃSKĄA żeby było śmieszniej ciągniki New Holland produkowane są we Włoszech :-) Ale wracając do dyskusji to trzeba przyznać, że New Holland ma szerszą ofertę więcej modeli. Ma też małe ciągniki (ja takiego szukałem) a John Deere zaczyna się de facto od modelu serii 5E. Quote
Adams Posted December 28, 2011 Author Report Posted December 28, 2011 Jeszcze się okaże że John Dere i New Holland to ten sam ciągnik tylko w innej obudowie:-)To był żart.Lepiej wyjaśnić. Bo mi się pół forum żuci. Quote
swidnik125 Posted December 29, 2011 Report Posted December 29, 2011 Moim zdaniem New Holland i Case, to ten sam ciągnik w innej obudowie Quote
Adams Posted January 5, 2012 Author Report Posted January 5, 2012 Często firmy przejmują inne.Ale zostawiają nazwe starej ( pod warunkiem że ta dobrze się sprzedawała).Zmienia się części ale maska pozastaje ta sama.I dlatego często marki są podobne a wręcz identyczne.I właśnie dla tego niektóre marki tracą swą jakość. Quote
swidnik125 Posted January 6, 2012 Report Posted January 6, 2012 Więc NH wcale nie są słabe? Dlaczego tak uważasz ? Quote
Adams Posted January 6, 2012 Author Report Posted January 6, 2012 Więc NH wcale nie są słabe? Dlaczego tak uważasz ? Poniewarz na początku rozmowy mówiono że NH są słabe,słabsze od Johna.Ale powstały nowe posty które temu zaprzeczały.Więc zaczeło wychodzić na to że ,, New Hollandy nie są słabe'' Quote
swidnik125 Posted January 6, 2012 Report Posted January 6, 2012 Jasne, że nie są, w ogóle w jakim sensie słabe ? Moim zdaniem NH tak jak i John Deere będzie pracował równie dobrze nawet i w cięższych pracach. Quote
Adams Posted January 7, 2012 Author Report Posted January 7, 2012 Jasne' date=' że nie są, w ogóle w jakim sensie słabe ? Moim zdaniem NH tak jak i John Deere będzie pracował równie dobrze nawet i w cięższych pracach.[/quote'] Na przykład 7 post.Mówi że NH są słabe.Ale moim zdaniem nie wszystkie modele. Quote
Adams Posted January 24, 2012 Author Report Posted January 24, 2012 OBIE MARKI SĄ THE BEST:exclamation: Quote
Recommended Posts