Jump to content

Recommended Posts

• Replies 64
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted
Wszystko zalezy kto ma jakie nawyki i jakiego dobrego dilera w okolicy. Ja do marki się nie przywiązuje. Zależy który model i do czego ma być. New holland jest tańszy i jak ma lekko pracować posłuży lepiej jak john dere. Na wyższe obciążenia brałbym jelonka.
Posted

Też się na tym zastanawiałem które traktory są lepsze ale chyba nie ma tutaj łatwej odpowiedzi. Ja zdecydowałem się na Jokn Dere i cały czas uważam że są to mocniejsze i lepsze traktory od new hollandów.

Tak jak sobie popatrzylem na to z perspektywy czasu to New Hollandy to tak jak Fiat, John Dere to Peugeot. Wszystko od gustu użytkowników. Różne modele różnie sobie radzą w różnych warunkach i trzeba zawsze wybrać coś dla siebie.

Posted

Moim zdaniem ważnym punktem jest sprzedaż obu ciągników. A jest ona ogromna gdyż obie marki są dobrze rozpowszechnione. I rozprowadzaja swoje modele na cały świat.

Obie firmy są ,, kolasami'' jeśli chodzi o rynek zbytu:exclamation:

• 2 weeks later...
Posted

Wychodi na to że Nev Hollandy nie nadają się do ciężkiej pracy.

A mnie ciekawi jak dostęp z częściami i do NH i do jelonka

Wychodi na to że Nev Hollandy nie nadają się do ciężkiej pracy.

A mnie ciekawi jak dostęp z częściami i do NH i do jelonka.

Posted
Ztym zużyciem ON jest moim zdaniem różnie i to zależy w dużej mierze od użytkownika ciągnika,jeśli będzie w sposób optymalny wykorzystywał skrzynie biegów,nadbiegi ,odp. obroty silnikaitp. To żaden ciągnik nie spali więcej ponad normę. Przedewszystkim to trzeba myśleć co sie robi.Pozdrawiam.
Posted

Pare lat temu nie miały konkurentów.

Teraz wyrosły takie jak: Deutsh Fahr czy Fend lub Case.

Pojawiło się dużo marek' date=' ale często jeden traktor sprzedawany jest pod wieloma markami. Np. ciągniki Duetz Fahr, Same, Lamborgini to toćka toćka takie same ciągniki i różnią się tylko kolorem pokrywy silnika. Wszystkie części są dokładnie takie same.

,,Holendry'' ???

Nev Holland jest marką AMERYKAŃSKĄ:exclamation:

A żeby było śmieszniej ciągniki New Holland produkowane są we Włoszech :-)

Ale wracając do dyskusji to trzeba przyznać, że New Holland ma szerszą ofertę więcej modeli. Ma też małe ciągniki (ja takiego szukałem) a John Deere zaczyna się de facto od modelu serii 5E.

Posted
Często firmy przejmują inne.Ale zostawiają nazwe starej ( pod warunkiem że ta dobrze się sprzedawała).Zmienia się części ale maska pozastaje ta sama.I dlatego często marki są podobne a wręcz identyczne.I właśnie dla tego niektóre marki tracą swą jakość.
Posted

Więc NH wcale nie są słabe?

Dlaczego tak uważasz ?

Poniewarz na początku rozmowy mówiono że NH są słabe,słabsze od Johna.Ale powstały nowe posty które temu zaprzeczały.Więc zaczeło wychodzić na to że ,, New Hollandy nie są słabe''

Posted

Jasne' date=' że nie są, w ogóle w jakim sensie słabe ? Moim zdaniem NH tak jak i John Deere będzie pracował równie dobrze nawet i w cięższych pracach.

[/quote']

Na przykład 7 post.Mówi że NH są słabe.Ale moim zdaniem nie wszystkie modele.

• 3 weeks later...