Rocky Posted April 17, 2016 Report Posted April 17, 2016 Witam wszystkich!Mam pewien problem z moją plantacją czarnego bzu, mianowicie chodzi o ty, że:-Jak na załączonych obrazkach widać niektóre pędy krzaków z jednej strony drzewka praktycznie się nie rozwijają, gdze po drugiej stronie już są ładne listki.- Kolejną sprawą są pędy liści , na które prawdopodobnie rzuciła sie jakas choroba, lecz niemam bladego pojęcia jaka, również widać na załączonych obrazkachMam wielką nadzieję że chociaż kilka osób wypowie się coś na ten temat.Pozdrawiam ! Quote
Vademecum Posted April 17, 2016 Report Posted April 17, 2016 ciekawe, że na plantacji dzieją się takie rzeczy bo w naturze czarny bez jest chwastem i raczej nic mu nie dokucza, no prócz mszyc.Wygląda to na chorobe i bardziej wirósową. Quote
shogun80 Posted April 17, 2016 Report Posted April 17, 2016 Mi podobnie pozwijala mszyca liscie na gruszy ale to bez i nie wiem czy to to samo. Mospilanem bierz go! Quote
Vademecum Posted April 17, 2016 Report Posted April 17, 2016 Kolego wpisz sobie w wyszukiwarke czarny bez choroby i tam masz sporo napisane. Od siebie dodam, że bez jest rośliną któa rośnie na ziemi o dobrej i zasadowej kultórze, a ponad to nie przepada za stanowiskiem nasłonecznionym, w naturze rośnie na obrzeżach lasu czy zagajników. Quote
Recommended Posts