Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam ,ostatnio często słysze o jakimś cudownym środku który po dolaniu do oleju może poprawić parametry silnika ,skrzyni biegów a nawet wspomagania,pytam się czy ktoś z was może to stosował i czy faktycznie coś się poprawiło np. w silniku,czekam na dyskusję -pozdrawiam

• 1 month later...
Posted

Osobiście stosowałem ceramizer do silnika i przyznam,że nie działo się nic złego,wręcz przeciwnie. Nie myśl jednak,że w jakiś sposób przedłuży to w istotnym stopniu żywotność podzespołów,bo takiego efektu po prostu nie bezie.

Posted

Ja się na tym nie znam ale od kolegi który o olejach wiedział chyba wszystko powiedział mi, że ceramizer, oczywiście ten dobry a nie podróba, działa tylko w sytuacjach ekstremalnych, np. przegrzanie. W silniku zużytym, w którym spada sprawność łatwo dochodzi do takich sytuacji i wtedy pojawia się pozytywne działanie ceramizera. Jest też ograniczenie co do olejów do których można stosować ceramizer, ale bliżej nic nie pamiętam co mówił. Chyba chodziło o oleje o wąskim zakresie temperatur i coś z dodatkami. Coś też mówił o tym w jaki sposób części silnika są hartowane, ale nic bliżej nie pamiętam. Pozdrawiam Koleżanki i Kolegów z Forum!

Posted

Nie rozumiem co niby ten "zloty środek" robić, niby uzupełniać ubytki metalu? nie rozumiem :) Jak silnik jest już wyrąbany to wyjmuje sie tłoki tuleje itd ładuje sie nowe i ma działać kolejne kilkanaście lat (oczywiście zależy od operatora :)) a nie tam dolewanie jakiegoś "złotego środka" :) zwykły wyzysk :(

Pozdrawiam

• 2 weeks later...