henryk Posted April 19, 2016 Report Posted April 19, 2016 Witam ,ostatnio często słysze o jakimś cudownym środku który po dolaniu do oleju może poprawić parametry silnika ,skrzyni biegów a nawet wspomagania,pytam się czy ktoś z was może to stosował i czy faktycznie coś się poprawiło np. w silniku,czekam na dyskusję -pozdrawiam Quote
pablos Posted April 19, 2016 Report Posted April 19, 2016 Witam ja stosowałem do c-360 jakiś specyfik na polepszenie ciśnienia oleju efekty były mizerne i to na krótko . Quote
henryk Posted April 19, 2016 Author Report Posted April 19, 2016 dzięki,tzn. nie ma sobie czym głowy zawracać,tak myślałem ale zawsze lepiej jak ktoś podpowie -pozdrawiam Quote
BKtrade_pl Posted June 3, 2016 Report Posted June 3, 2016 Osobiście stosowałem ceramizer do silnika i przyznam,że nie działo się nic złego,wręcz przeciwnie. Nie myśl jednak,że w jakiś sposób przedłuży to w istotnym stopniu żywotność podzespołów,bo takiego efektu po prostu nie bezie. Quote
henryk Posted June 7, 2016 Author Report Posted June 7, 2016 no jeszcze by tego brakowało żeby cos złego miało się dziać,przecież to ma pomagać ,przynajmniej teoretycznie-pozdrawiam Quote
DuzyGrzegorz Posted June 7, 2016 Report Posted June 7, 2016 Ja się na tym nie znam ale od kolegi który o olejach wiedział chyba wszystko powiedział mi, że ceramizer, oczywiście ten dobry a nie podróba, działa tylko w sytuacjach ekstremalnych, np. przegrzanie. W silniku zużytym, w którym spada sprawność łatwo dochodzi do takich sytuacji i wtedy pojawia się pozytywne działanie ceramizera. Jest też ograniczenie co do olejów do których można stosować ceramizer, ale bliżej nic nie pamiętam co mówił. Chyba chodziło o oleje o wąskim zakresie temperatur i coś z dodatkami. Coś też mówił o tym w jaki sposób części silnika są hartowane, ale nic bliżej nie pamiętam. Pozdrawiam Koleżanki i Kolegów z Forum! Quote
Tofik Posted June 8, 2016 Report Posted June 8, 2016 Nie rozumiem co niby ten "zloty środek" robić, niby uzupełniać ubytki metalu? nie rozumiem Jak silnik jest już wyrąbany to wyjmuje sie tłoki tuleje itd ładuje sie nowe i ma działać kolejne kilkanaście lat (oczywiście zależy od operatora ) a nie tam dolewanie jakiegoś "złotego środka" zwykły wyzysk Pozdrawiam henryk 1 Quote
DuzyGrzegorz Posted June 8, 2016 Report Posted June 8, 2016 Nic nie uzupełnia, nic nie czyści, a wprost przeciwnie. Ceramizera nie stosuję i nie mam zamiaru stosować. Mam przetestowane oleje i nie mam problemu z silnikami samochodów. Podaję zasłyszane informacje od fachowca. Pozdrawiam Koleżanki i Kolegów z Forum! henryk and massay1 2 Quote
Vademecum Posted June 17, 2016 Report Posted June 17, 2016 Prędzej zlepia, uszczelnia.... pewnie jak sie leje powiedzmy 20 W 40 to przy spadku ciśnienia oleju na wale można wlać 20 W 50 i też ciśnienie podskoczy, ale tak czy owak remont i tyle... Quote
Recommended Posts