Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam,

Mam kilka maszyn do sprzedaży (prasa, rozrzutnik, kopaczka, kosiarka i inne) ale jako że z rolnictwem mam nie wiele wspólnego kompletnie nie wiem ile są warte. Czy mógłby ktoś z was wolnej chwili rzucić okiem na zdjęcia i mniej więcej określić ile co może być warte. Na temat sprzedawanych maszyn nie wiem zbyt wiele bo dostałem je w spadku wiem że kośiarka jest z 2005 roku a w prasie były wymione chyba iglice.

Poniżej link do zdjęć sprzedawanych maszyn. Z góry dziękię  za wszelką pomoc. Pozdrawiam.

https://www.dropbox.com/sh/1kprljzb727724n/AADV-ra90Gkhpbvs3sD2y7oUa?dl=0

Posted

Prasa 8 do 10 tyś optymistycznie, rozrzutnik 3,5-4,5, kosiarka 2-2,5tyś, kopaczka 2-2,200, plug 700, brony 1000, kultywator1000,wialnia 500zl, siewnik 1200, ograbiarka gwiazdowa 1000

tak mniej więcej chodzą, wystawiaj parę zł więcej na negocjacje

Posted
maszyny wyglądają na zadbane, czyste, robert dobrze to ceni, moge dodać że rozżutnik to tą górną cene , matomiast brony myśle,że troche mniej. Pooglądaj te maszyny na olx u innych i sobie porównaj.
Posted

Robert   wyceniasz   optymistycznie  ja    wycenię  realistycznie    prasa    6-7  tys  rozrzutnik    do  3,5    kosiarka   tzw    rzemiosło   1500    pług   300-400 zł   siewnik  500  zgrabiarka   900-1000    kultywator   800  brony 800  wialnia  350- 400  zł    kopaczka  do 2000 zł 

Posted
Sprzedaż maszyn za daną cenę, zależy też od rejonu kraju i chętnego na zakup, zawsze może cenić więcej a potem spuszczac z ceny będzie chętny, albo jak nie będzie chętnego to obniżyć i czekać, w końcu maszyny jeść nie chcą a żeby wziąć lepsza kasę warto poczekać.
Posted

Ile chcesz za rozrzutnik i kosiarke i skąd jesteś ??

Jestem z gm. Zbójna to jest województwo podlaskie koło Łomży. Co do cen to powiedzmy że za rozrzutnik to 4 tys. do negocjacji a kosiarka 2 tys. również co negocjacji.

• 3 weeks later...
Posted

W sumie powyżej masz wstępną wycenę,natomiast moim zdaniem to też kwestia jak faktycznie zadbane są te maszyny,bo same zdjęcia to jedno a przecież całość należałoby obejrzeć na żywo. Możesz też wystawić na aukcję i licytację,aż osiągnie odpowiednią cenę.

• 4 months later...
Posted

Przepraszam, ale ktoś tu chyba przesadza (mocno zaniża ceny). Przecież wystarczy wejść np. na mascusa - http://www.mascus.pl/rolnictwo/uzywane-kultywatory, czyli giełdę używanych maszyn i choć ceny są rozstrzelone mocno, to przecież średnia jest trochę wyższa, niż koledzy "proponują". Oczywiście, wszystko zależy od jakości, ale jeśli się nic specjalnie nie sypie, to przecież jeszcze pojeździ i poorze, więc trzeba ceny raczej windować i z nich ewentualnie schodzić. Tak myślę.

• 1 month later...
  • 1 month later...
Posted

to może i ja bym prosił o wycenę przyczepy d47 bodajże to jest gość woła 3tyś niestety nie mam zdjęć ale postaram się opisać , wywrot na 3 strony , koła balonówki  , jedna opona jest nowa druga do wymiany a pozostałe mogły by być. Siłownik cieknie, inst elektrycznej lamp brak, dyszel prosty  z małymi luzami, rama wygląda na prostą burty boczne były robione, lecz trzeba by było wymienić na nich poszycie przednia i tylna do wymiany. resory i odboje całe. Podłoga była kiedyś wymieniana jest rdza na niej , ale nie ma dziur czy głębokich wżerów, ogólnie purchle rdzy na wszystkim .Kiedyś była rejestrowana bo ma tablice jeszcze z plastikowymi , numerami, przynajmniej mi się tak wydaje, lecz nie ma żadnych dokumentów i nie wiadomo co z nimi ( jeśli takowe były) jest tylko dowód zakupu z agromy. Jak myślićie warto pchać się???? ceny  na ALLE......O czy O...X  są różne i ciężko się czymś sugerować , zapomniałem jeszcze brak złączki do hydrauliki  i przewodów z złączką do pneumatyki

Posted

powiem tak jeśli dobra p-pa tego typu kosztuje 10 tyś.,to opisana przez Ciebie za 3 tyś jeśli z dokumentami to jestem na tak tzn. wg. mnie warta 3 000-pozdrawiam

Posted

W tym rzecz że jest tylko dowód zakupu i tablica rej.  dokumenty mogą byś sprzedane, ale podjadę jutro do W Komunikacji  i może dowiem się co z nimi, tak czy owak to bez dokumentów chyba za drogo , bo jest trochę roboty i kosztów by to jakoś wyglądało i jeżdziło