Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam,

Mam kilka maszyn do sprzedaży (prasa, rozrzutnik, kopaczka, kosiarka i inne) ale jako że z rolnictwem mam nie wiele wspólnego kompletnie nie wiem ile są warte. Czy mógłby ktoś z was wolnej chwili rzucić okiem na zdjęcia i mniej więcej określić ile co może być warte. Na temat sprzedawanych maszyn nie wiem zbyt wiele bo dostałem je w spadku wiem że kośiarka jest z 2005 roku a w prasie były wymione chyba iglice.

Poniżej link do zdjęć sprzedawanych maszyn. Z góry dziękię  za wszelką pomoc. Pozdrawiam.

https://www.dropbox.com/sh/1kprljzb727724n/AADV-ra90Gkhpbvs3sD2y7oUa?dl=0

Posted

Prasa 8 do 10 tyś optymistycznie, rozrzutnik 3,5-4,5, kosiarka 2-2,5tyś, kopaczka 2-2,200, plug 700, brony 1000, kultywator1000,wialnia 500zl, siewnik 1200, ograbiarka gwiazdowa 1000

tak mniej więcej chodzą, wystawiaj parę zł więcej na negocjacje

Posted

Robert   wyceniasz   optymistycznie  ja    wycenię  realistycznie    prasa    6-7  tys  rozrzutnik    do  3,5    kosiarka   tzw    rzemiosło   1500    pług   300-400 zł   siewnik  500  zgrabiarka   900-1000    kultywator   800  brony 800  wialnia  350- 400  zł    kopaczka  do 2000 zł 

Posted
Sprzedaż maszyn za daną cenę, zależy też od rejonu kraju i chętnego na zakup, zawsze może cenić więcej a potem spuszczac z ceny będzie chętny, albo jak nie będzie chętnego to obniżyć i czekać, w końcu maszyny jeść nie chcą a żeby wziąć lepsza kasę warto poczekać.
Posted

Ile chcesz za rozrzutnik i kosiarke i skąd jesteś ??

Jestem z gm. Zbójna to jest województwo podlaskie koło Łomży. Co do cen to powiedzmy że za rozrzutnik to 4 tys. do negocjacji a kosiarka 2 tys. również co negocjacji.

• 3 weeks later...
  • 4 months later...
Posted

Przepraszam, ale ktoś tu chyba przesadza (mocno zaniża ceny). Przecież wystarczy wejść np. na mascusa - http://www.mascus.pl/rolnictwo/uzywane-kultywatory, czyli giełdę używanych maszyn i choć ceny są rozstrzelone mocno, to przecież średnia jest trochę wyższa, niż koledzy "proponują". Oczywiście, wszystko zależy od jakości, ale jeśli się nic specjalnie nie sypie, to przecież jeszcze pojeździ i poorze, więc trzeba ceny raczej windować i z nich ewentualnie schodzić. Tak myślę.

• 1 month later...
  • 1 month later...
Posted

to może i ja bym prosił o wycenę przyczepy d47 bodajże to jest gość woła 3tyś niestety nie mam zdjęć ale postaram się opisać , wywrot na 3 strony , koła balonówki  , jedna opona jest nowa druga do wymiany a pozostałe mogły by być. Siłownik cieknie, inst elektrycznej lamp brak, dyszel prosty  z małymi luzami, rama wygląda na prostą burty boczne były robione, lecz trzeba by było wymienić na nich poszycie przednia i tylna do wymiany. resory i odboje całe. Podłoga była kiedyś wymieniana jest rdza na niej , ale nie ma dziur czy głębokich wżerów, ogólnie purchle rdzy na wszystkim .Kiedyś była rejestrowana bo ma tablice jeszcze z plastikowymi , numerami, przynajmniej mi się tak wydaje, lecz nie ma żadnych dokumentów i nie wiadomo co z nimi ( jeśli takowe były) jest tylko dowód zakupu z agromy. Jak myślićie warto pchać się???? ceny  na ALLE......O czy O...X  są różne i ciężko się czymś sugerować , zapomniałem jeszcze brak złączki do hydrauliki  i przewodów z złączką do pneumatyki

Posted

W tym rzecz że jest tylko dowód zakupu i tablica rej.  dokumenty mogą byś sprzedane, ale podjadę jutro do W Komunikacji  i może dowiem się co z nimi, tak czy owak to bez dokumentów chyba za drogo , bo jest trochę roboty i kosztów by to jakoś wyglądało i jeżdziło