crazy333 Posted April 23, 2016 Report Posted April 23, 2016 Witam, szukałem już takiego tematu na forum ale mi sie nie nawinął jakoś.... Otóż czy ktoś z Was samodzielnie wypełnia wnioski o dopłaty? Jeszcze w tym roku oddawałem do gościa, którym sam to nam robi, ale stwierdziłem, że chyba w tym nie ma nic trudnego i może macie jakąś sprawdzoną stronkę gdzie jest wszystko jasno wyjaśnione? Krok po kroku. Bo przecież jakiekolwiek błędy potem w biurze wychwytują i niepotrzebne tłumaczenia i jeżdzenie, parafit itd....Ci specjaliści biorą full kasy a tak naprawdę można się tego samemu podjąć Quote
Tofik Posted April 23, 2016 Report Posted April 23, 2016 Ja jak składałem pierwszy raz to udałem sie do odr-u i tam mi wypełnili a potem sobie skserowałem i później wypełniałem na podstawie ksera ale w zeszłym roku jako że zasady sie trochę pozmieniały też odwiedziłem odr a że głowa nie zawsze pracuje tak jak trzeba i zamiast skserować to zaniosłem do agencji i teraz chyba znów pójdę do odr-u ale tym razem skseruje wydaje mi sie że to najlepszy sposób co by co roku nie płacić. Pozdrawiam Quote
ania1983 Posted April 24, 2016 Report Posted April 24, 2016 A ja jestem leń i wolę co roku zapłacić te 30 zł. ale mieć pewność, ze jest zrobione dobrze W razie co potem jechać do agencji mam kawał drogi i nie opłaca mi się na paliwo wydawać, jak bym jakiś błąd zrobiła Quote
Vademecum Posted April 24, 2016 Report Posted April 24, 2016 Ja też korzystam z doradców, przynajmniej jest pewność że nie będzie poprawek Quote
Robert ;-) Posted April 24, 2016 Report Posted April 24, 2016 Ja co rok chodzę do gminy aby mi wypełnili, placi się od ilości działek, a i tak czasem się jedzie na poprawki:-( tu mam dobrze bo blisko 30km do agencji. Quote
Vademecum Posted April 24, 2016 Report Posted April 24, 2016 no, jakoś 20 zł od wniosku + 2 zł od każdej działki, ja zostawiam na równo 150 zł Quote
ania1983 Posted April 25, 2016 Report Posted April 25, 2016 kurde, to drogo. u nas jest opłata stała. ja mam kilka działek, ale płacę tyle samo co Ci co mają 1, czy 10 Quote
shogun80 Posted April 25, 2016 Report Posted April 25, 2016 W tym roku w Garwolinie zaplacilem 72 zl za wypelnienie wniosku w odr! Jak sie nie jest na biezaco z przepisami lepiej dac szpecowi 20 min i zrobione bez zbednych pytan! Quote
crazy333 Posted April 27, 2016 Author Report Posted April 27, 2016 U mnie sie placi po 60 zł od wniosku. Zonke zdolna mam to mysle ze ona nad tym pomysli, czyli jednak da sie rade samemu to ogarnac A macie jakis przydatny link do wypelniania tego wniosku? Quote
Adept Posted May 1, 2016 Report Posted May 1, 2016 Pytanie brzmi czy to nie powinno być tak proste, żeby każdy mógł to wypełnić sam? Quote
Robert ;-) Posted May 1, 2016 Report Posted May 1, 2016 Powinno być ale niestety nie jest i co rok jest inaczej kiedyś pisałem sam,ale stwierdzilem że mi się nieopłaca samemu. Quote
Recommended Posts