Rolnik216 Posted May 3, 2016 Report Posted May 3, 2016 Witam.Mam w planach zakup prasy rolującej marki Class model 46 z szerokim podbierakiem, jeden ze sprzedawców powiedział mi, że Ciągnik ( Ursus 4514 66 KM ) bez problemu poradzi sobie z tą prasą, gdy pojechałem do kolejnego usłyszałem, że nie chce mnie robić w "balona" i będzie pracował z nią w porywach do 2 lat, potem będzie się psuł albo nie będzie dawał już rady z powodu zużywających się części..Moje pytania brzmią.. 1. Czy ktoś się orientuje jak to jest na prawdę, czy ten ciągnik sobie poradzi czy będzie po 2 latach użytkowania do wymiany połowa ciągnika, bo handlowcom nie wiem sam czy wierzyć i który mówi prawdę.2. Może ktoś posiada takowy zestaw..? Jeżeli tak, to prosił bym o jakąś recenzję, czy ciągnik daje radę z taką prasą na szerokim podbieraku?warto dodać, że ciągnik jest z 2006 roku nowy.. a prasa była by użytkowana tylko i wyłączenie na potrzeby własne Quote
Vademecum Posted May 3, 2016 Report Posted May 3, 2016 jak niedużo kulek to spoko, ale ciągnik ten nie grzeszy mocą, jest poprostu słaby. Quote
Robert ;-) Posted May 3, 2016 Report Posted May 3, 2016 Na ppotrzeby własne ci wystarczy oczywiście nie dobijajac na max i szanując własny sprzęt będziesz pracować takim zestawem,widziałem zestawy i bele nienajgorzej wyglądające po c360 i deutz fahr walcowej albo c360 i supertino łańcuchowo walcowej, więc mozna belowac ciagnikiem mniejszej mocychoć do tej prasy byłby lepszy ciągnik o mocy powyrzej 80km Quote
Recommended Posts