Rolnik216 Posted May 3, 2016 Posted May 3, 2016 Witam.Mam w planach zakup prasy rolującej marki Class model 46 z szerokim podbierakiem, jeden ze sprzedawców powiedział mi, że Ciągnik ( Ursus 4514 66 KM ) bez problemu poradzi sobie z tą prasą, gdy pojechałem do kolejnego usłyszałem, że nie chce mnie robić w "balona" i będzie pracował z nią w porywach do 2 lat, potem będzie się psuł albo nie będzie dawał już rady z powodu zużywających się części..Moje pytania brzmią.. 1. Czy ktoś się orientuje jak to jest na prawdę, czy ten ciągnik sobie poradzi czy będzie po 2 latach użytkowania do wymiany połowa ciągnika, bo handlowcom nie wiem sam czy wierzyć i który mówi prawdę.2. Może ktoś posiada takowy zestaw..? Jeżeli tak, to prosił bym o jakąś recenzję, czy ciągnik daje radę z taką prasą na szerokim podbieraku?warto dodać, że ciągnik jest z 2006 roku nowy.. a prasa była by użytkowana tylko i wyłączenie na potrzeby własne Quote
Vademecum Posted May 3, 2016 Posted May 3, 2016 jak niedużo kulek to spoko, ale ciągnik ten nie grzeszy mocą, jest poprostu słaby. Quote
Robert ;-) Posted May 3, 2016 Posted May 3, 2016 Na ppotrzeby własne ci wystarczy oczywiście nie dobijajac na max i szanując własny sprzęt będziesz pracować takim zestawem,widziałem zestawy i bele nienajgorzej wyglądające po c360 i deutz fahr walcowej albo c360 i supertino łańcuchowo walcowej, więc mozna belowac ciagnikiem mniejszej mocychoć do tej prasy byłby lepszy ciągnik o mocy powyrzej 80km Quote
Recommended Posts