mac07 Posted May 15, 2016 Report Posted May 15, 2016 Witam, mam same explorera z 1986r i ostatnio przy zmienianiu na wsteczne biegi słychać czasem krótki chrzęst, nie zawsze, i czasem ciężej jest wyrzucić wsteczne biegi, zwłaszcza na zimnej skrzyni, a przedtem nie było z tym żadnego problemu, wszystko płynnie działało. Nie wiem co jest tego przyczyną, ale podejrzewam, że to może być wina sprzęgła, bo wciskając je do około 1/4 zakresu w jakim porusza się pedał nie czuć żadnego oporu stawianego przez sprzęgło, dopiero później czuć opór. Domyślam się, że może jest to wina pompki sprzęgła. Może ktoś wie co jest tego przyczyną? Quote
Vademecum Posted May 20, 2016 Report Posted May 20, 2016 To potestuj działanie pompy sprzęgła i siłownika. Jeśli 1/4 pedału to ruch jałowy to zdecydowanie zadużo. Quote
MałoRolny1992 Posted June 17, 2016 Report Posted June 17, 2016 Witam też miałem taki objaw w DF agrostar. wina u mnie była pompka bo przepuszczała płyn, czasem było tak że biegu nie mogłem wbić . lepiej zobacz pompkę wysprzęglik przewody ,potem się martw o sprzęgło . Quote
Recommended Posts