Jump to content

Recommended Posts

Posted

Wczoraj byłem zobaczyć jak wygląda pszenżyto, niestety miotła nie padła, rośnie sobie w najlepsze :/

13 i 18 kwietnia był robiony oprysk Galaper Strong 0,6 l. + Galmet 0,2 g. na ha.

Muszę poprawić, aby stłamsić tą miotłę, jeśli tak to jakim środkiem ? w jakiej dawce?

Czy może tak zostawić ? :D miotła jest sięga połowy wysokości pszenżyta.

Posted

Prysnąłem środkiem Axial  w zalecanej dawce 0,9 litra na 300 litrów wody. Pszenżyto w połowie kłoszenia, na części  pola po środku Huzar  i Axial na razie bez widocznych zmian na miotle, ale  chwasty jak chaber i owies, skręciło je.

Posted
axial tylko jednoliścienne, ale miotła w tym stadium rozwoju może nie paść, może ją przychamować w rozwoju i to już coś. Ale najniebezpieczniejsze jest uszkodzenie ziarniaków w zbożu bo możesz nie mieć ani ziarka zboża !!! ja sobie tak załatwiłem 8 ha jarki, kwitnęła do końca września , a później uschła a słoma była czarna, nawet na ściółke sie nie nadawała, nie było ani ziarka zboża !!!
Posted

skuteczność axial jest naprawdę spora, no ale jak ktoś ma miotłę w super formie to sam jest sobie winien bo zaniedbał temat.skuteczność axial jest naprawdę spora, no ale jak ktoś ma miotłę w super formie to sam jest sobie winien bo zaniedbał temat.

• 1 month later...