Wilck Posted October 13, 2016 Report Posted October 13, 2016 sprzęt rolniczy z Chin będzie można zakwalifikować podobnie do samochodów Kia - wykupiony design z europy, kopiowanie technologii wykupionych w europy spółek i wciąż złe podejście do kwestii jakości. Ciągniki Dong Feng zapewne będą cieszyć się takim samym powodzeniem - czyli jednorazowym. Quote
Sklep.Mizar.com.pl Posted October 19, 2016 Report Posted October 19, 2016 Dlatego każdy z nas powinien przemyśleć kwestie co według niego jest lepsze i bardziej opłacalne: czy jednorazowy ale za to tańszy ciągnik, czy coś o wiele droższego ale i solidnego na dobrych częściach, które przetrwają latami. Moim zdaniem odpowiedź nasuwa się sama. Quote
gk21 Posted October 25, 2016 Report Posted October 25, 2016 chińczyka bym nie ryzykował , kupi się w dobrej cenie , a po niedługim czasie zacznie wszystko nawalać Quote
Halifaxx Posted October 26, 2016 Report Posted October 26, 2016 Nie wiem dlaczego, ale jak ktoś mi mówi: chiński ciągnik czy chiński motocykl, to kojarzy mi się to z plastikowymi elementami, przekładniami w silniku Quote
Sklep.Mizar.com.pl Posted November 14, 2016 Report Posted November 14, 2016 Bo to dawny stereotyp, to co produkowane w chinach i przez chińczyków, było po prostu z plastiku i nie wytrzymywało zbyt długo, taka "opinia" przyjęła się na całym świecie i stąd teraz my także mamy takie myślenie, przekonanie. Quote
Recommended Posts