Kronel Posted November 27, 2011 Report Posted November 27, 2011 Zastanawiamy się nad zakupem małego zgrabnego traktora pod tura i do llekich prac godpodarskich. Wpadliśmy właśnie na ten model new hollanda. Moc 65 koni , produkują go bez kabiny ale można dłożyć jakąś kabinkę. Ma wszystko to co trzeba czyli zadnych technologi poza podstawowymi funkcja to co powienienmieć prosty ciągnik. Rozaważaliśmy też John dere z serii 5055E ale jest troche droższy i niepotrzebnie większy. Macie jakieś doświadczenie z tym konkretnie modele NH TD4020F? Quote
Ojciec Posted November 27, 2011 Report Posted November 27, 2011 Sprzęcik super sam bym się chętnie czegoś o nim dowiedział. Quote
indyk Posted November 27, 2011 Report Posted November 27, 2011 Z tego co widziałem to można tylko powiedzieć tyle. Fajny zgrabny traktor. Kulturalna cicha praca silnika. Fajnie bo tłumnik zabudowany pod maską. Jest to traktor sadowniczy tzn zrobiony na bazie sadowkia , niski. Piszę bo własnie go widziałem u delera pod Kaliszem, stoi u niego taki na placu z kabiną, ale nieoryginalną - widać bo troche nieproporcionalna. Jak by kogoś interesowało to cena za tego właśnie New Holanda TD4020F 104tysiące brutto, jak na traktor tej mocy to całkiem przyzowicie. Quote
Kowalik Posted November 27, 2011 Report Posted November 27, 2011 Dość popularny ciągnik, jest dośc tani bo cena chyba około 75tys. zł netto bez kabiny. Można kabine założyć samemu ale wtedy trzeba zostawić rabę ochronną ROPS. Tak więc lepiej dogadać się z dilerem i niech on zrobi montaż kabiny z homologacją i wywali ramę. Po internecie z ciekawości poszperałem i sa kraje gdzie sprzedają te traktory z oryginalną kabiną. Z danych technicznych to widać że z dodatkowych udogodnień nic w nim nie ma, prosty sprzęt i tyle. Udało mi się nawet dorwać zdjecie z oryginalną kabiną wygląda bardzo fajnie. Moc 65 koni napęd 4x4 to powinien 3 skiby pociągnąć, ale jest dość wąski to orka może być troche męcząca bo przechył będzie duży. Quote
mancol Posted December 18, 2011 Report Posted December 18, 2011 Z tego co widziałem to można tylko powiedzieć tyle. Fajny zgrabny traktor. Kulturalna cicha praca silnika. Fajnie bo tłumnik zabudowany pod maską. Jest to traktor sadowniczy tzn zrobiony na bazie sadowkia ' date=' niski. Piszę bo własnie go widziałem u delera pod Kaliszem, stoi u niego taki na placu z kabiną, ale nieoryginalną - widać bo troche nieproporcionalna. Jak by kogoś interesowało to cena za tego właśnie New Holanda TD4020F 104tysiące brutto, jak na traktor tej mocy to całkiem przyzowicie.[/quote'] Interesuje mnie ten ciągnik, wiesz może czy w Kaliszu jeszcze stoi ten model i czy masz jakiś kontakt do tego dealera? Widziałem go w wersji z kabiną ale niestety bez klimy, całkiem sympatyczny, żadnych wodotrysków no i jaki moment obrotowy, naprawdę sprzęt warty zastanowienia. Quote
indyk Posted December 19, 2011 Report Posted December 19, 2011 Niestety sprzedał się, sam byłem zainteresowany. Ale spokojnie jest do załatwienia -zamówienia u każdego dilera. Tylko trzeba trochę poczekać. Ten był bez klimy i z klimą będzie trochę problem bo trzeba dużo dopłacić. Bo oryginalnie ten trkatorek wypusczany jest bez kabiny - czyli dokładając kabinę trzeba by było dołożyć całą klimę z agregartem itp. wydaje mi się że będzie to niedobrze działać i mogą być problemy później z eksploatacją większe niż z oryginalnych. Quote
Recommended Posts