Wyrolowani Posted March 18, 2017 Author Report Posted March 18, 2017 Szanowni czytelnicy forum mam do was pytanie czy wasze miejscowości objęte są nowymi zdjęciami lotniczymi? są to zdjęcia które są robione dla geoportalu, gogle maps i pod mapki pod dopłaty które przesyła nam do domów ARIMR, odpiszcie. Pozdrawiam Quote
DuzyGrzegorz Posted March 18, 2017 Report Posted March 18, 2017 Byłem w Piotrkowie i czekałem. Chciałem pomóc. Są czasami takie sprawy aby były a nie zostały rozwiązane.Była u mnie w piątek kobieta mieszkająca obok bazy sortującej węgiel importowany z Ukrainy i Kazachstanu. Na zdjęciach wygląda jakby był tam ogromny pożar takie tumany pyłu się unoszą. Wygląda to jak dym. Zdjęcia miast ze smogiem to pikuś w stosunku do tamtych. Jednorazowo na składzie jest kilkanaście tysięcy ton węgla. Śnieg ma kolor czarny. Inspekcja ochrony środowiska zrobiła pomiar stężenia pyłów w powietrzu. Zgadniecie jaki wynik pomiarów? Pozdrawiam! Quote
Wyrolowani Posted March 19, 2017 Author Report Posted March 19, 2017 Podaję przykład GOGLE MAPE istnieje sobie w Polsce gmina Czarnożyły a w niej miejscowość Wydrzyn i kopalnia piasku z której 16 km dostarczano piasek na kopalnie Jodłowiec, obok kopalni Wydrzyn ujrzymy dwie następne kopalnie które otworzono na potrzeby obwodnicy Wielunia, gdy porównacie tereny gminy Czarnożyły z geoportalem zobaczycie różnicę, poza tym w gogle mape widać wycięty kwadrat w obrębie gminy Wieluń , więc zmiany są pytanie dlaczego nie na Jodłowcu.Panie Grzegorzu odpowiem tak od jakiegoś czasu nie ruszam się z domu powód jest prosty mam mamę po udarze , nie chodzi . Właśnie tą wiedzę wykorzystano do stworzenia sytuacji w jakiej się obecnie znalazłam choroby moich rodziców , to obrzydliwe nie uważa Pan. Ponieważ przedsiębiorcy oświadczyli że gmina ich przysłała a drudzy że przysłała ich GDDK co mi pozostało, próbowałam z tym walczyć ;pisma do Łodzi i do Burmistrza Wielunia efekt widać; dwie kopalnie i działka między nimi na której zalesienie nawet uschło, zwróciłam się do Rzecznika Praw Obywatelskich odpowiedź dostałam po 2 latach . Muszę Panu powiedzieć że ostatnio oglądałam w internecie jak żyją ludzie polskiej mafii, powiem jest czego zazdrościć , my prości ludzie możemy tylko pomarzyć o wypadach np. na Majorkę rolnikowi zamiast Majorki musi wystarczyć to co ma a i tak cwaniacy przychodzą go oszukać lub zniszczyć to na co ciężko pracowali jego bliscy.Wie Pan my mamy nowego Pana Burmistrza który jak by to delikatnie powiedzieć ; Burmistrz się zmienił zasady nie. Pozdrawiam serdecznie WYROLOWANA Quote
DuzyGrzegorz Posted March 19, 2017 Report Posted March 19, 2017 Jeszcze raz podkreślam że nie jestem "panem" lecz zwykłym chłopem ze wsi. Mój syn twierdzi że najlepsze co go w życiu spotkało to to że urodził się na wsi.Mówiąc krótko Koleżanko depczesz po odciskach mafii piaskowej, a z Twojego wpisu wynika że robisz to świadomie. Ja z węglową mam na pieńku. Witaj Koleżanko w klubie!Miałem kilka spraw związanych z mafią piaskową, ale raczej były one z terenu jej kolebki. Były też dwie czy trzy z woj. łódzkiego czy mazowieckiego.Nie zamienił bym swojego marnego życia na życie mafioza. Zastanawia mnie dlaczego w Polsce sądy odbierają dzieci nie tylko w trosce przed demoralizacją ale także ze względu na wydolność ekonomiczną rodziny (czytaj biedę) lub tak jak w Nisku że na owocach są muszki owocówki, albo że głuchoniemi rodzice korzystają. Jakoś nie słyszałem aby zabrano dziecko mafiozom.Tu masz Koleżanko kontakt do Przewodniczącej Klubu GP w Piotrkowie Trybunalskim - http://www.klubygp.pl/kategoria/klub/piotrkow-trybunalski/.Pozdrawiam! Quote
Wyrolowani Posted March 19, 2017 Author Report Posted March 19, 2017 Myślę że należy cieszyć się z tego że są w Polsce ludzie którzy nie wstydzą się swojego pochodzenia bo jak to mówią chłop ze wsi tak ale wieś z chłopa nie zawsze. Mi też pochodzenie mojej rodziny nie przeszkadza ale zwrot Pan,Pani to szacunek dla innej osoby tego Pan ze mnie nie wyplewi.Jeżeli wspomniałam o mafii polskiej miałam tu na myśli mafię Pruszkowską, pozwoli Pan na tym zakończę swoją myśl.Mafia piaskowa- myślę że firmy przetargowe a także dostarczające piach pod obwodnicę Wielunia raczej do mafii nie należą (bo przecież nie nazwiemy mafiozą geologa z miasta Sieradz który jest jednym z właścicieli kopalni piasku pod obwodnicę Wielunia )wszyscy umieszczeni są w MIDASIE,są wśród nich cwaniaki i naciągacze ale na tym poprzestanę. Pozdrawiam Wyrolowana Quote
Vademecum Posted March 19, 2017 Report Posted March 19, 2017 Faktem jest, że ludzie zajmujący się kiedyś przestępczością zorganizowaną z lat 90tych dziś działają na legalu . Np. biznesmeni z metodami wypracowanymi z tamtego okresu, a politycy bez grosza przy duszy im sprzyjają oczywiście nie harytatywnie i mamy mafię..... Quote
Wyrolowani Posted March 19, 2017 Author Report Posted March 19, 2017 I tu się z Panem zgodzę ale powtórzę ; Mafia piaskowa- myślę że firmy przetargowe a także dostarczające piach pod obwodnicę Wielunia raczej do mafii nie należą(chociaż diabli wiedzą) lecz przecież nie nazwiemy mafiozą geologa z miasta Sieradz który jest jednym z właścicieli kopalni piasku pod obwodnicę Wielunia wszyscy umieszczeni są w MIDASIE , są wśród nich cwaniaki i naciągacze ale na tym poprzestanę. W Wydrzynie właścicielami kopalni są Panowie (właściciele kopalni Jodłowiec) którzy prowadzą inną działalność gospodarczą na terenie Wielunia, więc są dobrze znani naszej władzy.Ostatnio znalazłam w internecie stronę jej tytuł to; Forum Samorządowe Ryszard Budzyna i na niej umieściłam link do swojej strony ;ROLNICY WYROLOWANI.Głupoty wypisane na forum są do dziś a link z moją stroną usunięto(link był umieszczony u każdego Radnego Wielunia).Niestety nikt nie chce znać prawdy szczególnie jak w zamian jest forsa Pozdrawiam WYROLOWANA Quote
DuzyGrzegorz Posted March 19, 2017 Report Posted March 19, 2017 Mafia jest tam gdzie przestępcom sprzyjają organy wydające władcze rozstrzygnięcia. Chodzi o sądy, urzędników wydających decyzje, sejm, senat, rząd, wójta, burmistrza, radę itd. Oczywiście jeżeli jakiś urzędnik sprzyja jakiemuś biznesmenowi to jeszcze nie mafia. Jeżeli taki tandem sprzedaje lub wymusza nabywanie swoich możliwości rozstrzygnięć władczych to już jest mafia. Dlaczego taki układ powstaje i działa bezkarnie? Jest kilka powodów, ale przytoczę dwa istotne.Pierwszy to sytem rozpatrywania skarg który wygląda mniej więcej takSkargi dzielą się na bezzasadne i oczywiście bezzasadne. Skargę rozpatruje ten na kogo jest skierowana. Składający skargę musi zostać ukarany.Drugim czynnikiem jest sposób rozpatrywania odwołań na decyzje. Odwołania są rozpatrywane ne procesowo lecz kasacyjnie czyli wyłącznie z formalnego, a nie materialno-formalnego punktu widzenia. Pozdrawiam! Quote
Wyrolowani Posted March 20, 2017 Author Report Posted March 20, 2017 "Mafia jest tam gdzie przestępcom sprzyjają organy wydające władcze rozstrzygnięcia. Chodzi o sądy, urzędników wydających decyzje, sejm, senat, rząd, wójta, burmistrza, radę itd".I ja tak myślę i wielu Polaków, a jeżeli ewidentnie widać że taki rządzący wziął bo w niektórych przypadkach trzeba by oślepnąć żeby tego nie widzieć a mimo wszystko robi z innych idiotów to co ma zrobić mieszkaniec nie mówię tylko o rolnikach skoro władza popiera takiego rządzącego i robi wszystko żeby mu pomóc krzywdząc po drodze ludzi? A co do sądów do tej pory nie miałam z nimi nic wspólnego ale od 2014r kiedy próbowałam walczyć z głupotą urzędniczą bywa różnie, w tym temacie na tyle. Pozdrawiam WYROLOWANA Quote
Vademecum Posted March 20, 2017 Report Posted March 20, 2017 Ja to jestem przywiązany do sądu, choć przez ostatnie lata wyruszyło siè trochę postępowań. Moi rodzice dzielili majątek prawie 30 lat. I powiem, że było po drodze założonych kilkadziesiąt pozwów. Dodatkowo postępowania w nadzorze budowlanym, ochrona środowiska, sanepid. Dopiero jako spadkobiercy mogliśmy zakańczać, odwieszać by zakończyć itd.Istny cyrk i muszę powiedzieć, że wysoki sąd poszedł mi na rękę, serio. Wszystko zgodnie z prawem.Ja to jestem przywiązany do sądu, choć przez ostatnie lata wyruszyło siè trochę postępowań. Moi rodzice dzielili majątek prawie 30 lat. I powiem, że było po drodze założonych kilkadziesiąt pozwów. Dodatkowo postępowania w nadzorze budowlanym, ochrona środowiska, sanepid. Dopiero jako spadkobiercy mogliśmy zakańczać, odwiedzać by zakończyć itd.Istny cyrk i muszę powiedzieć, że wysoki sąd poszedł mi na rękę, serio. Wszystko zgodnie z prawem. Quote
Wyrolowani Posted March 20, 2017 Author Report Posted March 20, 2017 Moje gratulacje.Musicie wiedzieć że swoją wiedzę czerpię z internetu gdyby nie internet nie wiedziałabym o wielu rzeczach o tym że można sprzedać obciążone działki z ogromnym zyskiem tylko trzeba mieć plecy wśród rządzących, nie miałabym udokumentowanych wypowiedzi urzędników Pana Burmistrza (a mówię o jednym który podczas sesji Rady Gminy swoją wypowiedzią wprowadził w błąd zarówno mnie jak i radnych-( myślę że nie wszystkich)),nie wiedziałabym że budowa obwodnicy Wielunia dobiega końca i że będzie oddana w szybszym terminie, nie wiedziałabym nic o moich nowych sąsiadach o ich działalności i o wielu innych rzeczach. Pozdrawiam WYROLOWANA Quote
DuzyGrzegorz Posted March 20, 2017 Report Posted March 20, 2017 Wszystko zgodne z prawem ... Podam kilka przykładów oczywiście zgodnych z prawem. Nie zasłyszanych ale z własnej praktyki i sprawdzonych.Sędzina z Poznania stwierdzała na swoją rzecz spadki kamienic na podstawie testamentów które fałszował jej mąż. Została, a jakże skazana na rok pozbawienia wolności w zawieszeniu na dwa, nomen omen, za nieumyślne wprowadzenie do obiegu dokumentu w celu osiągnięcia korzyści majątkowej. Wszystko oczywiście zgodnie z prawem. Skazana za przestępstwo nieumyślne więc nie została pozbawiona urzędu sędziego i nadal jest sędzią. Adwokat powiązany rodzinnie z małżeństwem sędziów został skazany za zgwałcenie i zabójstwo dziewczyny na dwa lata pozbawienia wolności w zawieszeniu na pięć lat. Matka ucieka z maleńkim dzieckiem od Duńczyka, a ten występuje do duńskiego sądu o opiekę nad dzieckiem pomimo że był karany za przestępstwo seksualne w Danii. Matka nie stawia się do Duńskiego sądu a ten pozbawia ją wszelkich praw rodzicielskich. Sąd polski na podstawie Konwencji Haskiej rozszerza stosowanie wyroku na terytorium Polski. Matka z dzieckiem się ukrywa i tylko dlatego że się ukrywa dziecko jeszcze nie zostało wyrwane z jej matczynych ramion. W tym przypadku ukrywanie się matki z dzieckiem jest jedynym niezgodnym z prawem działaniem. Rolnik kupił prawie nowy kombajn JD, jednak powstały wątpliwości czy sprzedający miał prawo go sprzedać gdyż był przedmiotem zastawu banku. Sprawcą jest sprzedający kombajn a poszkodowani są bank i nabywca, a to nie przeszkodziło prokuratorowi zabrać kombajn i postawić pod chmurka argumentując że ten, jak to ujął prokurator "majątek został zabezpieczony na poczet kar i roszczeń majątkowych. Majątek pokrzywdzonych został zajęty na poczet kar i roszczeń majątkowych, oczywiście wszystko zgodnie z prawem. Kobieta 70 l. przejeżdża przez przejazd rowerowy i tam na drugim pasie dwujezdniówki w mieście potrąca ją samochód jadący z prędkością 54 km/h co biegły wyliczył z drogi hamowania o długości 28 m na suchym asfalcie przy temperaturze 8 stopni Celsjusza oraz z tego że została odrzucona 11 m od miejsca wypadku. Zgodnie z prawem sąd nakazał jej pokrycie szkód wyrządzonych samochodowi gdyż miała obowiązek sygnalizowania zakrętu (tam nie było skrzyżowania ścieżki rowerowej i przejazd przez jezdnię był jedynym możliwym kierunkiem jazy dla rowerów) Na dwujezdniowej drodze kierowca podczas zmiany pasa ruchu nie zachował ostrożności i uszkodził prawą stronę samochodu którym kierowała kobieta. Sprawca nie zatrzymał się i odjechał jednak po dwu dniach został ustalony przez stróżów prawa. Został skazany zgodnie z prawem, a jego tłumaczenia że tego dnia nie jeździł a uszkodzenia, co ciekawe też strony prawej samochodu powstały na parkingu kilka dni wcześniej uznano jako matactwo, też zgodnie z prawem oczywiście.Rozmawiałem z tą matką ukrywającą się się z dzieckiem, rozmawiałem z matką której gwałciciel i morderca córki śmieje się w twarz i powiem wam że najgorszemu wrogowi nie życzyłbym takiej rozmowy. Mógłbym tak mnożyć przykłady działania zgodnego z prawem. Z prawem zgodne, ale na pewno nie zgodne ze sprawiedliwością! Sądy to "wymiar sprawiedliwości" a nie "wymiar prawa". Przypuszczam że w sprawie Koleżanki wszystkie osoby i instytucje postępują zgodnie z prawem za wyjątkiem jej samej. I to jest sprawiedliwość?Sprawiedliwość to prawo naturalne i źródło wszelkiego prawa.Przepraszam za taki wywód, ale jakoś mnie tak naszło. Pozdrawiam i jeszcze raz przepraszam! Quote
Vademecum Posted March 20, 2017 Report Posted March 20, 2017 Prawo jest tak zbudowane by wyciągać kolesi z problemów. DuzyGrzegorz 1 Quote
Wyrolowani Posted March 21, 2017 Author Report Posted March 21, 2017 Wszyscy przyznacie że zanim sprawa trafi do SĄDU jej bieg toczy się w Gminie ,w moim przypadku wyglądało to tak;nachodzenie,zastraszanie-przedsiębiorcykopalnia piasku KONCESJA ; uzgodnienie Burmistrza (a nawet dwóch) WIELUŃ + decyzja Marszałka koncesyjna ŁÓDŻdecyzja środowiskowa WIELUŃ;http://prawoisrodowisko.pl/decyzja-srodowiskowa-opinia-rdos-i-sanepidu-nie-ma-charakteru-wiazacego/ i na tym koniec w koncesyjnej nie jestem stroną mogłam ponoć zaskarżyć Uzgodnienie ale trzeba o tym wiedziećgogle mape ,geoportal,mapki z ARIMR - WARSZAWAreszta na mojej stronie;dlaczego ją stworzyłam dlatego żeby mnie nie pomawiano i to na tyle. Pozdrawiam WYROLOWANA Quote
DuzyGrzegorz Posted March 21, 2017 Report Posted March 21, 2017 Koleżanko! Co by była warta władza wójta gdyby był on związany opinią jakiegoś organu od niego niezależnego? Co by była warta władza wójta gdyby nie miał możliwości decydowania kto jest stroną a kto nie jest stroną?Jeszcze raz podkreślam, że postępowanie przed WSA ma tak naprawdę charakter kasacyjny. Przecież to wolna wola wójta czy uwzględni opinię lub nie, czy dopuści kogoś w charakterze strony czy nie. Granica między swobodną oceną dowodów a dowolną ocena dowodów jest delikatnie mówiąc nie ostra. Właśnie między innymi dlatego nie przyznam że zanim sprawa trafi do sądu najpierw toczy się w gminie. Pozdrawiam! Quote
Wyrolowani Posted March 22, 2017 Author Report Posted March 22, 2017 Burmistrz nasz bierze co miesiąc do ręki ponad 10 tyś Starosta zdaje się więcej to od nich zależy jak żyje się mieszkańcom gminy nie mówię tylko o miasteczku ale o wsiach wokół niego. Mój ojciec był chłoporobotnikiem za 30 lat pracy na roli i 18 lat pracy w szkole dostał emerytury około 1200zł -podatek"Burmistrz i jego wolna wola", czyli tak naprawdę wszystko zależy od Burmistrza (można by było to określić sprzedażą kontrolowaną) i stąd się biorą fortuny, posiadłości za miliony.To że wszystko zależy od Burmistrza (przynajmniej jeżeli chodzi o kopalnie powiedzieli nam prawnicy, bo przecież Burmistrz tworzy STUDIUM a bez zapisów w nim nie ma działalności kopalnianej ) Po co zatem kłamstwa nie prościej byłoby powiedzieć na SESJI RADY GMINY prawdę? zdaje się że ci którzy rządzą Gminą mają swoich wyborców za głąbów a może za ludzi gorszego sortuWszystko zaczyna się w Gminie , wszystko było zaplanowane (biorąc pod uwagę że to rodzina jednego z radnych ściągnęła przedsiębiorców na Jodłowiec) Jeżeli to nawet Burmistrz nie wydaje KONCESJI to w tym procesie pośredniczy bez jego UZGODNIENIA nie ma KONCESJI Pozdrawiam DuzyGrzegorz 1 Quote
DuzyGrzegorz Posted March 22, 2017 Report Posted March 22, 2017 To jest koleżanko jak z wiatrakami. Budowane są przeważnie na gruntach wójtów, radnych i innych notabli nie tylko gminnych co wynika z raportu NIK. Na gruntach rolników są strefy ochronne z zakazem zabudowy, a właściciele tych gruntów nawet nie byli dopuszczani do postępowania w charakterze strony. Pozdrawiam! Quote
Wyrolowani Posted March 22, 2017 Author Report Posted March 22, 2017 Ale wiatraków już nie będzie a działka rolna i dwa wyrobiska po jej bokach( jak to przedsiębiorcy napisali; "z zawodnionym dnem" )nie znikną chociaż w geoportalu jest na razie tylko jedno ; link do strony (wpisać Jodłowiec, gmina Wieluń) ,żeby być stroną trzeba wiedzieć z kim się walczy bo jak się okazuje jeżeli walczy się z cwaniactwem, obłudą i przede wszystkim z KORUPCJĄ to my prości ludzie jesteśmy na starcie przegrani.Kiedyś napisałam chłop ze wsi tak wieś z chłopa nie zawsze,nie miałam tu na myśli złych cech kojarzonych z tym powiedzeniem raczej chodziło mi o to że my ludzie prości jesteśmy cholernie pokorni i roztropni każdy wie że bez pieniędzy w tym kraju człowiek nic nie zrobia jeżeli RYBA PSUJE SIĘ OD GŁOWY ............................. Pozdrawiam WYROLOWANA http://mapy.geoportal.gov.pl/imap/?gpmap=gp0&actions=acShowWgPlot Quote
DuzyGrzegorz Posted March 24, 2017 Report Posted March 24, 2017 Zapytam wprost. Masz Koleżanko zamiar coś z tym zrobić? Pozdrawiam! Quote
Wyrolowani Posted March 24, 2017 Author Report Posted March 24, 2017 ostatnio natknęłam się na ten tekst ; http://sieradz.naszemiasto.pl/artykul/beda-kopac-zwir-pod-ekspresowke,1367891,art,t,id,tm.html - ten artykuł a właściwie wypowiedź Tomasza Woźniaka wójta gminy Wróblew dotarło do mnie że są jeszcze ludzie władzy którzy dobrze nam życzą i że istnieją ludzie którzy zrobili by dokładnie to samo co ja Pozdrawiam wszystkich Quote
Wyrolowani Posted March 24, 2017 Author Report Posted March 24, 2017 Przed chwilą przeczytałam że Pan Jan Szyszko pozostał na stanowisku myślę że to dobry wybór dla nas Polaków Pozdrawiam Quote
Wyrolowani Posted March 24, 2017 Author Report Posted March 24, 2017 Re: Sprzedaż pola pod kopalnie żwiru- alternatywyhttp://fpr.com.pl/styles/fpr/imageset/icon_post_target.gifprzez DuzyGrzegorz » So, 21 września 2013, 00:48Żeby uruchomić kopalnię żwiru musisz mieć koncesję. W miejscowym planie zagospodarowania przestrzennego teren musi być przeznaczony pod eksploatację surowców mineralnych, np. piasku, żwiru czy innej kopaliny pospolitej. Jeżeli tak nie jest to należy złożyć odpowiedni wniosek do gminy. Następnie występujesz z wnioskiem o koncesję do starosty lub wojewody w zależności czy powierzchnia przekracza 2 ha lub planowane wydobycie 20 tys. metrów sześciennych rocznie. Robisz badanie złoża, tak ok. 1200 zł za ha biorą. Znowu występujesz z wnioskiem do starosty lub do wojewody o koncesję na eksploatację. Koncesja na poszukiwanie i koncesja na eksploatację żwiru kosztuje chyba 600 zł lub coś około i jest terminowa. W trakcie eksploatacji robisz obmiar złoża co 3 lata jeżeli wydobywasz do 20 tys. metrów sześciennych rocznie, a jeżeli przekroczysz tę wartość to co roku. Pozdrawiam! DuzyGrzegorz Mający coś do powiedzenia Posty: 349 Dołączył(a): N, 14 października 2012, 18:20 Lokalizacja: łódzkie Numer GG: 4941697 Poproszę o wyjaśnienie ; u nas w gminie istnieje tylko Studium, Pan napisał powyżej "W miejscowym planie zagospodarowania przestrzennego teren musi być przeznaczony pod eksploatację surowców mineralnych, np. piasku, żwiru czy innej kopaliny pospolitej. Jeżeli tak nie jest to należy złożyć odpowiedni wniosek do gminy." czy dotyczy to także STUDIUM i kto te wnioski przechowuje. Będę wdzięczna za wyjaśnienie. Jak było kiedyś a jak jest teraz. Pozdrawiam i czekam na odpowiedź Wyrolowana Quote
DuzyGrzegorz Posted March 24, 2017 Report Posted March 24, 2017 Dla kopalni piasku czy żwiru musi być przeznaczenie w miejscowym planie zagospodarowania przestrzennego pod odpowiednią działalność wydobywczą metodą odkrywkową. Tak odpowie dobry prawnik. Bardzo dobry prawnik zna starostę wydającego koncesję i wyjaśni lub jeżeli trzeba "wyjaśni" mu że organ koncesyjny czyli starosta nie jest organem właściwym do oceny przeznaczenia nieruchomości. Więc wypis z miejscowego planu zagospodarowania przestrzennego nie jest wtedy oceniany pod względem przeznaczenia terenu objętego wnioskiem koncesyjnym. Na tym może zakończę bo jak sama stwierdziłaś Koleżanko nie ma u Ciebie mafii pisakowej. Pozostańmy więc z tego przy pierwszym zdaniu tego postu, a pozostałe zdania pomińmy i nie wchodźmy w dalsze szczegóły. Pozdrawiam! Quote
Wyrolowani Posted March 25, 2017 Author Report Posted March 25, 2017 Ale moje pytanie odnosiło się do STUDIUM i czy składa się do niego wniosek- jeżeli chodzi o tą działalność koncesja Marszałkowska z UZGODNIENIEM BURMISTRZA TAK czy NIE tylko o to proszę.Na przykładzie tego co się dzieje obecnie w gminie Wieluń mogę powiedzieć że prawnicy zarówno gminy jak i starostwa robią to za co im płacą czy robią to świadomie z pewnością, kiedyś na sesji Rady GMINY my mieszkańcy usłyszeliśmy;"nieznajomość prawa szkodzi" a że ten fakt wykorzystuje się przeciwko nam obywatelomJa nic nie stwierdziłam zapytałam się czy mafiozą jest geolog z Sieradza , panowie S znani w gminie z innej działalności, firma która była firmą przetargową a która jest obecnie moim sąsiadem, jest jeszcze trzech którzy otwarli kopalnie piaskowe. Co do reszty;kopalnie z tego co wiem nigdy nie zostaną otwarteWszyscy wiemy kto zbudował obwodnicę Wielunia i że jej koszt w pewnym momencie wzrósł o 30 milionów..........................Przedsiębiorcy powiedzieli że przysłała ich gmina i GDDK czy to wraz z przedsiębiorcami tworzy mafię i czy ja prosty człowiek mieszkaniec wsi rolnik bez wsparcia i pomocy coś wskóram to tak jakbym porwała się z motyką na księżyc a jeżeli przeciwnikowi sprzyja władza? Plecam przejrzeć księgi wieczyste WIERZBOWEJ także działalność moich sąsiadów Pozdrawiam WYROLOWANA Quote
Recommended Posts