Ce78ar Posted June 7, 2016 Posted June 7, 2016 Witam zamierzam kupić używaną ostrzałkę do noży do strzyżenia owiec produkcji rosyjskiej (kupno nowej nie wchodzi w grę). Znalazłem jedną w internecie leczy wydaje mi się że jest nie kompletna ponieważ nie posiada żadnych przystawek do trzymania noży a bez tego noża nie utrzyma. Czy ktoś posiada takie urządzenie jeśli tak to czy powinno ono mieć przystawki ? Czy w ogóle opłaca się kupno czegoś takiego?Poniżej zamieszczam zdjęcie ostrzałki Quote
DuzyGrzegorz Posted June 8, 2016 Posted June 8, 2016 Nie wiem o jakie nożyce chodzi. Jeżeli ręczne to ostrzałka taka jak do sekatorów. Jeżeli elektryczne to do tej ostrzałki faktycznie była przystawka do zamocowania ostrza. Elektryczną naostrzą Ci tam gdzie mają szlifierkę do płaszczyzn np. tam gdzie naprawiają głowice. Pozdrawiam Forumowiczów! Quote
Ce78ar Posted June 8, 2016 Author Posted June 8, 2016 Chodzi o noże do elektrycznej maszynki. Dzięki za radę gdzie ostrzą noże na pewno się przyda. A wiesz lub ktoś inny jak ta przystawka powinna wyglądać(może jakieś zdjęcie) żeby ewentualnie dorobić bo wolał bym posiadać własną szlifierkę ? Quote
Vademecum Posted June 8, 2016 Posted June 8, 2016 ruskie se daruj, przynajmniej ja bym nie ubierał się w to co niepewne. Quote
DuzyGrzegorz Posted June 8, 2016 Posted June 8, 2016 Sama idea działania była mniej więcej taka - W tym wypadku ruchomy jest silnik a tam był ruchomy uchwyt. Sam uchwyt nie był elektromagnetyczny lecz taki wciskany. Pozdrawiam Forumowiczów! Quote
Ce78ar Posted June 9, 2016 Author Posted June 9, 2016 Bardzo dziękuje za pomoc teraz już wiem o co chodzi. Jednak gdyby ktoś miał taką szlifierkę z takim uchwytem lub znał kogoś kto posiada i chce sprzedać był bym zainteresowany. Jeszcze raz dziękuje za pomoc. Quote
Recommended Posts