Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam.

Orientuje się ktoś może gdzie na Podkarpaciu znajdują się skupy jagód,owoców miękkich ?
Jakie stawki otrzymujecie za kg jagód w innych województwach?
Znajdzie się tu ktoś kto sprzedaje jagody w skupie lub ktoś kto je skupuje ?
Pozdrawiam !  

Posted

Mój   sąsiad    skupuje  w  moich  okolicach  jest  dużo  lasów  na  dzień  dzisiejszy  nie  podam  ceny   bo  sezon  jeszcze  się  nie  zaczął .

Posted

Robert1983 to niezła cena ! 
Skąd jesteś kolego ? 
A w kwestii założenia skupu to nie myślałem nad tym ale może i dobry interes ale musiałbym podpisać umowy z przetwórcami np.Hortex czy tego typu firmy. Bardziej chodzi mi o to gdzie sprzedać ;)

Posted
mój brat od stódiów co sezon jeździ do szwecji na jagody i w 3 msc. przywozi od 30 do 50 tysi... a u nas to ryzyko z takim biznesem, wiadomo firma pomimo umowy wszystko może..... a to towar który nie poleży, pasi mieć chłodnie. Może lepszy interes chłodzić jagode niż mleko :) ale to sezonowa sprawa.
Posted

Handel  jagodą  to   to  ryzykowny    biznes     ponieważ  jest  to   towar  nietrwały  ,  a  cena  skacze  z  dnia  na  dzień   ,sąsiad  skupuje  to  przy  okazji  bo  i  tak  jedzie z  pieczarkami  ,  poza  tym   ma  chłodnię  i  towar   sprzedaje   bez  pośredników   więc  jakiś  pieniądz  mu  skapnie  .

Posted

Twój brat ma pewnie płacone na godzinę, zresztą jak wszędzie przy takich pracach. ALe to i tak jest troche nierealne żeby tyle zarobić na akord??

A wracając do tematu ceny skupu jagody, wczoraj na Bronisze w Warszawie sprzedawali 11 - 12 zł.

Posted
Möj brat u nikogo nie pracuje. Rezerwuje sobie polane z borowiną zwykłym patykiem z kartką i tylko wynajmuje maszynkę i zbiera na własną rękę. Zbyt jest na każdä ilość tylko cena röżna. Oczywiście zna szwedzki.
Posted

Popytaj  o  skupy   runa   leśnego   poszukaj  w   lokalnej   prasie  te  skupy  o  których  wiem  i   tak  z   nich  nie  skorzystasz   bo   mieszkam   kopę  drogi  od  ciebie  pytałem  dziś  sąsiada   ile  płaci  7-8  zł  za  kg  cena  nie   powala .