AdaśRol Posted June 17, 2016 Report Posted June 17, 2016 Witam.Orientuje się ktoś może gdzie na Podkarpaciu znajdują się skupy jagód,owoców miękkich ?Jakie stawki otrzymujecie za kg jagód w innych województwach?Znajdzie się tu ktoś kto sprzedaje jagody w skupie lub ktoś kto je skupuje ?Pozdrawiam ! Quote
pablos Posted June 18, 2016 Report Posted June 18, 2016 Mój sąsiad skupuje w moich okolicach jest dużo lasów na dzień dzisiejszy nie podam ceny bo sezon jeszcze się nie zaczął . Quote
AdaśRol Posted June 18, 2016 Author Report Posted June 18, 2016 A skąd kolego jesteś dokładnie ? Quote
Halifaxx Posted June 23, 2016 Report Posted June 23, 2016 Swoją drogą założenie takiego skupu Jagód, podpisanie z kimś umowy to całkiem dobra opcja na zarobkowanie. Quote
Robert ;-) Posted June 23, 2016 Report Posted June 23, 2016 U nas w okolicy skupuja po 12 zł za kg Quote
AdaśRol Posted June 23, 2016 Author Report Posted June 23, 2016 Robert1983 to niezła cena ! Skąd jesteś kolego ? A w kwestii założenia skupu to nie myślałem nad tym ale może i dobry interes ale musiałbym podpisać umowy z przetwórcami np.Hortex czy tego typu firmy. Bardziej chodzi mi o to gdzie sprzedać Quote
Robert ;-) Posted June 23, 2016 Report Posted June 23, 2016 Ja nie sprzedaje jagód, ale ludzie mówią że po tyle sprzedają, woj Mazowieckie . Quote
Vademecum Posted June 23, 2016 Report Posted June 23, 2016 mój brat od stódiów co sezon jeździ do szwecji na jagody i w 3 msc. przywozi od 30 do 50 tysi... a u nas to ryzyko z takim biznesem, wiadomo firma pomimo umowy wszystko może..... a to towar który nie poleży, pasi mieć chłodnie. Może lepszy interes chłodzić jagode niż mleko ale to sezonowa sprawa. Quote
pablos Posted June 23, 2016 Report Posted June 23, 2016 Handel jagodą to to ryzykowny biznes ponieważ jest to towar nietrwały , a cena skacze z dnia na dzień ,sąsiad skupuje to przy okazji bo i tak jedzie z pieczarkami , poza tym ma chłodnię i towar sprzedaje bez pośredników więc jakiś pieniądz mu skapnie . Quote
AdaśRol Posted June 24, 2016 Author Report Posted June 24, 2016 Vademecum w 3 msc od 30 do 50 tys ???? jakim cudem to możliwe ? Chyba zasuwa 24/7. Quote
czesiek888 Posted June 24, 2016 Report Posted June 24, 2016 Twój brat ma pewnie płacone na godzinę, zresztą jak wszędzie przy takich pracach. ALe to i tak jest troche nierealne żeby tyle zarobić na akord?? A wracając do tematu ceny skupu jagody, wczoraj na Bronisze w Warszawie sprzedawali 11 - 12 zł. Quote
AdaśRol Posted June 24, 2016 Author Report Posted June 24, 2016 A orientuje się ktoś gdzie jest punkt skupu że jadę zawożę załóżmy 100 kg jagód i dostaję kasę. Chodzi mi o takie coś. Quote
Vademecum Posted June 24, 2016 Report Posted June 24, 2016 Möj brat u nikogo nie pracuje. Rezerwuje sobie polane z borowiną zwykłym patykiem z kartką i tylko wynajmuje maszynkę i zbiera na własną rękę. Zbyt jest na każdä ilość tylko cena röżna. Oczywiście zna szwedzki. Quote
pablos Posted June 25, 2016 Report Posted June 25, 2016 Popytaj o skupy runa leśnego poszukaj w lokalnej prasie te skupy o których wiem i tak z nich nie skorzystasz bo mieszkam kopę drogi od ciebie pytałem dziś sąsiada ile płaci 7-8 zł za kg cena nie powala . Quote
Recommended Posts