zbigi85 Posted June 29, 2016 Report Posted June 29, 2016 Mam pytanie ile się sieje na hektar.I czy daje się nawóz pod korzeń.Jesli tak to jaki.Nadmienie że ziemia jest gorszej klasy. Quote
Vademecum Posted June 29, 2016 Report Posted June 29, 2016 Co to jest gorsza klasa ? Jęczmień wymaga ziemi średniej i dobrego stanowiska. Wymaga powiedzmy 400 kg polifoski 6 na ha przed siewem i oprysku przeciwko ploniarce ,mszycom. Wymaga dobrej zaprawy Maxim. Bajtan.Wiosną 150 saletry a później 150 mocznika zabiegi przeciwko grzybom i szkodnikom. Przy takim nawożeniu wystarczy 180 ha na wysiać kwalifikatu Quote
simson54 Posted July 1, 2016 Report Posted July 1, 2016 aaa ja w środę widziałem pierwszy kombajn na polu facet kosił zimowy jęczmień super sypało Quote
Robert ;-) Posted July 1, 2016 Report Posted July 1, 2016 Na Jou tube oglądałem już pierwsze żniwa w Polsce u nas będą za jakieś 3 -3,5 tygodnia ale u nas to niedobitki będziem kosic Quote
zielonyRolnik Posted July 12, 2016 Report Posted July 12, 2016 hej,miałeś o tym w numerze czerwcowym Agro Profil, było o nowościach, ale też o chłopaku z kujaw, który miał hybrydę. Pod korzeń dawał gnojowicę (30 m3/ha), ale wiosną ESTA Kieserit, superfosfat wzbogacony granulowany i Korn-Kali. Quote
Recommended Posts