konrad rolnik Posted November 30, 2011 Report Posted November 30, 2011 jaki kombajn polecacie do do 20 ha zbóż,cena do 30000zł[/color] Quote
Adams Posted November 30, 2011 Report Posted November 30, 2011 Ja bym polecał bizona. Może za te pieniądze nie będzie w wyśmienitym stanie ale przynajmniej części łatwo dostaniesz:cool: Mój znajomy też za taką kase bizona kupił i nie narzeka:P Quote
wentus Posted November 30, 2011 Report Posted November 30, 2011 tez tak uwazam mam 50ha i nie mam kombajnu kuzyn kosi mi cllasem ale gdyby mial kosic tylko sobie to tez kupil by bizona Quote
konrad rolnik Posted December 2, 2011 Author Report Posted December 2, 2011 słyszałem że bizony się psują trochęa co sądzicie o cllasie mercatorze 70 lub 75? Quote
Ojciec Posted December 2, 2011 Report Posted December 2, 2011 Sąsiad kosi w celach zarobkowych kombajnami po jednym sezonie sprzedaje i kupuje następne 2 lub 3 i zawsze są to New Holland kombajny (żółte)fajne maszynki sporo tego jest na naszym rynku silniki nie do zdarcia lecz nie wiem czy za taką cenę wynajdziesz prawdziwego rodzynka pozdrawiam i życzę udanego zakupu pochwal się nam jak go kupisz. Quote
muzyk Posted December 15, 2011 Report Posted December 15, 2011 Cześć Każdy jest dobry gdy coś nie nawali. Ja wpolskich kombbajnach nie gustuję. Zrobiony na łapu capu. Podoba mi się Dojcz Fahr prosto i funkcjonalnie. Quote
konrad rolnik Posted December 19, 2011 Author Report Posted December 19, 2011 a co sądzicie o dominatorze 105 Quote
Kronel Posted December 19, 2011 Report Posted December 19, 2011 U nas w sąsiedniej wsi pojawił się ten claas. Wszystko wygląda bardzo dobrze - pocinał po polu aż miło wydaje mi się że mógłby zrobić spokojnie 1,5 hektara na godzinę. Jeżeli miałbym jednak kupować taki kombajn to wygrał bym raczej claas dominator 85, ten model 105 jest bardzo rzadki i obawiam się że może być problem z poważniejszymi częściami, napewno noże, pasy i elementy zużywalne będą dostępne ale grubsze sprawy to na pewno z używanych będzie problem z dostaniem. Ale jak dobra cena i kombajn w dobrym stanie to chyba warto przemyśleć. Quote
Adams Posted December 20, 2011 Report Posted December 20, 2011 Ja jednak jestem realistą.I dla mnie bardzo ważna jest dostępnąść do części a ta jest łatwa tylko w przypadku bizona.Kombajn się zepsuje do szybko znajdziesz części i możesz wracać do pracy.A sąsiad ma clasa to jak mu jakaś część poszła to pół sierpnia szukał.I kombajn nie kosił.Żniwa kończył pod koniec miesiąca.Więc ja bym radził bizona. Quote
Ojciec Posted December 20, 2011 Report Posted December 20, 2011 To zależy od lokalizacji i zasobności portfela większość części eksploatacyjnych jest w miarę dostępna może być trochę problem z poważniejszymi naprawami jak nie znajdziesz w sklepie to w internecie 3 dni max i część jest u ciebie. Quote
Recommended Posts