Jump to content

Recommended Posts

Posted

Ja bym polecał bizona. Może za te pieniądze nie będzie w wyśmienitym stanie ale przynajmniej części łatwo dostaniesz:cool:

Mój znajomy też za taką kase bizona kupił i nie narzeka:P

Posted

Sąsiad kosi w celach zarobkowych kombajnami po jednym sezonie sprzedaje i kupuje następne 2 lub 3 i zawsze są to New Holland kombajny (żółte)

fajne maszynki sporo tego jest na naszym rynku silniki nie do zdarcia lecz nie wiem czy za taką cenę wynajdziesz prawdziwego rodzynka pozdrawiam i życzę udanego zakupu pochwal się nam jak go kupisz.

• 2 weeks later...
Posted

U nas w sąsiedniej wsi pojawił się ten claas. Wszystko wygląda bardzo dobrze - pocinał po polu aż miło wydaje mi się że mógłby zrobić spokojnie 1,5 hektara na godzinę. Jeżeli miałbym jednak kupować taki kombajn to wygrał bym raczej claas dominator 85, ten model 105 jest bardzo rzadki i obawiam się że może być problem z poważniejszymi częściami, napewno noże, pasy i elementy zużywalne będą dostępne ale grubsze sprawy to na pewno z używanych będzie problem z dostaniem.

Ale jak dobra cena i kombajn w dobrym stanie to chyba warto przemyśleć.

Posted
Ja jednak jestem realistą.I dla mnie bardzo ważna jest dostępnąść do części a ta jest łatwa tylko w przypadku bizona.Kombajn się zepsuje do szybko znajdziesz części i możesz wracać do pracy.A sąsiad ma clasa to jak mu jakaś część poszła to pół sierpnia szukał.I kombajn nie kosił.Żniwa kończył pod koniec miesiąca.Więc ja bym radził bizona.
Posted
To zależy od lokalizacji i zasobności portfela większość części eksploatacyjnych jest w miarę dostępna może być trochę problem z poważniejszymi naprawami jak nie znajdziesz w sklepie to w internecie 3 dni max i część jest u ciebie.